Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 73 746
  • 904
  •   2
Отговори
# 210
Щом нямаш загуби и за 5 години не си забременяла нито веднъж, търси репродуктивен специалист!! Не Сигридов. Сигурна съм, че си чела колко е добър, и те разбирам, че искаш да направиш най-доброто, но в твоя случай не мисля, че си за него, изобщо! Аз също от 1 година се опитвам да забременея, Калчев не ми е намеквал даже да ходя при Сигридов. Просто той е друг тип специалист

# 211
Ива, и аз те съветвам да се насочиш към Калчев.
Но пак казвам, че едва ли небременна ще можеш да си пациентка и на двамата, което доколкото разбирам ти е идеята.

# 212
  • София
Записах час за Калчев, два дни по-късно успях да запиша час за Сигридов за небременни, като ми казаха, че няма как да ме оставят с час и за двамата и трябва да избера единия. Успех!

# 213
AlisomParker ...имам и три неуспешни опита инвитро, а преди това аборт с кухо яйце.

Rocker...знам, че не мога да съм пациентка и на двамата, то някак си не е удачно. Просто ми се искаше може би първо да чуя Сигридов относно всичко, което имам като история и изследвания и поне си мисля, че той после може да ме насочи към Калчев и се чудех дали ако др. Сигридов ме праща за консултация при др. Калчев записването на час става по лесно или пак чакаш графици, че не ми се губи много време.

Strawberry Cream...ти добър късмет си имала за два-три дни си успяла да запишеш час и за двамата. Но общо взето това, което са ти казали ми дава някакъв отговор на това което се чудя.
А ти кого си избра?

Благодаря, момичета 🙂

# 214
Здравейте! Бях се насочила за преглед при доктор Сигридов, но четейки тук, разбирам, че за небременни трудно ще си запазя час при него, затова започвам да се замислям за преглед и при доктор Калчев.
Имам прекъсване на бременост по медицински причини в края на октомври 2019г, заради Триплоидия на плода. Прекъснах бременността си в края на 16г.с. (да отбележа, че имам едно живо и здраво детенце преди това). След това пуснах само витамин д, б12 и фолиева киселина, както и няколко хормона, които ми назначиха. С тях всичко беше наред, но имах дефицити при витамините, които в последствие оправих. Сега обаче пак се боря с дефицити. Друго, което ме притеснява е, че от 4 месеца преди менструацията имам зацапване 3-4дни и не знам на какво се дължи. Моя АГ ми пусна прогестерон, но каза, че всичко е наред там. Притеснявам се на какво може да се дължи това и искам да направя преглед при специалист, защото моя АГ не в такъв. Не сме правили кариотип, тромбофилии и т.н. и не знам дали е необходимо да изследвам това. Според вас д-р Калчев и д-р Сигридов биха ли ми били от помощ в тази ситуация или да търся друг доктор? От два месеца не се пазим, знам че не е много време, но психически ми се отразява много зле, че засега не се получава.

# 215
Зацапването обикновено е от нисък прогестерон, но може да бъде и от полип, миома и т.н. Хубаво е да Ви погледне някой в първите чисти дни от цикъла. Тогава полипите се виждат най-добре. От това, кеото прочетох в групата най-добре се вижте първо с д-р Калчев. Ще стане по-бързо, а и насочват небременните към него.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 17:23 от BettyBoop

# 216
Много благодаря за отговорите! 😊 На 27г. съм. При Калчев предполагам с готови изследвания (женски хормони, щит. жлеза), нещо друго нужно ли е? Дали да пускам АМ, ЛХ и ФСХ предварително? Помня, че бяха доста скъпички. Не искам да се настройвам, но всяка втора моя позната има проблеми със забременяването и исках някакси да се информирам и ако имам някакви дефицити  да се компенсират.

# 217
TheAxe, когато аз отидох за преглед при Калчев (в Адела още) отидох с пълни изследвания на полови хормони + спермограма на мъжа ми от репродуктивна клиника. Но ние не сме от София и сметнах, че ще е по-рационални да съм подготвена, а не после да се връщаме за разчитане и коментар.
Да, за жалост са скъпи изследванията.
Аз ги пусках в Бодимед, защото ми казаха, че Калчев там предпочитал и бяха по 17-20лв за хормон, а те са общо 6 хормона някъде + отделно АМХ е към 40лв.
Абе към 200лв+ дадох и още 140лв някъде за спермограма по Крюгер.

# 218
Доста от хормоните се поемат от касата. Личният лекар също може да издаде за някои хормони. А за другите взимате направление за гинеколог и той ви пуска останалите. Ако не знаете кои мога да видя как ги пусках аз и да пиша.

# 219
Никога не съм успявала да взема направление за хормони, освен tsh и ft4. Пригответе се, че всичко се плаща. Ако недай Боже тръгнете по пътя на репродуктивните проблеми, сумите са ужасяващи.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 19:17 от BettyBoop

# 220
И аз не можах да се вредя за направление за половите хормони.
Взех си за TSH, а TAT и МАТ си ги платих.
Успях да взема и за обременяване с глюкоза. Но това всичко го получих от ендокринолога си.
Гинеколог досега направление за изследвания не ми е давал. Close

ПС: Ето орговор от НЗОК, кое се покрива. Стига да намериш да ти ги назначат.

# 221
Аз съм се отказала от това да ходя за направления . Това е едно това може онива не може . Най добре е допълнително здравно

# 222
От гинеколога мисля че бяха Prolactin, LH, FSH, Estradiol, Progesteron, FT4, TSH. От личния ПКК, ТАТ, МаТ, FT3. Когато се натрупват много изследвания не е лошо да се пробва да се спестят едни 200лв. Казвате че ви се полагат, така или иначе ги плащаме осигуровките. Малко повече разпрария е защото ходиш до личния, до някой гинеколог.....обаче който иска да спести това е варианта.

# 223
AlisomParker ...имам и три неуспешни опита инвитро, а преди това аборт с кухо яйце.

Разгледай моите коменатари в други теми /от преди това
Може би проблемът е в яйцеклетките. Ако нямаш странични заболявания или/и мъжки фактор ....
Аз имах кухо яйце от инвитро и при изследване се оказа тризомия. После правих инвитро с ПИД само - имам бебче след 4 инвитро и 2 ЗЕТ и 3 неуспешни ест ,бремености. При това правих инвитрото при Персенска и Стаменов. Виж темата Клиники в Истанбул - моето успешно инвитро беше там.   

The Axe - това че някой има проблем , няма нищо общо с теб. Разгледай си за витамини и друго и въобще 6м.- 9м. не влизай и не чети нищо! Стресът и психическата настройка влияят също.  Всякакви жени си забременяват без проблем и без да правят нищо  - и слаби и дебели и с проблеми с щит. жлеза и пиещи кола(аз бях на диети и пак не ставаше) и пушещи ... Въобще не се самонавивай , а си прави секс за удоволствие и не влизай по форуми.
Приятелките ми на по 35 - 38г. забременяха от 2-3 опит .

# 224
  • София
Здравейте!
Някой посещавал ли е диетолога при доктор Сигридов? Как протича прегледа, какви изследвания пуска и веднага ли изготвя хранителен режим?

Аз също се интересувсм от диетолога. С гестационен диабет съм и съм засега на хранителен режим, който искам максимално да нагодя за мен.

Общи условия

Активация на акаунт