Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 21 874
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Бибит семействато на мъжа ми е в една слънчева хубава страна. Моля се само свекърите да се закрепят, съпругът ми не ги е виждал от 2 год и това е кошмар да не можеш да отидеш да ги видиш. Усещам, че изпадам в дупка. Страхувам се и за моите родители, в провинцията всичко е на самотек. Майка ми като онкоболна не може да проведи прегледи защото били в ковид лекарите. За мен е някакъв ужас всичко.

# 121
Много добре се справям с подстригването на домочадието, но себе си не мога. Когато-тогава, прическите не са важни в момента.

Мисля тия дни чух Шпан да казва, че няма да можем да избираме с коя ваксина да се ваксинираме, когато на пазара има избор. Дано да се промени това, пък може и да не съм чула добре.

Дори да има 100 ваксини на пазара, ако няма как да си я купиш, защото няма кой да я внесе и транспортира, пак нямаш избор. Безплатните, каквито - такива.

# 122
  • Немция
Райна или Рейна, да, извънредна и тревожна е ситуацията, дано до половин година се успокои...

Не ми харесва да нямам личен избор за ваксините, тоест коя да си сложа, но то се и очакваше, че така ще стане.

# 123
Ако щете вярвайте,но преди 2 дена връчих ножицата на мъжа ми и го накарах да ми подстриже крайчетата на косата,справи се чудесно! Joy Иначе той извади късмет и се подстрига в последния ден преди локдауна!

# 124
И аз се чудя дали да се ваксинирам, при положение, че не можем да изберем от коя искаме. Доста се уплаших покрай леля ми с този вирус- беше месец в интензивното, докторите казваха, че е с 1 крак в гроба. За радост се оправи, но белите дробове са буквално съсипани и до живот ще е на кислород вечер. Вярвам, че и вашите близки, които са болни, ще се оправят!:hugs:
Иначе за прическите- и на мен ми се наложи да се науча с гледане на клипчета в Ютуб заради МП още преди локдауните. Бяхме в фризьорския салон, в който по принцип той ходи и за нещастие му се падна едно момче, което така го подстрига, че МП го беше срам после да излезе от салона. Още в колата към вкъщи заяви, че повече пари за фризьор няма да дава, купи ми машинка и ми я връчи. Преди Коледа подстригах баща ми и се получи доста добре, чак колегите му се шегували, че ще идват при мен на фризьор.Joy

# 125
А задължителните ваксини на децата избирате ли ги или само се осведомявате, какви са? Защото аз досега избор, каква да е ваксината, не съм имала.

# 126
  • Немция
Дени, ваксините на децата са минали през години изпитания. Милиони, милиарди хора са се боцкали с тях.
Това ми дава някаква сигурност.
Но ако имам възможност, ще се ваксинирам за ковид, въпреки моите колебания.

# 127
В някои случаи сме обсъждали варианти с педиатърката, да, и съм избирала. Но рядко има алтернатива и възможност за избор. Мисля, че за 2 ваксини съм имала избор. Едната беше хепатитната, другата не се сещам.

# 128
Вижте, аз разбирам притесненията ви за ваксината. Лично аз в момента нямам желание да се ваксинирам с новите ваксини и затова чакам бурята да утихне и ако може другите да се ваксинират първи. Но ми е пределно ясно, че ако искам да се ваксинирам с руската ваксина или някоя китайска, нямам избор, защото амазон надали ще ми гарантира сигурна доставка - с определени температури и т.н. Същото е и с одобрените ваксини - реши държавата, че определен тип ваксина е запазена само за възрастните, ограничава достъпа до нея и обратното.

# 129
Мисля си и аз за ваксина. Бих казала, че това за мен е  необичайно, предвид уклоните ми в посока природосъобразен,- чист-, био - и пр. живот.
Дори имах период, в който донякъде съм подкрепяла антиваксърите ( умерените, че то се оказаха там и доста "екстремксти"), когато са алармирали за вредите и рисковете от бълването на всевъзможни ваксини.
Е, сега дойде момент, в който разбирам, че е много относително всичко. И зависи от много фактори-  ситуации,  вид ваксина и пр.
Не бих отказала Ковид ваксина. И изобщо не слушам дори и намеци за нейното отричане.

Подстригването вкъщи се превърна в традиция. От март месец така и не стигнахме до фризьор. Имах желание да си направя нова прическа, с нов имидж. Точно се канех да си направя час, но така и не се вредих.

Един ден като отида пак на професионален фризьор, ще го отпразнувам като събитие в живота си.🙂

# 130
  • Germany
От вас разбирам, че няма да имаме избор с коя ваксина да се ваксинираме и това определено не ми харесва...
Аз се подстригах сама, мъжа ми го подстригвам с машинката редовно, но децата са ми мъка. Не искат с машинката, а с ножица е много пипкаво и резултата не винаги е добър Simple Smile

# 131
Без да съм специалист, по течнически характеристики Пфейзер и Модерна са много подобни, разработени на РНК принцип. Астра 3енека е векторна, подобна на руската, но за втората четох, че се предполага да е по-добра, защото не знам какви си били адено вирусите, които съдържа. При всички положения още е прекалено рано да се каже каквото и да е, за която и да е ваксина. Аз бих искала да се ваксинирам, но заради хематологичен проблем, никоя от първите четири, вкл. Санофи, не  е подходяща.

Писна ми и на мен, а за фризьорите - като проскубана самодива съм, ама това е положението. Канех се преди да затворят да отида, ама също съм с кичури и едни 3 часа висене не ми се висеше, сега ще си ходя така, дори почти свикнах да се гледам:)

# 132
Аз не знам как се навиват вашите тийнове да ги фризирате .

# 133
Въобще не ме интересува с коя ваксина ще ме ваксинират, стига да е създадена в "бяла" държава и да не е на Астра Зенека. С руска, китайска или индийска ваксина няма да се ваксинирам. И да стане по- бързо, ако може.

За избор още никой не говори, защото не сме допряли до масова ваксинация. По-нататък може и да има избор.

# 134
Няма да можем да изберем да..тази на бионтех е най-скъпа, нещо 14 евро на доза, другите бяха по 6-8 евро и едната по-малко от 2 евро на доза..

За децата няма избор на ваксините, просто не се произвеждат много различни.
Катерица това са скептиците, тези на които казваш умерени..антиваксърите са си радикални и тях в абсолютно нищо не можеш да ги убедиш. Те не вярват, че вируси съществуват. Виждаме и сега как реагират на ковид и маските  Всичко там се извърта, наглася, изрязват се проучвания на места които им пасват и следват хора които са далеч от научното или по някакъв странен начин са превъртяли. Цитират се проучвания, че ваксината за морбили отключва аутизъм. Проучването е проведено върху 12 деца, 8 от които са били с аутизъм. Намесена е корупция в историята за да бъде публикувано в списанието. В края на статията си препоръчва евентуално друга ваксина, а не тривалентната ММР. Вички вече са дистанцирани от това проучване, на лекаря е забранено да работи. Много малко хора знаят, че преди да публикува това проучване е обявил патент на моноваксина за морбили. Вероятно с цел печалба. Сега е направил филм и го разпространява. Но щетите са вече нанесени. Ето една интересна статия като цяло за ваксините.
https://m.geo.de/wissen/gesundheit/21100-rtkl-gesundheit-impfen- … 27960-vi-hoffnung

Общи условия

Активация на акаунт