Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 300 671
  • 2 884
  •   1
Отговори
# 2 880
Момичета привет. Това е моята тераса и търся идеа за декорация. Поръчала съм висящи кашпи, но с цветята не съм го измислила, защото ни няма по 3-4 дни редовно, а терасата е югоизточна и пече по цял ден. Замислям се за изкуствени зелении въпреки че никак не ги харесвам. И соларни лампи поръчах. Мислите ли че ако сложа едни тънки завеси ще е прекалено?

Моят принцип е “малкото е много” 😉
Завесите не биха били прекалени ако са просто прихванати шалове. Мен би ме притеснявало какво ще става в дъжд, вятър и слънце и дали няма да се разпокъсат и замърсят. Иначе ще стане интересно.
Така както е терасата аз бих махнала това пано за влечащи растения на стената. Там бих закачила лампички тип крушки и само един акцент - картина, пано, плетено макраме или пък стенна лампа като фенер.
В ъгъла имаш голяма кашпа. Сложи някакво голямо дръвче, което да издържа на жега. Може би маслина или бамбук?
Подовите панели на перваза на мен са ми в повече. На този перваз бих си сложила 1-2 саксии не повече. На диванчето едната възглавница бих я махнала.
Друго не бих пипала.

# 2 881
  • София/Севлиево
Яна,искам да живея лятото на балкона ти Simple Smile Изглежда толкова уютно.Чакам да отминат дъждовете и ще мисля и аз нещо за нашите балкони(при тях "проблема" е че са напълно открити и ММ не дава и дума да се издума за затваряне т.к.ще му се скрие гледката).Също и на двора нещо ще измисля,но засега нямам вдъхновение,а и не обичам много да седя там,че има едни досадни комари и други хвърчащи...

# 2 882
Подовите панели на перваза на мен са ми в повече.
Според мен просто ги е снимала от такъв ъгъл, че не се вижда стената под перваза, която ми се струва бяла и която визуално разделя двете неща. А като не се вижда тя перваз и под се сливат много, да. Сигурна съм, че наживо не е така.

Подкрепям иначе за всички останали предложения на Di Soleil.

Би било добре да има лека завеска, но има ли на какво да се хване? Има ли релса в горната плоча? Аз така съм си направила нещо като импровизиран сенник в апартамента, в който живеем. Но ние сме под наем и не ми се инвестира в сенник в чуждо жилище. Пък да мрънкам на собственика за това ми се струва нахално. Сложихме обикновен корниз на тавана. И периодично си сменям завесите.
Идеята в случая с показаната тераса е хубава, защото леко ще замъгли околните гледки от панелните блокчета. Ще създаде малко уединение така да се каже.

Изкуствени цветя аз съм слагала по тераса. Но ние не живеем в къщата постоянно и наистина няма как без поливане. За само 3-4 дни абсолютно е безсмислено. Направете си естествена зеленина. За кашпата в ъгъла бих предложила и неголяма Фотиния. Вечно зелена е и с леко червеникави листенца в краищата. Тип храстче.

Не труфете. Малкото е много, да кажа и аз.

# 2 883
Благодаря за споделените коментари. Най вече за предложените дръвчета. Имам две такива кашпи и ще избера два еднакви вида. Завесите са за да не влизат буболечки и ще ги сменям като се съсипят. Гледката от местото на дивана е към Витоша и не ми се сменя.
На паното ще наслагам соларни лампички. Балкона няма външно осветление и ще заложа на соларно по паното и на перваза, както и на другата страна.
Ще махна едната възглавница от дивана.
Да има декинг на перваза, защото не съм боядисала стена ( не стоим много в време вкъщи).
От другата страна ще сложа три висящи кашпи с някакви цветя ( каскадни петуни си мисля)

# 2 884
Има хубави и бюджетни завеси по магазините втора употреба. И да се захабят от слънцето и вятъра поне да не ви е яд за парите.
В ъгъла до дивана на перваза бих сложила 2-3 големи рапана.

Общи условия

Активация на акаунт