Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 73 771
  • 904
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Получих резултата си от БХС по мейл. Още чакам резултата от генетичния тест и Лимбах, но ми звъннаха по тел от кабинета да започна Аспирин протект по 1 табл.всяка вечер, поради висок риск от преекламсия, който излиза в БХС.
Някой от вас пие ли Аспирин протект? Според листовката не бива да се приема по време на бременност, зная, че лекарят така е преценил, но все пак се притеснявам.

# 181
почти всички пием аспирин протект , масово сме с тромбофилии и се пие

# 182
Няма проблем с приема на аспирин, пийте си го щом са Ви го назначили.

# 183
  • Благоевград
При хора с бъбречни заболявания трябва да се внимава. Аз го пих точно 8 дни след инсе и такива болки едновременно в двата бъбрека никога не съм имала. Нефрологът ми забрани да го приемам. Не знам като забременея какво ще правим.

# 184
Бих искала да попитам онези от вас, които са с наследствена тромбофилия и препоръка от някой лекар (доц. Русев, доц. Конова или други) за терапия НМХ (Фраксипарин, Клексан) след + тест, и които са били на преглед при д-р Сигридов, дали той е препоръчвал спиране на НМХ, или е бил съгласен за продължаване на терапията ?

# 185
Всичко зависи от това, което доктора види при преглед. Ако всичко е наред няма да Ви каже да го приемате без да имате нужда.

Бих искала да попитам онези от вас, които са с наследствена тромбофилия и препоръка от някой лекар (доц. Русев, доц. Конова или други) за терапия НМХ (Фраксипарин, Клексан) след + тест, и които са били на преглед при д-р Сигридов, дали той е препоръчвал спиране на НМХ, или е бил съгласен за продължаване на терапията ?

# 186
Момичета, в много начална бременност съм и съм на терапия с Натаспин и Омега заради няколко мутации на тромбофилия, предписани от Русев. Въпросът ми е каква Омега трябва да пия, Сигридов какво препоръчва - MorEPA или MorDHA?

# 187
MorERA за кръвоносна система и сърце предписва той

# 188
По принцип предписва MoreEpa, включително за подготовка за бременност. Но наскоро четох в групата във ФБ, че сега той не препоръчва да се пие Омега 3 до 12 седмица, защото се извлича и от черен дроб на рибите и може да съдържа витамин А, въпреки че не е написано на опаковката.

# 189
Да, и аз бях чела, че не препоръчва първите седмици, но пък ме е страх и да не я пия, при положение, че ми е предписана. И то все пак не е от някое квартално АГ.
Това е кофтито, че реално е почти невъзможно да се запази час при него в първите седмици на бременността, а точно тогава са много важни тези неща.

# 190
  • София
Пийте си я, явно някои имали вит А, но тези не. Най-вероятно съм се объркала.

# 191
Strawberry Cream, на Вас ли е казал да не пиете Омега? Аз също мислех, че MoreEpa не са от черен дроб, но спрях да пия за всеки случай. Ще бъда при него в 9-та седмица и ще видим какво ще каже. Но аз Омега съм пила с месеци преди да забременея, не знам дали не се натрупва.

# 192
  • София
Не съм го разбрала правилно, мисля, че не е проблем да се пие

# 193
  • Тук и сега
Здравейте!
Някой посещавал ли е диетолога при доктор Сигридов? Как протича прегледа, какви изследвания пуска и веднага ли изготвя хранителен режим?

# 194
Здравейте Simple Smile Планираме да започнем да работим за бебе след около половин година. Досега не сме опитвали, нямам предишни бременности, цикълът ми е на 28-30 дни. Преди няколко години ми беше нередовен и АГ ме прати на репродуктивен, защото се съмняваха за намален ЯР. Пускаха ми ЛХ, ФСХ и АМ, изследванита бяха добре, както и фоликулометрията, но лаконично ми казаха да не се бавя и да действам в близките няколко години. Преди година ми откриха случайно Хашимото, всички хормони са ми добре, вкл. и ТСХ.

Много съм чела за различни лекари и изследвания и се чудех дали има смисъл предварително да се опитам да запиша час при д-р Сигридов, Русев или Калчев (и ако да - в какъв ред и с какви изследвания се ходи)?

П.С. Пия фолиева киселина, Вит. Д и се опитвам да намалявам въглехидратите, глутен не консумирам от година, спортувам що годе редовно.

Общи условия

Активация на акаунт