Нашите тайни за красота :)

• 38 355
  • 333
  •   2
Отговори
# 195
Mythic oil ползвам аз на мокра коса

# 196
Арганово масло. Води се олио за коса. Моето си го закупих от Джъмбо, но има подобни спрейове ( защото моето е с пулверизатор) в почти всички дрогерии. Друг е въпросът че и цената и марките са различни 😀

# 197
  • на последния етаж
Moroccanoil ползвам аз.

# 198
Препоръчайте ми олио за суха коса , да може да се слага и на мокра и суха .
Имам накъсани краища и ми се иска да си взема .

Благодаря

Аз съм много доволна от това масло. По принцип съм с много суха и чуплива коса и склонна към цифтеж. За момента единствено с него овладявам положението. Главно се използва преди измиване, но съм го използвала и след душ само по краищата и пак има ефект

https://naturepowerbg.com/product/nutri-reparative-hair-mask/

# 199
Има ли някой тук, който има много суха кожа не само по тялото, ами и на лицето. Освен с кремове, имате ли някакви други хитринки за поддържане? Някой може ли да ми препоръча някакви хранителни добавки, които да има ефект от тях?

# 200
Шипково масло за лицето, но не повече от 2-3 пъти седмично. А за тялото хубав хидратиращ сапун и никакви душ гелове.  Като лосион за тяло най- добре ми понася този крем за Бочко с пшеничен зародиш и маслина.
Но това, което ми помогна наистина беше крема на first aid beauty, просто ми промени изцяло кожата на лицето, вече си ми е напълно нормална и ползвам обикновени бюджетни кремове.

# 201
Има ли някой тук, който има много суха кожа не само по тялото, ами и на лицето. Освен с кремове, имате ли някакви други хитринки за поддържане? Някой може ли да ми препоръча някакви хранителни добавки, които да има ефект от тях?
Провери си хормоните на щитовидната жлеза, един от симптомите за хипофункция е точно суха кожа.

# 202
Имам Хашимото и понякога влизам в хиперфункция. Но като цяло винаги ми е била суха още от много малка, генетично и наследствено е, майка ми и баба ми са с такива кожи. Красива е, като порцеланова, но е ужасно дискомфортно. Затова ми се искаше нещо отвътре като хранителна добавка, дали действат? Дори когато съм се хранела НВ-ВМ не е имало подобрение.
Никога не съм имала пъпки или акне.

# 203
на мен нв-вм режим ми я изсуши допълнително

# 204
При мен от този режим отиде към по-малко мазна, но в моя случай това си беше нормализиране, не че ми се е изсушила.

# 205
Сухата кожа рядко има пъпки, акнето е присъщо за хората по- мазна кожа. Но пък за сметка на това сухата кожа старее по- бързо.

# 206
Да, знам, че е така. Просто уточних, че дори в тинейджърския ми период тоест преди Хашимото и хиперфункцията, ми е била много суха.Но както споменах най-вече ме интересува дали добавките биха подпомогнали по някакъв начин да е по-малко суха? Simple Smile Или пък ако някоя дама с мазна кожа да е забелязала, че дадена добавка й омазнява повече кожата, ще се радвам да сподели. Simple Smile

# 207
Колко вода пиеш на ден? Спортуваш ли? Ако спреш въглехидратите е нормално кожата ти да е по- суха, все пак като задържаме вода първото нещо което правим за да се почувстваме по- добре е да спрем въглехидратите. Но и спирането на мазнините е вредно за кожата и косата, трябва да има някакъв баланс.
И моята кожа беше суха от както се помня, можех спокойно с ноктите си да си напиша името върху ръцете, толкова зле беше Grinning От както използвам правилната козметика нямам този проблем. Но наистина трябва да се инвестира малко в продукти. Разгледай темите за маслата и темата за серуми.

# 208
При жена със суха кожа преди време видях добър резултат от следното: супена лъжица зехтин сутрин на гладно, последвана от половин-една чашка топла вода. Отне време, но имаше видимо подобрение, както и по-добро усещане на самия организъм според нея. Каза, че усеща кожата си по цялото тяло, ноктите си, дори косата си вече нормални, не сухи. След спирането му за известно време тя ми сподели, че отново чувства сухотата.

Опитах и аз, но не можах да се спогодя със зехтина. Идва ми твърде агресивен на храносмилателните лигавици явно. Намалих го на чаена лъжичка, но пак същото. Изоставих го сравнително бързо и не мога да дам личен отзив. Но за ефекта при моята близка мога да гарантирам.

Ако си склонна да пробваш такива нетрадиционни методи... Това е някакъв вариант. А в горните мнения съфорумките вече са акцентирали върху важните неща. Достатъчно вода, подходяща външна грижа, следене на здравословни показатели. Дано намериш и тази вътрешна добавка, която да балансира нещата изцяло! Simple Smile

# 209
Рибено масло!

Общи условия

Активация на акаунт