Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 22 406
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Ех, и вие!
Много ясно, че няма да кажат затваряме до Великден. Нали тогава протести и сблъсъци не им мърдат?
Затова - по-малко, по-малко. Първо до 15 февруари, после до 28, след това до 31 март и готово.
Само да кажат, откъде да купуваме противогази за биологична защита, че те май в аптеките не се продават? А след като маските ffp2 не помогнат, само противогазите ни остават.
Те от самото начало такава идея имат, по-малко да може хем да не се мрънка много, хем една част да придобие имунитет, хем да не се срине здравната система. Очаквам и аз до края на март. Тъй или иначе ДО върви с пълна пара. Нямам против аз.
За ваксините си има много просто обяснение. Това е вирус. Трябва му медиум за развъждане ( не знам за ковид върху какво развъждат), това изисква време. Не може тоя вирус за ден, два да е готов за обработка и хоп ваксината е готова. Това са толкова много стъпки преди една ваксина да стигне до пазара. Примерно за бебешките ваксини дадена ваксина започва да се произвежда средно две години преди това бебе да я получи. Даже още не е заченато бебето, но ваксината е вече в играта Simple Smile

# 586
Все интересни неща сте дискутирали🙂

Снощи получих много дълъг и подробен мейл от директора на училището. От него ми стана ясно, че локдаунът ще е продължителен....Човекът обясняваше дори за бъдещите петокласници. Как ще става дигиталното им приемане ( с он лайн формуляри за записване) и старт .
Относно ваксините- мисля да се ваксинирам.
Не знаех, че в Китай е пак локдаун ;нали спрях да следя Корона- темата...😊

В България много мои познати и връстници изкараха Корона. Слава Богу, всички минаха леко и/ или със средни усложнения. Хоспитализиране се наложи за малко от тях.

# 587
Отстрани изглежда много лесно сегашното учителско ежедневие. На практика обаче не е така.
Аз конференция с моето двугодишно дете също не желая и не мога да си представя, макар да е кротко. Имах я тази опция за вчера и предпочетох другата - видеоконференция от училище.
И не, не желая и в нотгрупа да го пратя сега. От миналата седмица е възможно да се пращат децата в нашата детска градина nach Bedarf. Ние се организираме и редуваме с таткото и той гледа детето, докато аз съм на работа и обратно.
Организирането на видеоконференция също не е така лека задача, защото, пример от днес, поканил си 9 деца, пък се появяват само 3 в крайна сметка. И понеже учителят сега има и допълнителното задължение да осъществи контакт два пъти седмично с децата, се налага след конференцията да потърси по телефон останалите 6. Да, но и това не винаги е толкова лесно, колкото може би ни се струва отстрани. Родителите не винаги вдигат, не винаги децата са наблизо. И да вдигнат, няма гаранция, че ще разберат какво казваш. Дори и да липсва викова бариера, също липсва гаранцията за това, че учителят ще бъде разбран.
Материалите за ДО, пък били и те недигитални, също не се подготвят от само себе си. Това също отнема време, още повече, когато се опитваш на различните деца според потребностите да подбереш задачи. Един вариант на седмичен работен план аз лично не мога да си представя, така че да е съобразен с нуждите на всички деца.
Освен това се оказва, че понякога искаш да дадеш задачи в определена тетрадка, пък точно нея не я намираш в училище. Пишеш мейл да попиташ дали е вкъщи, даваш насоки, но отговор така и не идва. Трябва пак да се звъни...
Като намериш подходящи материали за децата е нужно да прекараш известно време пред копирната машина. Следва сортиране, гледане кое за кой е.
Това със сортирането и подготвянето на новите пакети се случва разбира се докато имаш същевременно и две деца в клас, които имат Einzelförderung.
Следващият етап е връщането на обработените задачи. И корекцията изисква време и то доста, като се има предвид, ме става дума за домашни за цяла седмица. Миналата седмица засякох и видях, че ми трябваха 10 ч, за да проверя целия куп.
А, да. Три в седмицата съм в училище и там ги върша тези неща. От 8 до към 13 ч. Имам нови материали, които искам от известно време да принрчтирам и все не успявам. Защо ли?
Другите два дни съм в хоум офис, който се състои предимно през нощта, защото аз с моето двугодишно дете не успявам да работя през деня.

# 588
Държавата ще изкупува стоките от търговците с нашите пари и ще пазарувам централизирано? Аз и без това централизирано пазарувам. От Заландо и Амазон.

# 589
chrissy няма такъв, който произвежда и аспирин и ваксини ? И защо да могат да се наложат на частните лица , малки и средни фирми, но на големите производители не , на мед. персонал и гледачите да се ваксинират не ...
Аз като гледам нещата са толкова последователно непоследователни  , че май хората спират лека полека да им обръщат внимание и си намират начин да живеят без да се конфронтират излишно. Виж дискудията за маските и употребата им в тази тема. Виж дискусията за плановете за лятна ваканция пак тук . Също и вурналите се от пътувания от есента насам.  Още например леля ми живеяат в Париж и имат забрана за излизане след 18 часа. Пролетта 2020 всичко се спазвало, есента 2020 кой колкото може ... сега ми каза като погледне през балкона си навън в 18 часа всичко живо е по улиците пеша , с коли и кой с каквото намери . Моткат се някакви полицейски коли , но какво да направят? Хората просто вече не го искат това и не го разбират и спират да обръщат внимание.
Да видим до какви постижения ще се стигне по-нататък  и тук.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 16:54 от bella_ciao

# 590
CureVac и Bayer подписаха договор за сътрудничество. Bayer предоставят експерти и производствени мощности, а по принцип си произвеждат аспирин. Нямо нещо дето да не може да се направи, ако желание има.

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-curevac-bayer … ceo-idUSL1N2JS08A

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 17:17 от Анонимен

# 591
  • Germany
Шарена, извини ме, че ще се хвана за твоята публикация, но не мога да се сдържа.
Ако някое дете не се яви на училище също ще се наложи да звъннеш на родителите или да уведомиш секретарката и тя да задвижи нещата.
Материалите за ДО не са ли като матералите за в час? Дори и да са различни, би трябвало да отнемат същото време за подготвка.
Корекция, проверка има и при присъствените занятия.
Това, че работиш 3 дни от 5 очевидно е твой избор, какъвто много мой познати с 2годишни нямат.
Та, аз лично не виждам с какво по различно се занимават учителите по време на ДО, сравнено с присъственото обучение, че да не могат да преподават. Даже в 1вият случай не подготвят тестове и класни, което е доста времеемко.

# 592
Аз не намирам за Ок,детето (1 клас)  да се вижда само веднъж на 2  седмици с учителката си онлайн,организацията и подбора на онлайн платформа са под всякаква критика!!! Егати и баварската образователна система,егати и ужаса! Мрън!

# 593
Ще се върна малко назад. Аз бях на обмен една година и бях само с Европейска здравна карта, която е уж само за спешни случаи. Но там имах позната българка, която с такава карта си изкара цялото обучение (5-6 години), ходеше си често на зъболекар и лекар с нея. каза ми, че не е имала проблеми никога.

# 594
И аз малко закъсняла по темата с многократната употреба на еднократните маски - пръскане със спирт /около  75%/ отвън и отвътре /за тези, които не бива да се перат и гладят/. Не знам дали не намалява пропускливоста им, обаче.

# 595
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Взеха ли решение?

# 596
Удължават локдауна до 14.02. В магазините и обществения транспорт стават задължителни OP-Masken или FFP2. Училищата остават затворени до 14.02. Там, където е възможно трябва да се въведе хоумофис. Преди малко им започна пресконференцията, в момента още тече.

Само не разбрах от кога стават задължителни медицинските маски.

# 597
кои са медицинските маски ? светло сините ли ?

# 598
Само не разбрах от кога стават задължителни медицинските маски.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-gipfel-beschluesse-101.html

Verschärfte Maskenpflicht
Zugleich wurde vereinbart, die Maskenpflicht zu verschärfen. So müssen künftig in öffentlichen Verkehrsmitteln und Geschäften sogenannte OP-Masken oder Mund-Nase-Bedeckungen der Standards KN95/N95 oder FFP2 getragen werden. Normale Alltagsmasken sind dort dann nicht mehr zugelassen.

От кога да са? От утре.

# 599
  • Немция
Медицинските са сините, да.

Значи все пак не въведоха задължителни само ффп2 маски.
Не могат да задължат всеки да купува само ффп2, не са евтини.
И все пак пазете си касовите бележки от покупки на маски. Може да е възможно да ги прекарваме през данъчната декларация. Wink

Общи условия

Активация на акаунт