Нашите тайни за красота :)

• 38 359
  • 333
  •   1
Отговори
# 180
Чудесна тема, дано се развие.
Моите "трикове за красота са" свързани с домашните маски за лице. Смея да твърдя, че откакто си правя маска с куркума, мед и лимонов сок и маска с цедено мляко и лимонов сок - кожата ми е много, много хубава.
Понякога също си правя маслено почистване.

Друг трик е, че вече използвам за косата ми само индийски билки. Може би за 10 години съм похарчила страшно много пари за Профи козметика, но косата ми стана истински хубава, плътна и без себорея след като започнах въпросните билки.
Здравейте! Може ли да споделите за билките. Много ми стана интересно. И аз съм със себорея от години. Много се обостри в момента и съм на ново лечение при дерматолог.
Извинявам се, че така нахлух, но току що откривам темата. По-късно ще споделя и аз своите домашни трикове за красота.
Идеята за темата е страхотна.😊

# 181
Здравейте и от мен!Започвам с това,че кожата ми е суха и зряла.Ползвала съм кремове в ценови диапазон  20 до 50 лв,всякакви серумчета,еднократни маски,ампулки.Нищо УАУ не усетих,дрогерийни истории.От месец преминах изцяло на домашна козметика.През ден,понякога и вс ден си правя дом маски,които изплаквам с хладка вода и леко попивам.Не ползвам никакъв друг продукт после.Ако нямам време си правя маска от кв сметана,малко зехтин,вит.А и какао.Другата ми любима е от извара,кв сметана,някое базово масло,настърган картоф,вит А,може и някое етерично масло.Кожата си почиствам 1 път седмично с маслена баня.Направих си и домашен крем от ленен гел с чия,алое,малко зехтин и вит А.Него ползвам сутрин.Няма текстурата на стандартен крем,попива по – бавно,изисква 5 мин масаж,но кожата ми после светва ,става мн нежна и хидратирана.Мога да кажа,че кожата ми се промени доста.Може да има значение,че е лято и почти всеки има лек загар.
Косата ми е тънка,суха до известна степен, слаба,чуплива.От както ползвам само корейски продукти за коса се родих.Последното ми откритие е Kundal.Получих чиста,подредена,лъскава и обемна коса.Секретът ми е ,че не всеки път ползвам шампоан.Доста пъти само с балсам се мия.Интересното при тази марка е,че дори само балсамът ми премахва миризмата от дом маски,примерно кисело мляко,жълтък.
После ще пиша и за едно много бюджетно средство за кожа и коса,което поне при мен и близките ми жени действа

Допълвам.
Здравейте отново.Сега ще пиша за реалните ползи от водния извлек на дафиновия лист.Има доста варианти,аз я направих като сварих 1 пакет натрошени дафинови листа в около 700 –800 гр вода.ВРи 20 мин,охлажда се,прецедих и съхранявам в буркан с винт в хладилник.На български има стандартни идентични  статии,но на руски намерих информация с реални резултати.Премахва ,вярно не веднага,но за месец кожни обриви,раздразнения и пъпки.Отлична превенция на пигментни петна,предизвикани от слънцето.Една жена,на която това и бил огромен проблем,си го е решила  като още от февруари започва да си третира кожата с тази отвара и вече няма помен от петна.Лекувало за 1 ден и хрема,чрез инхалации.Действа и като дезодорант.Това го пробвах и аз.От 1 седмица се пръскам само с даф лист и за сега съм много доволна.
Сега за косата ,след миене я поливам с отварата и я оставям да изсъхне.На другата сутрин пръскам с пулверизатор дължините и намачквам .Резултатът е лъскава,жива,подредена коса с еластични къдрици,чупки,както дойде.На лицето също пръскам поне 2 пъти на ден.Много тонизира

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 15:08 от m1ma

# 182
Моите тайни в годините са малко. Изпитани и след много опити съм видяла резултати.
Домашните маски, които си правя са няколко.
Маска с хума и розова вода. Хумата, която харесвам е на Талодерма, много различна от всички останали, които съм пробвала в годините.
На розовата вода съм фен от много време. Тази на Агива е страхотна и ползвам вече само нея.
Та, смесвам хума и няколко капки розова вода, нанасям за ококо 10-15 мин, отмивам. Свежа, сияйна, кожа, помага за пъпки и за избелване. Светва кожата направо и след такава маска мога да си позволя да изляза без капка грим.
Правя я и само с хума и вода, пак по същия начин.
Маска аспирин, 5 таблетки стрити с много малко вода. Нанасям, масажирам, стои 5,10 минути, отново масажирам и изплаквам.
Бебешки мека кожа, гладка, отново против акне. Маската има чудесни резултати.
Маска с мед и сода-правя си ексфолиант за лице, и за устни. Имаме домашен мед. Една лъжичка чаена сода и около 2 супени мед, нанасям и стоя 15-20минути. Правя и такава комбинация от мед и утайка от кафе. Същата процедура.
Само тези маски си правя у дома и от тях виждам наистина ефект. Само, че не съм много постоянна.
И за куркумата да кажа-ползвам за избелване на зъби от известно време и има видим ефект, но трябва много постояноство и редовно да се прави.
Аз смесвам с кокосово масло и сода, или самостоятелно. Много оцветява, кошмар е. И трябва да се внимава.
Кокосовото масло също има добър ефект за избелване на зъби.
Смесвам и си държа в едно бурканче. Със содата внимавам, защото разваля емайла, само 1,2 пъти седмично най - много.
Ами затова се сещам засега.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 18:25 от Snow_White5

# 183
Наскоро близка влезе в болница. Излезе след около две, трудни за нея седмици, през които въобще нямаше желание за нищо. Дори и да си поддържа косата, която е гъста и къдрава, като на негърка 😀 Когато я взехме от болницата, стана дума за косата и предложих да ѝ помогна, тъй като тя се оплака, че на тила си отзад има огромно "гнездо".  Та тя ми сподели за нейната рецепта за справяне с този проблем - гребен с широки зъбци и вана с вода на температура според нейният вкус, над която се навежда докато краищата на предварително  измита коса не влязат във водата, по възможност повече от половината. Във водата кичурите се отделят. След минута две се разресва косата, докато все още е във водата. Тя го е правила почти всеки път, когато косата и е оставала без подръжка и казва, че отнема понякога и час, но няма ефекта на скубенето - дърпането на излишни коси и скалп с болка. Казва, че е пробвала да го прави по време на душ, но ефекта е по-добър с потапяне и водно разресване.
След това изсушава косата и намазва краищата със стандартното олио за коса. Естествено последното прави всеки ден по два-три пъти, докато не започне да забравя ...
П.с.правила го е дори и с леген 😀 звучи трудно, но днес косата ѝ е перфектна. 🤔

# 184
Винаги съм се възхищавала на хората, на които им се занимава да си приготвят маски. Аз ли съм такава мързелана само Simple Smile
Купувам си всичко готово, даже сега като си мажа косата с масло от розмарин и самия факт че трябва да го разреждам с кокосово масло ме дразни страшно много Grinning

# 185
Моля ви кажете как да не стърчат коси когато е вързана?

# 186
Присъединявам се към това питане. Косата ми от двете страни на челото си мисли, че е къдрава напоследък и образува едни малки рогца, които обаче ми ходят и в очите. Joy

# 187
Лак за коса.

# 188
С ето такава "спирала" за стърчащи косъмчета. Върши чудесна работа, когато се сетя да я ползвам, де 😄
https://makeup.bg/product/508081/#/option/1128437/

# 189
  • София
С ето такава "спирала" за стърчащи косъмчета. Върши чудесна работа, когато се сетя да я ползвам, де 😄
https://makeup.bg/product/508081/#/option/1128437/
За същото използвам детска безцветна спирала за мигли. Приглажда идеално, без да цапа косата 😁

# 190
Да, с лак за коса. Пръскаш на гребен или върху ръката си и така нанасяш. Ако е с гребен може да решиш, но по-добре е просто с плоската част (широката) на гребена да минеш, заглаждайки стърчащите косъмчета.

# 191
Присъединявам се към това питане. Косата ми от двете страни на челото си мисли, че е къдрава напоследък и образува едни малки рогца, които обаче ми ходят и в очите. Joy
Лак за коса, а заглаждането с четка, примерно най-обикновена четка за зъби идеално приглажда.
Пръскаш лака на четката направо, не е нужно да се напръсква излишно количество и върху косата, после с четката се приглаждат тия кичурчета дето са по-независими.

# 192
Винаги съм се възхищавала на хората, на които им се занимава да си приготвят маски. Аз ли съм такава мързелана само Simple Smile
Купувам си всичко готово, даже сега като си мажа косата с масло от розмарин и самия факт че трябва да го разреждам с кокосово масло ме дразни страшно много Grinning
Не си само ти. И аз не бъркам домашни маски, освен хума за лицето. При този избор на пазара, първо не ми се занимава да правя и второ искам всичко да опитам.

# 193
Мен откровено ме мързи да джуркам Joy

# 194
  • София
Препоръчайте ми олио за суха коса , да може да се слага и на мокра и суха .
Имам накъсани краища и ми се иска да си взема .

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт