Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 73 769
  • 904
  •   1
Отговори
# 195
Аз по принцип бих те посъветвала да опитвате няколко месеца без да мислиш за лекари и изследвания, а по старомодния начин -с повече секс 😉 Но щом са се съмнявали за намален ЯР може би е добре да провериш някои неща, например антралните фоликули на 2-3 ден от МЦ. Това ще даде най-ясна представа за състоянието на ЯР в млмента . Ако искаш може при Калчев, има много хубава апаратура, ще знаеш дали всичко с матката, яйчниците и кръвотока е наред. За Сигридов - не ти трябва още, не си имала загуби, направо като бременна ти пожелавам да отидеш при него. За Русев не мога да коментирам. Успех! 🍀

# 196
Здравейте Simple Smile Планираме да започнем да работим за бебе след около половин година. Досега не сме опитвали, нямам предишни бременности, цикълът ми е на 28-30 дни. Преди няколко години ми беше нередовен и АГ ме прати на репродуктивен, защото се съмняваха за намален ЯР. Пускаха ми ЛХ, ФСХ и АМ, изследванита бяха добре, както и фоликулометрията, но лаконично ми казаха да не се бавя и да действам в близките няколко години. Преди година ми откриха случайно Хашимото, всички хормони са ми добре, вкл. и ТСХ.

Много съм чела за различни лекари и изследвания и се чудех дали има смисъл предварително да се опитам да запиша час при д-р Сигридов, Русев или Калчев (и ако да - в какъв ред и с какви изследвания се ходи)?

П.С. Пия фолиева киселина, Вит. Д и се опитвам да намалявам въглехидратите, глутен не консумирам от година, спортувам що годе редовно.
Не се самонавивай , че може да ти има нещо. Следи си овулацията и действайте около нея и не го мисли няколко месеца . Ако след 6м. не се случи тогава вече се замисляй за лекари и пак може да е рано , но зависи от възрастта ти(ако си около 35г. към лекар ). Следи ТСХ да е под 2, фт4 да  е високо.
Русев не ти трябва , чак ако имаш проблеми и не става след 6м. тогава , но първо репродуктивен гинеколог . Калчев - ако ти трябва гинеколог за консултация. Може при някой да си проследиш овулация.
Евентуално си пусни пакет за тромбофилия. Фолиева - ако ще е чак след 6м. - пий вторите 2 седмици от цикъла и почивай по 2 седмици - ако пиеш метилирана само по 1 хапче . Чак много месеци лекарства не е добре. Вит . Д се натрупва за 2-3 м напред и с него не е добре да прекаляваш в начална бременност. Пий едни мултивитамини - примерно на Raw Foods за бременни - не пълна доза - 1-2 м. преди опитите и ако забременееш нищо не пий първите три месеца (ако не е дадено от лекар) .

# 197
Здравейте, някой успявал ли е да си запази час и за др. Сигридов и за др. Калчев? Иска ми се да направя консултация и с двамата.

# 198
Здравейте, някой успявал ли е да си запази час и за др. Сигридов и за др. Калчев? Иска ми се да направя консултация и с двамата.

Ако не се бъркам (ако се, нека някой ме поправи), не може да си пациентка и на двамата, освен ако единият не те насочи към другият.
Това беше публикувано като информация във фейсбук групата малко след като отвори клиниката. Ако си запишеш час при Калчев, ставаш негова пациентка и вече не можеш да си зачишеш час при Сигридов, освен ако Калчев не те насочи.

# 199
Това не е така , Калчев се занимава с Не бременни , Сигридов С бременни

# 200
При Сигридов също има някаква бройка за небременни пациентки на месец.
Вярно, сигурно е едноцифрено число, но я има.

# 201
Абе по добре да не се разчита то аз 4 месеца се мъча да запиша час , им им викам трябва ми час за края на март , имам трансфер след 2 седмици надявам се на прегледа да съм бременна , те ми викам само след подтвърдена бременност .

# 202
Ами аз затова казвам, че ще е трудно да вземе мнение и от двамата.
При Сигридов е зверски трудно за записванв на час, а ако успее да се вреди за Калчев си става негова пациентка и едва ли . Simple Smile

ПС: Успех на трансфера!!!
Дай Боже да е успешен, а вече като бременна смятам, че лесно ще се запишеш при Сигридов. Simple Smile

# 203
Според мен се следва логиката - небременните жени да стават пациентки на Калчев, а бременните - на Сигридов. Аз съм небременна и съм пациентка на Калчев, но като бременна мога да звънна и да искам час при Сигридов вече. Не мисля, че ми трябва насока и разрешение от Калчев.

# 204
Alison, да, сигурно в твоя случай е така.
Но момичето пише, че иска да си направи консултация и с двамата.

# 205
Тегаво е това с двамата, просто заради кът местата с при сигридката

# 206
Да, разбирам какво иска, затова писах че според мен се следва тази логика. Тоест ако е небременна да се записва за Калчев и на по-късен етап - при Сигридов. Според мен така ще й кажат от рецепция ако опита да се запише и при двамата.

# 207
Знам че е такава логиката. Интелесно ми е ако успея да се запиша за др. Сигридов и хвана квотата за небременни, дали ако той ме насочи към Калчев ще е по лесно записването на час.

# 208
Ако идеш на преглед при Сигридов и в кабинета той ти каже "Иди при Калчев" пак ще трябва да чакаш деня, в който излиза графика, за да звъннеш и да се запишеш за него. Така мисля аз. Нищо не пречи да опиташ и там на място да се запишеш, де. Може пък да са благосклонни. Но ако не си бременна, те съветвам утре да си запишеш час за Калчев. Ако имаш много загуби и търсиш причина за тях, чакай да излезе новата дата за Сигридов и опитвай за него.

# 209
За това се чудя, защото утре излиза графика за Калчев. Искам да чуя и двамата. Нямам загуби, но 5години вече не стават нещата. Такава ми е ситуацията, че мисля  и се надявам, че и двамата биха ми били полезни. А не ми се иска, ако стана пациентка на единия да се опитвам да записвам час за другия без препоръка от доктора.

Общи условия

Активация на акаунт