Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 39 819
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Имам нужда от съвет. Изместих се в новото жилище и нямам пералня.
Мисля да си взема L9WBC61B обаче в момента са само с две години гаранция май месец щяло пак да има кампания. До нас има пералня за ползване и е евтино, уредите им са някакви миелета. Дадох си вчера дрехите и памучните ми блузи са леко стеснени. До сега съм ги сушил само на простор. В новото жилище нямам остъклена тераса ще я правя но сега нямам пари за това.
Та въпроса ми е това леко свиване на дрехите ще се натрупва ли и има ли го при въпросното АЕГ?
Трябва да реша дали да си я купя сега или да чакам до май за дълга гаранция

# 181
  • Велики Преслав
Ти не търсеше ли отделни уреди. Иначе е много добра.

# 182
Ти не търсеше ли отделни уреди. Иначе е много добра.

Не никога не съм търсил отделни нямам място. Конкретния ми въпрос е има ли леко свиване при сушене при нея на памучни блузки или вълнени

# 183
  • Велики Преслав
Няма свиване тука, спокойно взимай.

# 184
Няма свиване тука, спокойно взимай.

А защо отделната сушилня на миеле ги свивани на деликат може би е без термопомпа?

# 185
  • Велики Преслав
Не, явно е повредена.

# 186
Минавам само да се похваля, че включих допълнителното изплакване на АЕГ със съвета за позицията на пръстите 😆

# 187

Тоест и обикновенна сушилня не би трябвало да свива?

Друго много важно ме интересува за АЕГ-то, понеже била много автоматизирана до колкото рвзбрах.
Аз не си разделям прането и никога няма да го правя само чаршафите пера отделно. Всичко друго хакам заедно и така ще си остане и за напред. АЕГто с нейните сензори справя ли се добре при пране и сушене в такава концепция?

# 188
  • Велики Преслав
Миелетата имат една мтого голяма болка в термостатите, независимо на каква прогмара   се си суши с горещ въздух.

# 189

Друго много важно ме интересува за АЕГ-то, понеже била много автоматизирана до колкото рвзбрах.
Аз не си разделям прането и никога няма да го правя само чаршафите пера отделно. Всичко друго хакам заедно и така ще си остане и за напред. АЕГто с нейните сензори справя ли се добре при пране и сушене в такава концепция?
Щом правиш така, с никоя сушилня няма да имаш добър резултат.
Можеш да ги переш заедно, но не и да ги сушиш.
Мошеш да пускаш първо само пране. След това вадиш и разделяш пълната синтетика от памука и сушиш на два пъти. Иначе, в която и да е сушилня, синтетиката ще изсъхне бързо, но тя ще продъжи да суши докато не изсъхне и памука.

# 190

Щом правиш така, с никоя сушилня няма да имаш добър резултат.
Можеш да ги переш заедно, но не и да ги сушиш.
Мошеш да пускаш първо само пране. След това вадиш и разделяш пълната синтетика от памука и сушиш на два пъти. Иначе, в която и да е сушилня, синтетиката ще изсъхне бързо, но тя ще продъжи да суши докато не изсъхне и памука.

Пълна синтетика почти нямам нищо. Повечето ми дрехи са памук, дънки, бельо коеот пак е памук и вълна. Вълната може ли с памука заедно?

# 191
Не, не е желателно. Даже е почти задължително да се пере с препарат за вълна и да се суши на специална програма, каквато това АЕГ има. (вълна се пере с препарати без ензими)

# 192
Това АЕГ свива минимално, защото е с термопомпа и работи на ниска температура. Но все пак си има дрехи, които се свиват. На мен ми сви една чисто нова блузка от Дика. Другите дрехи не се свиват, та явно е от материята. Иначе и аз не деля дрехите, Пера 90% на памук - чаршафите, бели памучни фланелки, хавлии и кърпи на 60 градуса, цветните дрехи на 40. И нямам проблеми.  Специални програми ползвам рядко:
- специалната за скиорски и други якета
- за вълна ясно за какво
- синтетика за поларени неща, тънки пердета и някои специални блузки (почти нямам такива)
- онази за деликатни неща е равностойна на синтетика и може да я пусна ако съм на кеф вместо нея

# 193
може ли да препоръчате конкретни топки за сушилня и торбички за пране, които да стават за комбинирана пералня без разделяне на пране и сушене... топки гледах различни видове, но май всички уж не трябвало в пералня да се слагат.. торбички имам някакви, но изрично пише, че не стават за сушилня... попаднах на някакви торбички, на които в описанието им пише че стават, но никъде няма характеристики или конкретно посочено на етикета, че е възможно да се ползват и в сушилня...

# 194
Те го пишат заради сушилните без термопомпа. За сушилните с термопомпа на практика няма проблеми.
Аз ползвам тези топки:

https://www.technopolis.bg/bg/Aksesoari/TOPKA-ZA-SUShILNYa-2BR-X … X-111013/p/825187

Торби за сушилнята според мен е лоша идея, защото ще пречат на сушенето.

Общи условия

Активация на акаунт