Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 671
  • 904
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, имам едно питане, наистина не ми е ясно, а не ми се ходи на "сляпо". Ако отивам за първи преглед като небременна, но проблемът ми не са спотанни аборти, а имам аборт по медицински причини в 14 г.с., с усложнение перфорация на матка и тънки черва, последваща коремна операция по спешност, имам и миома. Имам генетично заболяване, което е с 50/50 шанс да се предаде на плода, ако не се направи инвитро с ПГД ( като за това съм се насочила към Мемориал-Истанбул), но искам някой тук наистина добър да ме види, след всичко това, което ме сполетя миналата година, още преди да замина за Истанбул и там да мина първичния преглед и съответно дори и да забременея, ще се водя високорискова бременност и бих искала пак да посещавам доктор Сигридов. въпросът ми е, аз какви изследвания трябва да си пусна? След като нямам доказана тромбофилия и т.н. нужно ли е да пусна все пак такива изследвания според вас или направо да отида с наличната ми документация, която в общи линии е една епикриза от Майчин дом...

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 14:04 от Marsala_

# 241
отидете в Мемориал направо , те ще искат цветна снимка и ше ви видят преди всичко . Аз в момента правя точно това и точно при тях . За тромбофили никой няма да я назначи може сама да си я пуснете в геника

# 242
Момичета, имам едно питане, наистина не ми е ясно, а не ми се ходи на "сляпо". Ако отивам за първи преглед като небременна, но проблемът ми не са спотанни аборти, а имам аборт по медицински причини в 14 г.с., с усложнение перфорация на матка и тънки черва, последваща коремна операция по спешност, имам и миома. Имам генетично заболяване, което е с 50/50 шанс да се предаде на плода, ако не се направи инвитро с ПГД ( като за това съм се насочила към Мемориал-Истанбул), но искам някой тук наистина добър да ме види, след всичко това, което ме сполетя миналата година, още преди да замина за Истанбул и там да мина първичния преглед и съответно дори и да забременея, ще се водя високорискова бременност и бих искала пак да посещавам доктор Сигридов. въпросът ми е, аз какви изследвания трябва да си пусна? След като нямам доказана тромбофилия и т.н. нужно ли е да пусна все пак такива изследвания според вас или направо да отида с наличната ми документация, която в общи линии е една епикриза от Майчин дом...
По-добре да ви видят в Мемориал. Аз забременях и родих след инвитро в Мемориал - след аборт по мед. причини в 13 седмица , операция на миома тип секцио, после още 3 кюртажа с аборти ...При мен нямаше такива проблеми чак с матка и др. Ще искат хистерескопия може би за оглед на матката , но може и цветната снимка да покаже нещата . Важно е оглед на матката да се види , че няма сраствания след аборта и операциите .
Аз избрах да правя тук при Семерджиева хистеро преди ЗЕТ в Турция и съм много довлна от нея. Все пак , ако се налагаше нещо сериозно за оправяне щях да избера в Турция да бъде. Иначе при Семерджиева бях за мнение преди последното ми инвитро - защото имам и ест. бременности неуспешни и инвитро.. Общо взето ми каза , че си е мое решение как продължавам ,  но съм с много добри впечатления от нея . Добро отношение , обяснява нещата ... - аз имах няколко прегледа преди посл. ми инвитро и хистеро в Адела.
За Семерджиева пиша , защото имаше запитвания по-горе. За теб не знам кой лекар ... Стаменов е добър вариант за консултация , ако успееш да се вредиш.  Опитай се да си обясниш случая и да искаш час за консултация .
Тромбофилията ти е в плюс да я пуснеш - масово не се усвоява фолиевата и излизат и др. неща. По-добре да се знае как са нещата. От Турция може и доп. неща да ти искат.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 19:03 от sanssa

# 243
Здравейте момичета,
Чудех се дали да пиша тук, но в крайна сметка реших да споделя - дано е от помощ на някого, а ако някоя от вас се разпознава и иска да сподели съвет и опит, нека ми пише. Пускам в скрит текст, че стана дълго.

Скрит текст:
Накратко, днес бях на втори преглед при д-р Сигридов (за бременни). Отношението и начинът, по който се държа, не може дори да се опише само като непрофесионално - беше груб, откровено озлобен, отказващ да отговаря на въпроси от компетенцията му. Беше всичко, но не и лекар. И не, не преувеличавам. Допълвам, че на предния преглед отново не беше от най-милите, но след като си свърши работата, което в крайна сметка е важно, преглътнах някои особняшки моменти.
Бях подготвена (и се смятам за толерантна) и знаех, че може да бъде чешит и не особено разговорлив, всички знаем, че егото му е до небето. Така че приказките как всички други не стават а само той знае какво прави, не ме впечатлиха. Това, което мина всякакви граници, беше фактът, че в момента, в който си припомни, че 1) аз имам нещо общо с болница Надежда (просто АГ ми е там и имам и ФМ там) и 2) че пия медикаменти, предписани ми в периода от два месеца след предния ми преглед при него - които медикаменти той каза, че според него няма нужда да приемам, се започна една тирада от следните изказвания, цитирам "пий каквото искаш и се тровете с каквото ви кажат" "аз се опитвам да ви оправя, ама явно не искате да имате здрави бебета, всичките сте такива" "явно доктор Сигридов не е достатъчно добър и трябва да слушате и всякакви други там, явно моите предписания са просто препоръки и вие си следвате каквито глупости искате". И както всичко уж с бебето беше ок - в рамките на минути се намериха ред неща и проблеми, които бяха единствено и само следствие от това, че съм пила определен медикамент (пояснявам, става дума за аспирин). Също пояснявам, че в началото на прегледа обсъдихме, че пия АП, но тогава той още не си беше припомнил, че ми е казал да го спра - и нямаше дори и намек че е лошо, че го пия, даже резултатите от изследванията, които носех (сама си бях пуснала), бяха съвсем ок. Но след като се усети...прегледът се превърна в 10 минутно, претупано нещо, без обяснения какво се мери - глава, кости, сърце и т.н., на всеки мой въпрос (аз упорито бях мила и задавах въпрси) отговорът беше "защо не питаш твоите лекари там дето са ти дали аспирина" т.е. дори когато имах конкретни питания по същество - не получих отговор. Беше шокиращо, унизително, адски неприятно преживяване. Изпрати ме на изследвания, които изведнъж станаха необходими (и то от най-скъпите), но не каза кога да ги коментираме дори и след настояване от моя страна - най-накрая каза да пусна резултатите по мейл. На рецепция се видяха в чудо, защото не знаеха за кога да ми запишат час.
Знам, че не се коментира за първи път неговото отношение. Ако е в рамките просто на "станал съм с дупето напред" и "его до небето" - това са неща, които можем да приемем и забравим. Но днешното преживяване беше нещо, което не пожелавам на никого, което считам за абсолютно недопустимо - независимо кой лекар си, на колко жени си помогнал, дали те обожествяват.
Пиша тук, защото аз самата често четях подобни разкази и си казвах "е, може би не е било толкова зле" и никога дори за миг не съм допускала, че ще мина през подобно нещо лично. Смятам, че трябва да се споделя и да се знае. И кой знае, в някакъв момент може и да има коректив. Поне се надявам.

# 244
аз само не разбрах защо така се е изказал за АП при  положение че той също го назначава?

# 245
аз само не разбрах защо така се е изказал за АП при  положение че той също го назначава?
И аз мислех по този въпрос. Според мен, ако той го беше назначил, щеше да е друга песен. Затова в началото като го споменахме, не го отрази. Просто не беше осъзнал, че е казал, че вече няма нужда да го пия, а аз съм продължила. И след като се сети, вече аспиринът беше най-лошото нещо, което може да се случи на една бременна. Но не защото аз сама съм решила, а защото са ми казали други лекари и аз съм ги послушала.

# 246
Това е просто не знам какво да кажа , не разбирам защо го прави . Не разбирам защо смята че всички лекари са идиоти . И така кара много жени да се чувствам беззащитни защото имат съмнение в АГ тата си защото той така е казал , имат съмнение в него защото се държи като идиот . И така една бъдеща майка е тотално шашната и объркана .

# 247
  • София
Кари, и аз съм инвитро пациентка на д-р Стаменов, и на моята първа и единствена среща до момента за ранен скрининг с него отношението беше подобно. Когато се опитах да разкажа нещата при мен до момента, както и за проблемите при предишната ми бременност, които са важни,  ме прекъсна и каза, че цял ден това слуша и не желае повече да слуша глупостите, които колегите му правят. Директно ми заяви, че мога да му бъда пациентка, единствено ако посещавам и се консултирам с него. Имам лекар за ЖК в Надежда. Ако обаче не дай си боже направя кръвоизлив както преди месец или друг проблем ще тичам в спешния на Надежда, защото спешна връзка със Сигридов няма.

# 248
Здравей, след като прочетох твоето преживяване реших да споделя и моето, което беше не по-малко разочароващо.
Моя приятелка ми препоръча доктора и ноември месец след близо 5 часово звънене на телефона на медицинския център и сметка на телефона 140 лв. успях да си запиша час за декември за първа фетална морфология и бхс.На прегледа доктора се държа добре и установихме проблем на бебето-хипопластична/липсваща назална кост, като това ми каза, че е е признак за Даун и ме посъветва да направя пренатален тест. На същия ден ми се обади да ми съобщи, че резултатите от бхс са добри, но все пак да направя теста за 100процента сигурност и ако не излезе проблем на теста да го посетя за втора морфология. Направих теста, както и други изследвания в боди мед и дойде време за втора морфология. Отново няколко часа звънене и нерви успях да запиша час за февруари месец. Само да отбележа, че съм свикнала винаги всичко да записвам, за да не забравя нещо и при разговора ми с момичето на рецепция веднага записах кога и в колко часа ще бъде прегледа. В крайна сметка беше станало объркване и бях отишла в събота, а мц тогава не работеше. Часа ми не бил за събота, а за вторник, но тъй като пътувам доктора се е съгласил да ме вземе в понеделник от 08:00 часа преди първата пациентка при което аз се съгласих. Тук също да отбележа, че аз не съм молела часа ми да бъде преместен и нямах проблем да остана още един ден, за да посетя часа си, който е по график. Отидох сутринта в клиниката обясних на жената на рецепция какъв е проблема като тя гледаше учудена и каза “ами ще ви запиша в графика, че сте тук, но изчакайте доктора” . Д-р Сигридов пристигна и ме прие, но след като прегледа графиците започна да ми се кара как така аз имам три записани часа-един за този ден и два поредни за следващия ден. Аз бях супер изненадана и огорчена и се опитах да обясня, че има някаква грешка и не съм записвала тези часове. След което беше извикана жената от рецепцията и тя обясни, че ме е записала за деня, за да излезе в графика и остана въпроса от къде са останалите два часа. Аз обясних кога и в колко часа съм запазила часа си и попитах дали може да бъде проверено, тъй като разговорите им се записват. И Доктора започна да говори как не харесва такива изпълнения, как до сега проблеми с графика не са имали, аз изобщо имала ли съм представа колко жени чакат. Отговорих, че ми е напълно ясно колко са заети и че аз също като останалите жени съм звъняла в продължението на няколко часа и се извинявам, че е станала грешка. При което той ни отговори нещо от сорта на “ти бързаш за училище и ми объркваш целия график”, което наистина беше много крайно и ме убиди жестоко. В крайна сметка направи прегледа на бебето и съм много благодарна за това. Съобщи ми, че образуването на назалната кост е започнало, защото съм започнала да пиемам витамин Д. До края на прегледа се държа лошо и при въпроса ми за третата морфология ми каза “ами то всичко върви наред няма смисъл да идваш при мен”... Признавам, че е истински специалист, много добър лекар, много обстойно провежда прегледите, но отношението му ме отказа да го посещавам отново. На илизане се извиних отново, защото се чувствах ужасно и той ми отговори “няма проблем бе”..  Отидох при жената да си платя прегледа и пред всички момичета в чакалнята ми каза “ Надявам се да сте си взели поука иначе няма да ви записваме повече часове “ . Тръгнах си много обидена бях обвинена несправедливо и дори не можах да се зарадвам, че бебето е добре, и взех да плача. Бях чела, че се държи понякога грубо, но когато го изпиташ на свой гръб е по-лошо. За трета морфология ще избера друг лекар.
И аз мислех по този въпрос. Според мен, ако той го беше назначил, щеше да е друга песен. Затова в началото като го споменахме, не го отрази. Просто не беше осъзнал, че е казал, че вече няма нужда да го пия, а аз съм продължила. И след като се сети, вече аспиринът беше най-лошото нещо, което може да се случи на една бременна. Но не защото аз сама съм решила, а защото са ми казали други лекари и аз съм ги послушала.

# 249
Не е по темата за държанието на доктора, но искам само да питам, след като си била на първа морфология, тоест вече си пациентка на клиниката, защо пак си звъняла за втора морфология в деня, в който излиза график за първични прегледи? (Казваш, че си звъняла и чакала с часове) Във фейсбук групата прочетох коментар и на друга жена, която вече е станала пациентка, но за час продължавала да звъни в деня, в който се записват първични прегледи. То явно за това е такава лудница с този телефон. Аз съм пациентка на Калчев, след първичния преглед звъня, когато си искам да ми дадат час. Като съм била там в различни дни, съм чувала как звънят бременни пациентки на Сигридов да искат по същия начин час и си им дават.

# 250
След първата морфология питах дали мога направо да запиша час за втора или поне да звънна в друг ден да запиша час и ми оговориха да следя и да звъня в съответния ден когато излиза графика. Или другия вариант ако не искам да звъня в дадения ден да звънна на следващия и да се надявам да са останали часове за бременни. Не ми се рискуваше и звънях на 15 януари, когато излезе графика.
Не е по темата за държанието на доктора, но искам само да питам, след като си била на първа морфология, тоест вече си пациентка на клиниката, защо пак си звъняла за втора морфология в деня, в който излиза график за първични прегледи? (Казваш, че си звъняла и чакала с часове) Във фейсбук групата прочетох коментар и на друга жена, която вече е станала пациентка, но за час продължавала да звъни в деня, в който се записват първични прегледи. То явно за това е такава лудница с този телефон. Аз съм пациентка на Калчев, след първичния преглед звъня, когато си искам да ми дадат час. Като съм била там в различни дни, съм чувала как звънят бременни пациентки на Сигридов да искат по същия начин час и си им дават.

# 251
А доктор Колчев дали понякога си позволява подобно отношение към пациентките си. И дали ако си била пациентка на Надежда има отношението което доктор Сигридов има?
И за Колчев записването за часове явно остава на същия принцип.....ако имаш късмет...

# 252
Щях да кажа, че значи само при Калчев важи това да си записваш и в други дни часове, ако вече си му пациентка, но съм чувала докато бях в чакалнята, как звънят жени за часове при Сигридов и им записват. Не е било в ден, в който излиза графика. Странно, не знам защо така се получава 🙄
Относно държанието на Калчев, и двамата с Цвети винаги са били много мили и внимателни с мен.

# 253
Била съм на преглед и при Калчев и при Сигридов.
Определено бих казала, че Калчев е по-спокойният и има по-мек подход към пациентките.
Освен това с него коментирахме само и конкретно моят случай.
При Сигридов беше малко хаос, както ми говори по бременността, така изведнъж започва да обяснява как помагал на някакво момиченце, на някаква много възрастна родилка, която била родила благодарение на доц. Конова, но на тази възраст това било престъпление. После пак малко по моята бременност и пак се отнесе с някаква история. Лошо не се е държал, но и сякаш не обръщаше внимание на това какво искам да знам или притесненията ми, а някак си гледаше какво има да каже той.
Като цяло бих казала, че Калчев е по-дружелюбен и с по-добро отношение към пациента, но пък Сигридов е по-силен с проблемните и патологични бременности.

# 254
  • София
По темата с часовете, бях на първа фетална и като плащах на регистратура сами предложиха да ми запишат час за втората.

Общи условия

Активация на акаунт