Детелина Стаменова (психотерапевт) - подкаст

 • 2 444
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 209
Психотерапията е онова лечение, което действа през говоренето, анализа и интерпретацията. То може да даде смисъл в живота на всеки един от нас. Голямото откритие, което прави д-р Зигмунд Фройд през миналия век, променя милиони съдби към по-добро.

Завършила съм юридическа психология и социология, преминала съм четиригодишно психотерапевтично обучение и съм сертифицирана да работя като психотерапевт след години лична психотерапия и супервизии от водещи психотерапевти.

От началото на извънредната епидемична обстановка съм част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят" и отговарям на вашите въпроси в консултативната тема ТУК.

Има теми, които ме вълнуват и като психотерапевт, и като човек.

Подкастът е форма, в която мога да споделям части от срещите си с колеги, в които обсъждаме или просто аз искам да разбера какво е тяхното разбиране по даден проблем, като тези ни разговори или обсъждания да бъдат чути и от вас.

В настоящата тема ще споделям информация за новите епизоди в моя подкаст и ще публикувам видео презентации на проведените разговори.
Можете да се абонирате за моя подкаст и да следите епизодите и платформите на Soundcloud и Spotify.
Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от #консултация в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.


#СпециалиститеГоворят #ЗаедноВкъщи

# 1
 • Мнения: 209
Екраните и ние - част първа

Темата е "Екраните и ние" и в първа част на епизода се срещам с д-р Анна Герджикова, доцент по невронаука в катедра по психиатрия в Университета в Синсинати и започнахме първо разговора за нейния личен опит като родител. Но преди това в епизода представям мнението на някои учени, които смятат, че екраните не влияят върху децата и тийнеджърите.

За въпроси и консултации с мен, заповядайте в консултативната тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1195245

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 14:21 от Детелина Стаменова

# 2
 • Мнения: 209
Екраните и ние - част втора

Във втора част на епизода "Екраните и ние"  се включва д-р Маргарита Габровска, логопед. 
Тя работи като логопед от 2011 г., а опитът и интересите ѝ са насочени към ранното детско развитие (0-3 г.) и към затрудненията, с които малките деца се сблъскват при срещата си с нови и различни храни.

В епизода ще научите също:

Защо някои деца проговарят на английски преди на български?

Защо екраните са вредни за храненето?

Защо преди лягане екраните са излишни?

За въпроси и консултации с мен, заповядайте в консултативната тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1195245

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 14:22 от Детелина Стаменова

# 3
 • Мнения: 209
Екраните и ние, част трета – Влиянието върху тийнейджърите

В част трета на епизода д-р Анна Герджикова, доцент по невронаука в катедра по психиатрия в Университета в Синсинати разказва за терапевтичната си практика с тийнеджъри в клиниката, в която работи.

Ще се спрем също на добрите практики за това как децата да намерят своите занимания и каква е разликата за четенето от книга и от екран.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:33 от Mamma

# 4
 • Мнения: 209
В четвърта част на епизода "Екраните и ние", д-р Момчил Киряков споделя своето мнение на психолог и геймър за игрите. Той е и в двата свята – на изследването на игрите и престоя на хората във виртуалния свят. Той е доктор по психология, пише статии за ревюта в шведски сайт и прави анализи на стриймове в Twitch, но също така е и е прекарал много време онлайн.

За това кои хора и в кои случаи имат предразположение да прекарват повече време пред екраните и защо; за това "колко е много" и как родителите да научат децата си да имат качествено време пред екраните.
#психология #психотерапия #екранновреме #момчилкиряков #детелинастаменова

# 5
 • Мнения: 1 602
В 5 част на "Екраните и ние" Детелина Стаменова ще ви срещне с Маргарита Асадурова - визуален експерт със свое студио за индивидуални анализи на цветовете и стила на дрехите - My beautiful I.
За въпроси и консултации с Детелина Стаменова, заповядайте в консултативната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1195245

#СпециалиститеГоворят #психология

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 18:25 от Редактор**

# 6
 • Мнения: 1 602
В първата част на епизода "Семейните тайни и травми" (или иначе казано, за трансгенерационните травми) ще чуете части от разговора на Детелина Стаменова с Аида Марковска, родов терапевт.
За въпроси и консултации с Детелина Стаменова, заповядайте в консултативната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1195245

#СпециалиститеГоворят #психология #подкаст

# 7
 • Мнения: 1 602
Втора част на подкаста "Семейните тайни и травми" с участието на д-р Калина Йорданова, психоаналитик.За въпроси и консултации с Детелина Стаменова, заповядайте в консултативната тема

#СпециалиститеГоворят #психология #подкаст

# 8
 • Мнения: 1 602
Детелина Стаменова разговаря с психотерапевта Милена Манова за една от идеите на транзакционния анализ, който всеки от нас създава по време на пътя си.

Как да разберем кой е нашият сценарий?
Как сме го създали?
Имаме ли нужда от промяна?


Разберете отговорите на тези въпроси от първа част на подкаста "Сценарият на живота".За въпроси и консултации с Детелина Стаменова, заповядайте в консултативната тема

#СпециалиститеГоворят #психология #подкаст

# 9
 • Мнения: 1 602
Във втората част на подкаста "Сценарият на живота" ще чуете продължението на разговора с Милена Манова, психолог и психотерапевт. Темата е за забраните, които запомняме в детството си, и каква е причината да се отлага животът за „някой друг ден“.За въпроси и консултации с Детелина Стаменова, заповядайте в консултативната тема.

#СпециалиститеГоворят #психология #подкаст

Общи условия

Активация на акаунт