Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 22 427
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • München, Deutschland
G.D., на същото мнение съм като последните 2 мнения. Ако в договора му изрично пише мястото, на което започва (т.е. филиалът), а това място все още по една или друга причина не е изградено, то не мисля, че са длъжни да му осигурят работа. Ако работата е със сключен безсрочен трудов договор на Teilzeit, особено пък с някаква позиция "на бюро" - Einkauf, логистика (не физическа), Vertrieb - т.е. не е нещо, пряко свързано с конкретния филиал, тогава е друго.

Ако е трудно намерена работа, при добри условия и т.н., и аз, като Софт Клик, бих изчакала.

# 541
Да не ми казвате сега,че вместо да си разменяме рецепти за кисело зеле,ще си разменяме рецепти "Как да си изпечем маските"! Joy

# 542
  • в сърцето на един мъж...
Да не ми казвате сега,че вместо да си разменяме рецепти за кисело зеле,ще си разменяме рецепти "Как да си изпечем маските"! Joy

Натам отиват нещата Simple Smile

# 543
Аз бих пресметнала колко харчи да загрея фурната на 80 или 100 градуса или колкото там се иска за времето за което се иска и да сравня с цената на нова маска.
По повод последните мнения на въпросите на G.D. . доколкото разбирам сина и има нужда от пари сега за да учи, а не когато на фирмата и хрумне. Т.е. не е много ясно доколко за него е изгодно обвързването с този договор и дали няма Sonderkündigungsrecht . Но това наистина да си чете законите и договора и да пита юрист.
Реално погледнато на фирмата може да и хрумне да строи и догодина по това време. За него е интересно как може да се издържа до тогава .
Също ако пита фирмата и обясни ситуацията може да му намерят работа на подходящ обект.
Аз бих препоръшала да се разбере с тях като обясни .

# 544
Гледам сега графики с броя на поставените ваксини по държави. Германия е много зле. 0,9% от населението са ваксинирани при средно за света 0,4%, в това число и страните от третия свят. Спрямо другите европейски страни е много назад, да не говорим за Израел, САЩ, ОАЕ и Бахрейн. Щото германците са "много"  решителни и ефективни въобще.

# 545
  • Germany
Аз бих пресметнала колко харчи да загрея фурната на 80 или 100 градуса или колкото там се иска за времето за което се иска и да сравня с цената на нова маска.

Ние не включваме фурната за една маска и използваме или вече загрята и охладена до 80градуса фурна или после я засилваме и си я ползваме. Това докато децата ходеха на училище и заминаваха по 2 до 4 маски на ден.

# 546
Soft Click Може би подготвят бабите за шпаргелернтето . Повече от милион не им трябват за това.

Moni  и аз съм по оптимирането и бих ползвала фурната като е затоплена. Не бих я пускала екстра. Но пък и да я пускате си е ваша работа. Моите спестовности са си мой дефект. Не са нещо заразно.

# 547
Благодаря на всички ви, много сте отзивчиви. Синът ми е провел един разговор днес, гарантирали са му ( устно, по телефона),  да започне на 15.02 .  На въпроса има ли нужда да се сменят дати по договора, отговорът е бил - не.Това пак е нещо. Да, той е на самоиздръжка и за него редовния месечен доход е важен. Онлайн обучението , редом с ниската си стойност , дава шанс за малко повече часове работа.  Благодаря още веднъж, надявам се да не минс налага да ви занимавам повече с битовизмите на български студент в странство. Simple Smile

# 548
G.D.,
На мястото на българския студент, може да е българският емигрант, така че въпросът ти е съвсем нормален. Мъжът ми работи в изпълнителска фирма, проектите вървят едва-едва, вместо да чертае през цялото време, както преди, се занимават с административни дейности през половината време, което не е нормално. Въобще короната обърка нещата.

# 549
G.D. така е, много студенти в момента се чудят как да си организират семестъра. Обърнете внимание обаче за ограниченията за работа на редовни студенти по време на семестър. Това е добре да се съобрази преди да има изненада от здравната каса и/или университета.

# 550
Дъщеря ми в момента например е без работа, защото ѝ продължих договора в занималнята, където си кара BFJ. Занималнята е затворена и тя не ходи никъде, не получава и заплата. Много е тъпо.

# 551
При нас ДО е доста натоварено. Следи се за anwesenheit по всички предмети по програмата без значение дали има видеоконференция или са дадени само листове за самостоятелна работа. Листовете пък от своя страна трябва да бъдат сканирани и качени обратно в Moodle. Така "преподаденият" материал ще бъде оценяван. Чудя се дали да не пусна фактура на училището за Nachhilfe-то, което по принуда упражнявам...

При нас е сняг, сняг и пак сняг. Вече ми омръзна от зле разчистени тротоари и третостепенни улици. А снегът ми е омръзнал още от времето, когато синът ми беше малък и се чувствах длъжна да го извеждам всеки ден навън - правили сме снежни ангели, снежни човеци, бой със снежни топки, пързаляне с шейни и какво ли още не. Нашият татко е все на работа или понеже работи физически труд е толкова уморен, че като се прибере в къщи само лежи на дивана. Винаги цялата грижа за домакинството и за детето е падала само на мен и вече се чувствам уморена от всичко това.

Почивките на различни красиви места на база олинклузив бяха нещото, което ме зареждаше и където макар и за кратко си почивах. Сега уви това е невъзможно и просто няма светлина в пунела.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 09:08 от мама-ени

# 552
G.D. така е, много студенти в момента се чудят как да си организират семестъра. Обърнете внимание обаче за ограниченията за работа на редовни студенти по време на семестър. Това е добре да се съобрази преди да има изненада от здравната каса и/или университета.

Сключил е  студентска редовна здравна застраховка към АОК ( мисля около 107 евро е премията). Втори месец чака пластика и договор . В всички месеци в които работи би трябвало да му тече застраховка. Ще я прекрати , когато види, че не може да съвместява учене и работа, но това ще стане когато студентите се върнат в университета. А така като чета - до есента май няма да се случи.

# 553
Той трябва да е здравно осигурен като студент, независимо дали работи. Даже щом живее в Германия трябва да е осигурен, но за студенти е по-лесно.

# 554
Студентите не са ли към родителите до някаква възраст?

Общи условия

Активация на акаунт