Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 21 872
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • Немция
Не знам къде пише, че 50% медицинският персонал отказвал да се ваксинира.
По мои наблюдения в нашето обкръжение са почнали масово да се ваксинират с ваксината на Бионтех. Какъв ще е процента на ваксинираните, времето ще покаже.

Ще има време и за фризьорите, няма все да са затворени.
Аз имах час през януари при моята фризьорка и следователно часът ми пропада. Rolling Eyes Кой знае кога ще се вредя при нея отново.
Децата ще ги подстригваме през уикенда, че вече не се търпи....

При нас така и не наваля сняг. Някакви заблудени снежинки танцуват из въздуха. Децата чакат вече от седмици да побелее поне малко навън, уви нямаме този късмет.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 11:18 от Бибит

# 106
Белла, не разбираш или не искаш да разбереш? Пасване и симпатии има в грундшулето. В гимназиите има тонове материал, безкрайни изисквания и учене,  учене, учене. При адекватно преподаване, нещата се случват.  При неадекватно преподаване - не се. Време за пасване и симпатии няма.

# 107

Ще има време и за фризьорите, няма все да са затворени.
Аз имах час през януари при моята фризьорка и следователно часът ми пропада. Rolling Eyes Кой знае кога ще се вредя при нея отново.
Децата ще ги подстригваме през уикенда, че вече не се търпи....

Ние се постригваме в един салон без часове. Та като обявиха в неделя 13 декември, че затварят фризьорите и изпратих сина със сестра му в понеделник да се постриже за последно, че не се знае по-нанатък. Аз не мога да постригвам, само мъжът ми може, но детето вече не иска той да го подстригва. Иска прическа.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 108
Mößbauer-Effekt започвам да разбирам. При положение че целия клас не е разбрал материала и има слаби оценки се обърнете към директора.
Бибит на много места го има. Eдин пример тук
Laut einer Umfrage liegt die Impfbereitschaft beim Pflegepersonal in Deutschland bei nur knapp 50 Prozent
https://www.welt.de/vermischtes/plus223805462/Corona-Impfung-Auc … scht-Skepsis.html

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 11:45 от bella_ciao

# 109
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Bella, фейса предлага по-широка платформа за изява, там може да намериш и повече съмишленици.

Ако имаш предложение как да се увеличи скоростно производството на ваксини, за да можеш да отидеш на фризьор, обърни се към съответното министерство.

Райна, моите най-искрени съболезнования!!!

# 110
  • DE
Нас не ни пречи, че няма фризьори. Аз се кръцкам сама, сина е свикнал да е с дълга коса, преди се подстригваше веднъж годишно само като се приберем в Бг. че имаше страх от немски, некадърни фризьори Grinning на ММ не му пука, макар че вече доста е зарошавял, но той е рошав по принцип де Rolling Eyes Grin
Тъкмо се наканихме да празнуваме нова година с брата на ММ който е на 100км от нас и ни сервираха, че са коронясали, етървата работи в дом и тя го е прихванала, само на нея са правили тест. Девера като контактен просто са му казали да не ходи две седмици на работа, на него тест не са правили. Слава богу добре са, вече са на работа, леко го изкараха.

# 111
asyalein ок. В пресата обаче също пише , че само една не голяма част от наличната ваксина е използвана. Така че няма скоро да се ходи на фризьр. Въпреки че с това няма да се постигне нищо особено.
Имат ли право фризьорите да ходят по къщите и да работят?

# 112
Ами те ваксините не се слагат сами. Въпросът е да има ваксини, иначе ще успеят да ги сложат.

Тук вали сняг тихо и упорито.

# 113
толкова центрове, толкова подготовка, толкова пазарлъци за заплащане, толкова какво ли не ... и колко от ваксината е използвана за тези седмици ? Доколкото четох някъде към 30% или нещо такова . Ще потърся пак. Може пък да са се размърдали нещата или са имали други проблеми с ваксините.

# 114
Центровете още се подготвят. В NRW трябва да са 53, но още ваксинират само с мобилни екипи. Няма и система за запазване на термини.
Да, не тръгнаха добре нещата и критиките са много и отвсякъде, но да се надяваме, че ще тръгнат, защото друга надежда няма.

# 115
Дано потръгнат и дано помогне. Че доста ми псина. Тийна ми по цял ден мрънка за фризьр. А мен не ме бива изобщо. И той няма никакво доверие в моята сръчност .

# 116
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мисля, че нямат право мобилните фризьори да работят. Съседката е такава и мрънка, понеже спазва правилото едно семейство плюс един човек.
Обаче, ако я изпорти някой и ще плаща глоба.

Дането, и синът ми само в Бг иска на фризьор 🤣
Сега аз го подстригвам. Скоро исках с машинката да му я скъся, но отказа. С ножица действам.

Лошото е, че докато няма масово ваксиниране, нямат и достатъчно данни колко време трае имунитетът и други такива.
Затова и нямам големи очаквания, че като започне регулярно ваксиниране, всичко ще е по старому.

# 117
  • Немция
Дени, изпуснахме момента. Стана навалица в последния момент с подстригванията и се отказах да ги водя.
Поне ММ се подстрига с вечерен час. Grinning
Аз имам и кичури, не е само подстрижка. Доста време ми отнема едно освежаване на фризурата ми. Имам си доверена фризьорка, отделно работи изгодно и все при нея ходя.

Моите момчета по-миналата година бяха в България на 2 фризьорки(2020 не си ходихме до България) . Досега не бяхме имали проблеми, но  тогава първата фризьорка му причини болка с машинката, за първи път детето плака по време на подстригване и се вбесих(вътрешно Wink). После по време на престоя в България ни го водихме на още една и той се зарече, че повече нямало да стъпи в България на фризьор и щял да се подстригва само при неговите фризьори при нас.
Има си един любим, който бавно работи, направо флегматично, но много внимателно. Иначе с баща си ходят и на други мъжки фризьори.

Сетих се, че и 2018 бяха при една нескопосана фризьорка в родния ми град, която майка ми я препоръча, офъка го несиметрично, та после на морето го водихме при една друга да го дооформи.
Късмет.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 12:35 от Бибит

# 118
Бибит,
то като си харесаш фризьор, после при друг не ходиш. Иначе и аз се бях притеснила, че ще има навалица и затова го изкомандвах детето да се постриже в понеледник след училище. Но нали е малък, трябваше и сестра му да отиде с него. Оказало се, че няма хора на обяд.

# 119
Много добре се справям с подстригването на домочадието, но себе си не мога. Когато-тогава, прическите не са важни в момента.

Мисля тия дни чух Шпан да казва, че няма да можем да избираме с коя ваксина да се ваксинираме, когато на пазара има избор. Дано да се промени това, пък може и да не съм чула добре.

Общи условия

Активация на акаунт