Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за 55 СОУ "Петко Каравелов"

 • 31 198
 • 121
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Моля, ако във форума има родители на деца, които учат в 55-то СОУ и са извън сдруженията , да споделят информация за качеството на образованието, дисциплината, взаимоотношенията между децата и отношението на учителите към учениците!!!

# 1
 • Мнения: 2 237
Дъщеря ми ще е в 3 клас в това училище. Чувствата ми са смесени. В началото ми го препоръчаха като много добро, пък и е много близко до работата ми. Не съм доволна специално от нашата учителка в занималнята. Възрастна жена е, често спи в час, децата имат много пропуски. Няма сили ида се справя жената....  Това лято дъщеря ми всеки ден се упражнява, чете и пише , за да навакса огромните пропуски.
Не мога да говоря от опит за по-големите класове, но имам приятелки с големи деца там, и май не са много доволни...Аз също напоследък се разочаровах от някои действия на директорката, но това са подробности.
Не знам какво да ти кажа. Вероятно има и доволни, има и не....Лично аз се чувствам разочарована, но не мога да кажа точно от кое. Просто виждам, че някак си нещата не вървят и не е това което очаквах. Нямам търпение да порасне, за да я преместя.

# 2
 • Мнения: 39
Колко е голямо детето? Ако е 4-7 клас го преместете!

# 3
 • Мнения: 2 237
Ох, в 3 клас е. Чакам да стане 4-и и ще я местя. Тъпото е, че не мога да кажа конкретно от кое не съм доволна. Нещата са комплексни, разочарованията бяха много...... Свита ми е някак душата, не ми е спокойно в това училище.....

# 4
 • Мнения: 5
Гледам резултатите от матурите за седми клас - училището е доста напред в класацията!!!

http://danybon.com/index.php/education/maturi

В тази връзка би трябвало нивото на образование да е сравнително добро?!

# 5
 • Мнения: 39
Да, така е, защото няма дете, което да не е ходило на курсове/учители по български и математика допълнително. Отличните резултати изобщо не ги преписвам на преподавателите. Когато ме съветваха да си преместя детето след 4 клас, аз не послушах никой, защото децата си бяха в добър колектив и се познаваха още от детската градина, но направих голяма грешка, която разбрах в 7-ми клас.

# 6
 • Мнения: 2 237
Дъщеря ми има елементарни пропуски по математика и български. Изобщо не им се преподава добре. Да не говорим за рекета всяка година, до сега колко пари сме дали за ремонти, материали и прочие....

# 7
 • Мнения: 1 970
Дъщеря ми изкара 7 години в 55-то през 2012 завърши 7-ми клас, на сдружение Шилер. Освен по немския, където преподават учители на сдружението, всички останали учители (за периода 4-7 клас, до 4-ти са пак на Шилер) са учители, преподаващи на цялото училище, по математика (Чипева) по български (Николова ли беше, ако не бъркам), по биология, химия, география... Да, в 7-ми клас ходеше както останалите деца и на школа в "Междучасие", но пропуски по основни неща , оцобено български и математика, не смятам, че може да се каже че е имало, напротив, гонеха ги здраво и по двата предмета.
Всичките й съученици после отидоха в добри гимназии - СМГ, двете английски, испанска, НЕГ, френска, тя е в АК.
Така че, не мисля, че тезата, че учителите в 55-то не стават е правилна. То подготовката за НВО е двустранен процес, иска се и чуваемост от страна на учениците.
С две думи - моето впечатление от 55-то за тези 7 години е - нормално общинско училище. Нищо по-добро или по-лошо, за паралелките които нямат по 12 аса седмично немски, какъвто е плюса на Шилер, но и за тях по отношение на общообразователните предмети, които са важни за изпита в 7-ми клас.
Единственото сериозно предимство на паралелките на Сдружението е, че в тях децата са приети с конкурс, подбрани са будни и сериозни деца и няма много калпазани, които да пречат на учителите. Макар че, конкурсът е провеждан за подготвителната група, а после те се променят, но все пак се следи и се взимат мерки, включително отстраняване, за сериозни провинения.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 170
Здравейте,
аз също не съм доволна от качеството на обучение в редовните паралелки на 55 СОУ, особено от занималнята. Няма как да повдигна този въпрос на родителска среща, защото разбирате ли, следобедното обучение не е задължително. Госпожата там се занимава с детето от ромски произход, като бави целия клас, за да му диктува буква по буква как се пишат думите...?! И това в трети клас. Без коментар. Миналата година имаше случаи, в които моята дъщеря проверяваше тетрадките на съучениците си в занималнята. Защото...госпожата не успявала да смогне.
Не смятам обаче да местя детето след 4 клас. От миналата година посещава "Междучасие"  - курс по математика и сме доволни, смятаме да продължи там. В 6 клас ще я запиша и на български. Живот и здраве след седми клас дано се справи добре на изпитите.

# 9
 • Мнения: 124
A някой може ли да сподели мнение за паралелките, които са към сдружение Луис Карол? Въобще колко са те в един випуск- 1-2? Интересуват ме също учителите, които сега водят деца в 4-ти клас, т.е. от септември 2015г. ще поемат учениците в 1-ви клас към сдружението?
Ще съм благодарна на всякакви отзиви, за обучението по езика, по другите предмети....

# 10
 • София
 • Мнения: 129
Да побутна темата...

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 4 049
Да извадя темата напред. Интересувам се от приема в първи клас извън сдруженията заради моя позната. Детето й има само 2 т., защото брат му учи там. Видях, че приемат в 4 паралелки. Има ли шанс с тези 2 точки за прием?

# 12
 • Мнения: 450
Да раздвижим темата. Има ли приети деца тук в ПУК за 2017/2018 учебна година в 55 СОУ?
Има ли някой  с пресни отзиви за училището - преподаватели и др. в начален етап?

# 13
 • Мнения: 58
Има ли мами на деца, приети в първи клас за учебата 201-2018?

# 14
 • Мнения: 10
Здравейте,
записах моят син в първи клас с английски език за учебната 2017-2018 г. Нямам лични впечатления за училището, но мои познати много ми го хвалиха. 

Общи условия

Активация на акаунт