Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 22 416
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • Немция
Не върви толкова бързо, но все пак над 1 милион са вече с първата доза.

За Дания прочетох, че ваксинирали по-бързо, тъй като са решили да ваксинират повече хора само с 1 доза, без да се резервират вторите дози, които са за повторно ваксиниране.
Само че се вижда, че има проблем с новите доставки.

# 571
Ами ако искат нещо смислено да направят с всичките пари, освен да купуват изостанали сезонни продукти и да плащат на здрави хора да не работят ...  могат да ги инвестират в производството на ваксини. Има доста фарма концерни, които ако им се плати колкото искат ... могат да се включат в производството на ваксини. Защо не. В Германия, Франция и пр. та дори България има достатъчно производители на лекарства, които могат да произвеждар и ваксини. Не да измислят нови, а да произвеждат наличните. Какво е проблема ? Патентите? И то при положение че толкова много непопулярни насилствени мерки се взеха срещу населението не могат да се наложат на патентите ?
Друг начин няма ли? Например заемане на производствени капацитети  на дадена фирма за определен период от време от друга фирма. Да се направят ваксините и да остане само освежителните , но там количествата са по-малки и оригиналните фирми ще се справят.

Не може толкова много специалисти и хора които се занимават с тези въпроси на високо ниво да не могат да измислят нещо по-умно от вечерен час .

# 572
Скрит текст:
Не ги знам как са здравните на студентите, но все чета във фейса, че ходят с европейска здравна карта на лекар и зъболекар. Нямам представа дали са редовно обучение или само на обмен.
Европейската здравна карта е за спешни случаи.

Не е точно така. На мен ми покриваше и профилактичните гинекологични прегледи като бях студентка(на мои приятелки също им ги покриваше). Картата е за спешна и неотложна медицинска помощ, като кое е неотложно е по преценка на лекар. Даже една приятелка забременя и картата й покри първите прегледи.

# 573
ДО при нас върви криво-ляво. Stuck Out Tongue Winking Eye Малката изисква почти постоянно внимание, работи съсредоточено и сравнително бързо. С нея през деня се занимава мъжът ми, докато аз съм на работа. Синът ми има нужда от постоянен контрол, уж всичко беше написал и научил, а в края на седмицата лъсна голата истина. Сега проверявам всеки ден след работа какво е свършил, коригирам и обяснявам, ако има пропуски. Голяма се справя сама, надявам се да е достатъчно отговорна, защото догодина я чакат матурите. Вечер като легат децата, едва гледаме с мъжа ми. Иначе при нас има и много съвестни учители, които предлагат помощ по все какъв начин - допълнителни консултации, обратна връзка по телефона и такива, които само един път в седмицата пускат задачи и повече не ги чуваш и виждаш.

# 574
  • Germany
Аз това, което не разбирам е, защо няма единни изисквания към учителите и съответно контрол? Щом един може да прави видеоконференции 2 пъти седмично, значи и другите трябва да могат. Щом някой е направил един час онлайн, не виждам причина да не си направи и останилте 3 пак онлайн. Аз също така искам да чуя какво предвиждат да направят образователните институции по въпроса с дупките, които ще имат тези деца след измисленото им онлайн обучение. Особено за децата, които в момента са от 8ми клас нагоре. Цяло лято си "бъркаха в носа" вместо да се подготвят за читаво онлайн обучение и сега пак същото.

# 575
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера стоя пред училището и чакам сина да излезе. Появява се учителката 1кл и казва на другата майка: до утре при видеоконференцията.
Попитах я с какъв софтуер и т.н (познаваме се приват) и тя ми казва: дано се получи, интернет има само в библиотеката....
Как да правят всички учители едновременно оттам конференция?
Та, кой знае кой с какъв проблем се бори.
Аз също не си предствям с двугодишно в скута някаква смислена работа. Моите са все много заинтересовани от дигитални устройства и искат и те да “помагат”. Един имейл не мога да напиша.

Аз не се сърдя, че при нас няма дигитален ангебот, но тази седмица материалът е още по-малко 😱
Е има спорт (10мин на ден скачане с въже), кунст (оригами 1бр) и захунтеррихт (книжка за боба - 3 седмици ще наблюдава), английски - 12 плода да оцвети и научи под формата на мемори. мате и немски - още по-малко. Щях да падна.
И аз искам да ми се зачита за стаж!!!

# 576
  • Germany
Ася, според мен, който има нет за един час, има и за 3. Нашите учители, повечето, са си вкъщи. За подобряване на интернета в училище е трябвало да се търси съдействие от институциите, преди да се наложи активното му използване. А довода с 2годишното не е довод за мен. Щом от всички останали служители се очаква да могат да работят с 2годишно вкъщи, същото трябва да важи и за учителите. Ако няма кой да гледа 2годишното, има нот групи. С цялото това словоизлияние исках да кажа, че когато някой не иска да свърши дадена работа, оправдания хиляди.

# 577
Аз не бих се бутала да ми дават тапии за тази работа , за да не ме мобилизират следващия път в библиотеката да я върша за незнам колко класа с пълен брой ученици и родителите им отгоре на това всеки с неговите си представи ...
Направо от сега си казвам, че едвам се оправям с моите, 2 бр и никакви тапии не ща Yum
А като гледам в темата доста майки са с по 3 и ми е ясно колко ангажимент е това.

А по повод 2 годишните в скута . Да . Днес слушахме урок по английски на фона на бебешки псъци . Много готин е даскала . А и децата са много мили и са много толерантни.
Успех на всички.

Тази година сняг, сняг  , сега е мокро . Миналата година и тези преди това колко сухи и горещи бяха . Иглолистните дървета умряха , повечето, фростамта иска да сваля 6 . 5 били съвсем умрели и много опасни, а едното имало още няколко месеца и било съвсем зле . Лошото е , че ще слагат кран и пр защото са по 20-30 м. високи. Изобщо голяма беля беше тази суша. Ще кажат какви дървета да се сложат на това място и при този климат днешния.
Т.е. работа, работа и пак работа.
В Шварцвалд не видях такъв проблем с иглолистните. Там имаше обаче цели плата с изпочупени от бури дървета. Може би ще ги залесят пак.

# 578
Около нас що гора изсякоха и продължават. Като летя ме лятото над Германия се виждаше ясно, че поне половината дървета са изсъхнали.

До 15 февруари ще удължават локдауна, но мерките още не са ясни.

# 579
Според мен няма да е до 15.2 . Няма да отворят тогава нищо , защото няма какво да бъд отворено. Сега щели да им изкупят и стоките .
Фалити до края на март ли не можеха да се обявяват?
После какво става ?

# 580
Според мен няма да е до 15.2 . Няма да отворят тогава нищо , защото няма какво да бъд отворено. Сега щели да им изкупят и стоките .
Фалити до края на март ли не можеха да се обявяват?
После какво става ?
Каква е тази идея със стоките?

# 581
Да, и аз мисля че няма да е само до средата на февруари.

# 582
Ами как . Ще пазаруваме централизирано . Дистанционно. Даже след като DHL e с държавно участие би трябвало и безплатно да си получим нещата по къщите ...
https://www.welt.de/finanzen/article224586186/Neues-Corona-Hilfs … interware-ab.html

# 583
Ех, и вие!
Много ясно, че няма да кажат затваряме до Великден. Нали тогава протести и сблъсъци не им мърдат?
Затова - по-малко, по-малко. Първо до 15 февруари, после до 28, след това до 31 март и готово.
Само да кажат, откъде да купуваме противогази за биологична защита, че те май в аптеките не се продават? А след като маските ffp2 не помогнат, само противогазите ни остават.

# 584
  • München, Deutschland

Има доста фарма концерни, които ако им се плати колкото искат ... могат да се включат в производството на ваксини. Защо не. В Германия, Франция и пр. та дори България има достатъчно производители на лекарства, които могат да произвеждар и ваксини. Не да измислят нови, а да произвеждат наличните. Какво е проблема ? Патентите? И то при положение че толкова много непопулярни насилствени мерки се взеха срещу населението не могат да се наложат на патентите ?

Друг начин няма ли? Например заемане на производствени капацитети  на дадена фирма за определен период от време от друга фирма. Да се направят ваксините и да остане само освежителните , но там количествата са по-малки и оригиналните фирми ще се справят.

Като човек, занимавал/занимаващ се професионално с производство, макар не във фарма индустрията, това, което пишеш, далеч не е толкова лесно. Първо, една фабрика, произвеждаща аспирин, не може да създаде иРНК ваксина, това не е да сложиш в кофичка мляко с 1,5% или 3,5% масленост и да сменяш маслеността на всяка партида. Процесите са много различни, машините са различни, технологията е непозната и, не на последно място, съвсем не е индустриализирана, специалистите по технология са ограничени, не може да обучиш тези от млякото от утре да пълнят ваксини, ако ще да са най-добрите технолози на млечни продукти. По същата причина не може и да вземеш назаем произв. капацитети от друг.

Последните дни бяха писнали всички медии как Пфайзер ще забави доставките на ваксини към края на март, за да си увеличи произв. капацитети, като всички до март договорени количества ще пристигнат навреме и ще се произведат предварително, за да се спазят договорите. Как можело такова нещо, защо намалявали скоростта на производство, точно сега ли трябвало... А това, че после всичко ще върви по-бързо, никой не отчита... Та, не става така, всеки си мисли, че има идея от производство и логистика, но нещата не са толкова прости.

Съвсем отделен е и икономическият аспект - това са частни фирми, това, че теоретично могат или биха могли нещо, не значи, че го искат или се вписва в стратегията им...

Много са аспектите, които следва да се вземат предвид.

Общи условия

Активация на акаунт