Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 21 880
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Филип Трифонов е починал . Лекa му пръст.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 22:20 от bella_ciao

# 91
За една седмица починаха бабата и лелята на моя мъж..Леля му е нямала придружаващи заболявания. Нямаше 60 год..свекърите са много зле. Не мога да повярвам, че това се случва..толкова ми е нереално въпреки, че една година слушам за корона.

# 92
  • Немция
Рейна, съболезнования! Hug Голям кошмар!

Дано се оправят свекърите!!!
Това къде се случва,в България или Германия? Или другаде?

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 00:38 от Бибит

# 93
  • Германия
Reina , съболезнования! Две загуби наведнъж са брутални :/

# 94
Филип Трифонов не е починал от корона.

# 95
  • Немция
Филип Трифонов не е починал от корона.
Да, за него разбрах. Зачетох се и в други статии по случая.

# 96
ох, спрях да дишам, така се сковах.
Съболезнования, #Reina🙏
Къде се развива този кошмар?

Някой беше писал за свекъра си? Щеше да влиза в болница. Извинявам се, забравих профилното име....как е той, стабилизира ли се?

Тази вечер получих мейл от директора на гимназията. Много полезна инфо. Обяснява как ще протече обучението, на дистанционен принцип, кои ще имат присъствени занятия и кои имат право на бетроюнг.

# 97
  • Немция
Рейна май беше писала за свекъра, но може и да се бъркам.
Сещам се и за Марголотта, дано всичко е наред с нейните близки!!!

При нас в НРВ всички ще са на дистанционно обучение. Днес регистрирах малкия, 3ти клас, към платформата, за която бяха дали пароли преди ваканцията.

В съобщението ни пише, че занятията започват най-късно на 13 януари. Допълнителна информация да сме очаквали утре.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 01:59 от Бибит

# 98
  • в сърцето на един мъж...
Рейна съболезнования!

# 99
Рейна, съболезнования и от мен! Много е коварен този вирус. Аз бях писала също за свекъра и свекървата. Свекървата донякъде се възстанови след инсулта, вече е вкъщи с амбулантна Pflege. При свекъра ми продължава да не е добре положението, от средата на ноември досега все още дава положителен тест за корона, изкара вече няколко пика на инфекцията, сега отново е с температура и пореден инфект и на венозен антибиотик, обаждаха ни се началото на декември да ни питат дали искаме да го включват на апарат, отказахме, не искаме да го мъчим повече, засега е на кислород. Ако сега се закрепи донякъде и даде два отрицателни теста сме му намерили вече място в Pflegeheim, за съжаление няма как да се грижим за него.

# 100
Да. Възрастните и особено болните по-тежко карат инфекции. Но ми е много интересно как хващат вируса със всички тези мерки, които вярвам че семейството им и те самите спазват?

Също ми е много интересно как може а наричате учителите на децата си некадърници защото вашето дете не било научило нещо или нещо не може. Разбрах от предни мнения, че учите децата си на най-доброто. Някак не го разбирам в контекста.   
Ние също сме имали разногласия с някои учители, но сме ги уреждали винаги на инициирани от нас срещи с тях .

# 101
За свекъра ми лесно мога да отговоря как хвана инфекцията въпреки 8 месеца пазене от наша страна - беше приет в болница за друго с отрицателен ПСР тест и заразен там, както за съжаление и много други пациенти. От болницата твърдят, че причината е некачествени маски на персонала, които са ползвали, но за нас и за много други, които губят своите близки не е успокоение и оправдание.

# 102
  • Немция
Марголотта, 2 месеца позитивен, това чудо край няма!
Мен не ме успокоява, че, видите ли, възрастните и болните по-тежко го карали.
Всички сме в кюпа и навързани на верига. И има риск за всеки, повече или по-малко.

Относно маските- медицинският персонал мина напоследък масово на маски с висока защита, KN95.

# 103
Белла, обичаш да извърташ и преувеличаваш. Много държиш на конфликт и в тази тема, ама няма да стане.
Уважавам учителската професия, учителско дете съм и знам какъв труд и усилия се влагат. Децата ми са имали и имат чудесни учители, при тях нищо не се налага да помагам. НО има и некадърни и безхаберни учители,  които не само не преподават читаво, но и вредят. Заради един такъв преподавам математика на дъщеря си вече втора година,  че покрай нея съм поела и няколко нейни съученици.  Не помагам, а точно преподавам защото в час им се хвърлят задачи и не им се обясняват ни правила, ни основи. Умни, разумни,  отговорни деца, които учат с желание и хъс и разбират от половин дума. Същия преподава преди години и на големия ни син, при него мислех че при детето е проблема и пропуснахме ценно време и трудно навакса пропуски.
Изобщо не ми пука, ако някое дете не научи устройството на окото, например.  Ама основни неща по основни предмети като липсват, мазалото е сериозно и нови знания се усвояват трудно, защото се стъпва на предните. Тази година се боря и с вредите, нанасяни от учител по английски с тежък руски акцент и проблемна граматика. Пех 😀
Да, некадърникът е некадърник, ако ще и за ангел да е назначен на работа.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 11:07 от Mößbauer-Effekt

# 104
Бибит аз не казвам че ме успокоява, а че е така.  Да . Има риск за всеки.  Какво помага освен ваксина и имунитет? До сега гледам абсолютно нищо.
Също така след подобни случки не виждам защо 50% мед. персонал и Pflege да може да откаже да се ваксинира, но хората да идат на фризьор е забранено ? Не разбирам как едното може да е личен избор, а другото да не е личен избор. Особено е ясно кое би дало повече положителен ефект.

Mößbauer-Effekt абсолютно не съм съгласна, че ако едно дете има проблеми с математиката то автоматично учителя е некадърник.  Но си права че не всеки пасва на всеки. И ние сме сменяли клас, защото детето и учителката не си паснаха особено. Още 2 деца в класа имаха проблеми с нея, но останалите бяха супер доволни и нямаха никакви проблеми и много и се радваха.
Нашето и едно друго отидоха в друг клас, а третото смени училището. В същото време в класа дойдоха деца, които в други училища бяха имали големи проблеми и с тази учителка супер се разбираха.
Затова не мога да кажа, че тя беше некадърница, а че не си паснаха и преместихме детето . С другата учителка супер си пасна, но пък там ние имахме проблеми с нея именно защото не ни харесваше как и колко беше научило детето... 
И най-интересното е , че големия сега е на 15 и до сега никога не сме имали проблеми с него с учители. Нито веднъж.
Малкия е едва 10 и не е толкова кротък и напасващ се, особено като беше по-малък. Веднага хвърчат искри. Епитети и етикети не помагат .  Родителите сядат и измислят решение. И то не винаги е елементарно за тях. Иначе оставят детето и учителите да се оправят помежду си и каквото излезне, това. Масово това се практикува по училищата. Не на всеки родител му се занимава да търси решение. То се очаква на тепсия.
Но и тук си права. Няма нужда да се обсъжда толкова в темата .

Дайте друго .  Например в Триуф намерих пижамите. Маратонките не успях да докопам с нужния размер .
Какво стана с колелата? Намери ли се правилния диаметър и колело?

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 11:18 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт