Нашите тайни за красота :)

• 37 325
  • 333
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Прекрасна тема, която не знам защо съм пропуснала.
Моите тайни и хакове са следните:
За косата - редувам няколко шампоана по съвет на дерматолог. Ефектът е поразителен. Купих си препоръчани медицински шампоани, но и обикновени дрогерийни. В момента имам 5 различни шампоана, 3 балсама и 2 маски. На всеки 2 измивания сменям шампоана, докато изредя всички. На всяко измиване сменям балсама или маската. Косата ми никога не е била толкова жива и красива, въпреки скорошното раждане и напредналото ЕГН.
Открих козметиката на основата на щраусова мас.
За лицето активно включих серуми и масла. Редувам 3 серума и 2 масла в момента. Сутрин и вечер.
Не почиствам с търкане и не прилагам никакви агресивни процедури. Почиствам с пяна, после нанасям серуми и завършвам с хидратиращи кремове. Лятото с 50-ти фактор слънцезащита, другите сезони 15 или 25, според прогнозата.
2 пъти в седмицата си правя маска на лицето (откакто открих тези на Миша, ползвам основно тях) и 1 път на 2 седмици на косата (предимно с хума).
За тяло любимата ми практика е ексфолиране под душа и после обилно намазване с масло за тяло, след което се увивам с хавлията и чакам да попие. Правя го веднъж в седмицата. Ефектът е чиста, мека, нежна и хидратирана кожа без стрии и белези.
За бързо освежаване и хидратиране на тяло и лице ползвам термални и флорални води.
Храня се здравословно, спортувам активно, пия по 2-3 литра вода на ден.
Веднъж в седмицата правя омекотяваща маска на краката, което е плюс, че омекват и са като бебешки, но минусът е, че стават много чувствителни към твърди обувки.
За миглите ползвам рициново масло,с което пък преди години си възстанових веждите след ужасната мода на тънките ивички, които не знам защо съм си причинявала.
Май има и още неща, но ако се сетя по-късно.
Пък и ще си открадна идеи от темата.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 11:50 от Fever Ray

# 271
Fever, то и аз винаги редувам шампоаните, забелязала съм го това, но обикновено имам два пуснати в употреба и веднъж единия, веднъж другия. Може да пробвам твоя метод с повече различни. Simple Smile

# 272
Аз също редувам шампоаните, маските и балсамите ✌️
За черните точки- bha и aha киселини под всякаква форма: серуми, кремове, кърпичките на Dennis Gross (любими). Ако се налага, махам ги и механично. Понякога просто няма друг начин.

# 273
За черните точки- bha и aha киселини под всякаква форма: серуми, кремове, кърпичките на Dennis Gross (любими). Ако се налага, махам ги и механично. Понякога просто няма друг начин.

Как ги махаш точно?
Гледах едни ленти на Нивея за черни точки. Дали са хубави.

# 274
Редувам и аз шампоаните и понеже и съм събрала срамно количество вадя в банята 3-4-5 за сезона с прилежащите им балсами или маски (понеже и щерката "заимства" от тях, а и брат и е почнал да посяга към моите). 2-3 по-неутрални и балансирани за боядисана коса, 1-2 по-специализирани в зависимост от това какъв ми е проблема в момента.

Козметиката за лице също въртя - 2-3 серии на сезон. Дневната и нощната винаги са различни, тежката артилерия вечер, през деня минимум бяла козметика + слънцезащита. И обичам серии. Или поне 2 продукта от една серия. Т.е сбирщайн от крем за очи от един бранд, пък тонерът от друг, серумът от трети, емулсията и есенцията от пети  ме изнервя, не че не се случва.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 18:40 от Agent Provocateur

# 275
  • варна
Като тинейджър имах черни точки на носа.Спомням си , че ми помогна един непопулярен трик.След почистване минавах носл ето с кислородна вода.И до сега го правя , въпреки че кожата ми отдавна не е тинейджърска.

# 276
Интересно е това, което споделяте за шампоаните. Аз нито за лице, нито за коса мога да си правя особени експерименти. Имам себореен дерматит на скалпа и цял живот ползвам най-вече медицински шампоани.
 Въртя 4,5 вида и толкова. Ха кривна малко, става страшно.
На лицето пък много малко продукти ми понасят.
За косата правя много домашни маски от години.
За лицето само хума аспирин сода и мед и от еднократните на Балеа.
И то само някои видове-с бял шоколад, с киви и хидратиращата. Толкоз.
За измиване ползвам геловете на Нивея с розова вода и този синия класическия, а също и ексфолианта и маската с магнолия(то е три в едно). Изпитани са и съм доволна. Затова рядко ги сменям.
Гарние, ексфолиант или Хималая, Ла рош гел, крем ежедневен Микса против несъвършенства, крем Здраве винаги имам. Розова вода ежедневно на Агива(другите повечето ми правят проблеми).
И това е.
От години ползвам тези неща.
Трябва вече и нещо против стареене да включвам.
А мисля да пробвах и маслено почистване вечер.

# 277
Интересно е това, което споделяте за шампоаните. Аз нито за лице, нито за коса мога да си правя особени експерименти. Имам себореен дерматит на скалпа и цял живот ползвам най-вече медицински шампоани.
За измиване ползвам геловете на Нивея с розова вода и този синия класическия, а също и ексфолианта и маската с магнолия(то е три в едно). Изпитани са и съм доволна. Затова рядко ги сменям.
Гарние, ексфолиант или Хималая, Ла рош гел, крем ежедневен Микса против несъвършенства, крем Здраве винаги имам. Розова вода ежедневно на Агива(другите повечето ми правят проблеми).
И това е.

Здравейте,
Бихте ли споделила какви шампоани ползвате? ММ е със себорея и ще ми е полезно, ако съм пропуснала някой ефикасен да му го купя.

# 278
И това е.

Здравейте,
Бихте ли споделила какви шампоани ползвате? ММ е със себорея и ще ми е полезно, ако съм пропуснала някой ефикасен да му го купя.

Да, рвзбира се
Здраве против пърхут с чаено дърво, и този кофеин.
Юсерин Дермокапиляр за свръхчувствителен скап, Дюкре Келуал ДС, Дюкре Керим ДС, Медикет Плюс и Медикет Иктамо, Селсън Блу (син и зелен), Биоферма Ноуд, Клоран за чувствителен скало с китайски божур, търскуят Зептинон.
И общо взето е това. Редувам ги тези няколко шампоана.

# 279
  • Light of Zartha
Момичета, изчетох ви и относно мазната кожа - аз също сутрин мия само с вода, но през деня става нещо страшно. Много мазна кожа имам. Майка е с такава, знам,че ми е заложено, но всякак се опитвам да я овладея. Гледам да не пресушавам, хидратирам, пия и много вода. Независимо дали се храня с хубава храна или се отпускам с нещо вредно, мазната кожа е налице. Вие успявали ли сте да я овладеете? Ползвам пудра през деня и нищо за мазна кожа.

# 280
Каква хубава темичка съм изпуснала!

Скарлет, моята кожа беше много, много мазна с всичките проблеми произтичащи от това - пори, черни точки, пъпки, лъщене, ужас.

От десетина години мажа лицето вечер с третиноин. За мен това е вълшебен продукт, без който никога не оставам. Нормализира ми кожата, забравих какво е това пъпки и черни точки и регулира омазняването. Бих казала, че имам нормална кожа в момента. Ако намериш, струва си да опиташ,
Хубавото на мазните кожи в дългосрочен план е, че не са склонни да образуват бръчки. Стои гладко лицето дълго време.

Сутрин ползвам синята нивея, като разбърквам вътре трийсетина капки масло от безсмъртниче. Има и то противобръчково и колагенообразуващо действие.
Косата си вече не мия с шампоан. Ползвам само барчета polygonum, които нямат агресивния изсушаващ ефект на шампоаните, а като допълнителен ефект спомагат за възвръщане на цвета на косата. Отвреме-навреме редувам с индийски билки в резултат на което,  не боядисвам косата, тя спря да цъфти и започна да расте.
Също пия приорин и Био-Сил непрекъснато от началото на годината по две на ден, не смятам да правя почивки.

Домашни маски ми е досадно да бъркам, но напоследък се пристрастих към шийт-маските. На ден слагам поне по една, имам корейски и японски и са много различни видове. Кожата става мека и хидратирана след тях. Правя ги през деня или веднага като се върна от работа, стоя по около час с тях. Вечер си слагам третиноина религиозно.

Общо взето това са ми грижите, ефект виждам голям и за кожата и за косата. На мен там са ми слабите места, не съм се родила с безпроблемни кожа и коса за съжаление.

# 281
  • Light of Zartha
Благодаря за споделеното. Преди няколко години(даже май съм писала някъде из тази тема) ползвах витамин А на капки. Вечер мажех и пъпките или избиваха за една нощ и изчезваха или изобщо не се появяваха, но спрях. Тогава тепърва навлизах в тези по-сериозни грижи за кожата и реших да не маха без да прочета повече кое как да слагам. Ще прочета за третиноина. Иначе кожата ми е еластична, пъпки само около МЦ но това лъщене ме побърква.

# 282
  • София
Barbi, много интересни неща споделяш, за мен все неизвестни Grinning може ли линк към барчетата за косо, от къде ги купуваш и как се ползват. На едно миене цялото ли се слага, има ли нужда от балсам или маска след него? Ще съм ти благодарна да ми отговориш, защото цял живот косата ми не ми е създавала проблеми,  винаги съм ползвала среден клас шампоани и балсами. Но от 2-3 години, дали заради егн- то (45 години) или нещо друго, доста се промени структурата на косъма. Каквото и да сложа не успявам да я хидратирам достатъчно. Поне с готови продукти , време за домашни маски нямам.

# 283
Аз също използвам вит. А през нощта. Писала съм по-напред в темата. Не всяка вечер, но на сутринта кожата сияе 😍 Слагам и вит. С отделно на лицето пак вечерно време - ефекта е прекрасен за мен...

# 284

Как ги махаш точно?
Гледах едни ленти на Нивея за черни точки. Дали са хубави.

С двете ми ръце, през хартиена кърпичка

Общи условия

Активация на акаунт