Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 40 097
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Ох, много се притесних от това профилактиране на мъха. Ако пускам по-често cle и пране без нищо на 90 градуса по-добре ли ще са нещата?
Cle и прането на 90С без пране нямат нищо общо с въздуховода .

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 21:19 от strawberry84

# 286
Може да няма с въздуховода, но явно има значение:
"За да премахнете мъха от барабана,
задайте специална програма:
• Изпразнете барабана.
• Почистете барабана, уплътнението
и люка с влажна кърпа.
• Задайте програма за изплакване.
• Едновременно натиснете бутоните
 и , докато дисплеят покаже
CLE за активиране на функцията за
почистване.
• Натиснете бутона Start/Pause
(Старт/Пауза), за да стартирате
програмата.
Ако уреда се използва
редовно, извършвайте
програмата CLE редовно."

# 287
Има, но не за пералнята, а за тъмните ти дрехи, които ще извадиш с власинки по тях, ако не пускаш това почистване.

# 288
  • Пловдив
Снощи махнах чекмеджето на моето комби АЕГ, май е 7-ма серия/, но нямам такъв отвор аз...само тръбата за водата се вижда и това е. Няма къде да погледна за мъхове както при вас.

# 289
  • Велики Преслав
Ако не е с термопомпа няма да видиш.

# 290
  • Пловдив
Smiley м дааа...пак съм от неразбралите.

# 291
  • Велики Преслав
Ivkonst2017, моля при първа възможност пиши как се справя АЕГ-то

# 292
Ivkonst2017, моля при първа възможност пиши как се справя АЕГ-то

Днес утре ще го тествам ако сваря да я разуча, днес ще идва уж.

# 293
И аз имам голям мерак за 9серия комби АEG, може да сложа в някое жилище, но като съм свикнал с отделни уреди Miele и ме е страх да не се разочаровам. Новите потребители на такъв уред да споделят впечатления. Hug

# 294
Естествено, че ще се разочароваш. Все пак комбито е компромис - пести място. А и се оказва, че и доста пари пести. Но няма начин да суши по-добре от отделна сушилня.

# 295
Най-голямото предимство е, че вечер слагаш дрехите, сутрин ги вадиш сухи и си ги обличаш.

С мъжа ми тренираме всеки втори ден, всеки втори ден аз. Откакто имам АЕГ-то имаме един чифт дрехи за спорт и ни стига. Може и да имам някакви стари дълбока резерва, но не се ползват.

# 296
Не ти ли бръмчи и трака нощем? Аз бих чувала, даже лек шум ще ме дразни.

# 297
Ако на комбиниран уред се налага такава сложна процедура за почистване ежегодно в сервиз, особено без да си го очаквал...компромис е. Ужасен шум прави, и не си измислям. Такъв е моделът, заради технологията.
Отново срявнявам предишните си перални АЕГ, които са по-тихи от настоящата. Нищо, че едната се ползва вече 15 години.
Скрит текст:
Все едно да не мога сама да си почистя съдомиялната и да се налага да се изнася всяка година. Наслагванията от храна и мазнини се очаква да са повече, от колкото мъховете в една сушилня, още повече, че се почиства след всяко ползване. За сравнение филтрите на съдомиялната ги чистя на 10-12-14 дена според указанията на техника, който ми я монтира.

# 298
  • Пловдив
Най-голямото предимство е, че вечер слагаш дрехите, сутрин ги вадиш сухи и си ги обличаш.

С мъжа ми тренираме всеки втори ден, всеки втори ден аз. Откакто имам АЕГ-то имаме един чифт дрехи за спорт и ни стига. Може и да имам някакви стари дълбока резерва, но не се ползват.
Smile  Ех, как звучи...спортните като ги сушиш не се ли скапват?

# 299
Дойде това говедо, да видим кога днес ще мога да се занимая с него. Има някакви сервизни болтове за развиване, които държат барабана после сигурно освен маркучите и крачетата ще трябва да се оправят някак. Гледам са си сложени, може ли да я пусна тестово както е легнала в стериопора с крачетата или не е добра идея? Искам и нея да я разцъкам преди да е готова кухнята, че да си използвам 14те дена Grinning

Общи условия

Активация на акаунт