Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 648
  • 904
  •   1
Отговори
# 300
  • София
След 2 дни съм при него. Не знам какво да очаквам. Беше ми все тая до последните коментарите тук. И толкова много загуби в късен период. Недай боже да се случва на бъдещите мами. Тъжно ми е чак.

Не се настройвай предварително. С мен например винаги е бил изключително внимателен, обясняващ, отговарящ на въпроси (включително и идиотски). При това женската ми консултация е в Надежда и на първия си преглед отидох с изследвания от тяхната лаборатория. Не съм отнесла никакви коментари. Когато ми назначава допълнителни изследвания, не винаги ги правя в Бодимед, просто защото локацията на централата им не ми е удобна логистично. Не ми се е карал. Но е и факт, че пред него не съм коментирала и цитирала мнението на колегите му, не виждам смисъл да ставам буфер на задочни спорове. Например, от ЖК ми предписаха превантивно магнезий от края на седмия месец. На прегледа при Сигридов само попитах да пия ли магнезий, отговорът му беше "не" и оттам насетне аз избрах на чия преценка да се доверя.
Връзката с него наистина е сложна, но от опит знам, че при изпращане на запитване или резултати на имейл отговарят много експедитивно. Очевидно е, че няма как да раздава личния си номер на всяка своя пациентка, защото това би означавало да се превърне в телефонна централа и вероятно да бъде изгонен от къщи Joy
За мен той наистина е класи над колегите си (без да е безгрешен, разбира се). Имайки предвид колко честолюбиви са лекарите, вероятно егото му, съотнесено спрямо професионалните му качества ще се окаже даже по-малко от това на средностатистическия АГ (който сигурно разбира от витамини и тромбофилия по-малко от потребителките във форума).
С всичко това не искам да омаловажа или неглижирам разочарованието на момичетата, а просто да дам още една гледна точка.

# 301
Момичета, на някоя от вас др Калчев да е препоръчвал хранителни добавки от Линда Василева?! Доктора ми Даде ми един тел и каза звънни ѝ за добавки и това е... някоя от вас има ли повече информация относно тези добавки, защото в интернет не откривам информация. Като цяло доктора иска да вдигнем нивата на Вит Д и Вит Б12.

# 302
Да, става въпрос за добавките Профекунд. Има много инфо в нета и много мнения във форума.

# 303
Mimi, ще пусна моето мнение в друга тема от преди няколко дена. Simple Smile

"Winter, видях че си питала за Профекунд.
На нас Качев ни го изписа, въпреки че според изследванията и показанията на ехографа, самият той каза, че нито аз нито ММ имаме проблем.
Даде ми телефона на една жена (Линда, ако не се лъжа), за да си го поръчам. Изрично ме предупреди, да спомена, че той ни го е изписал няколко пъти. Останах малко с впечатлението, че им прави голяма реклама, сякаш той ги продава. Разбира се, мога и да греша.
Аз ги поръчах веднага след прегледа, защото с мъжът ми не пиехме нищо друго, а и от надежда.
Ако вие взимате и други добавки, или лекарства може да изчакате и да се консултирате с останалите лекуващи доктори.
Из темите на Адела преди врвме се коментираше, че ценната съставка там е Витекс, който реално може да се намери на доста по-добра цена самостоятелно.
Успех желая!"

# 304
аз пих , ефекта беше БХ бременност , смисл не видях .

# 305
И на мен ми ги препоръча, аз не ги пих, поръчах си няколко от съставките отделно, мисля че са надценени доста

# 306
  • София
Имам въпрос към момичетата, забременели след инвитро, както съм и аз. Изписан ли ви е антибиотик за бактерии в матката, внесени с катетъра при трансфер? Преди трансфер имам нормална микробиология на вл.секрет, кръвните изсл.за момента са нормални. Оплаквания нямам, но се виждали на ехографа

# 307
Аз съм с инвитро и антибиотик се изписва преди трансфер . Поне в Турция е така

# 308
  • София
Не, сега, по време на бременността, на ехограф вижда бактерии в матката, което ме изненадва, това изобщо може ли да се види на ехограф? Твърди, че е масово при  трансфер вкарването на бактерии в матката. Имам изписан антибиотик за това. Все още съм в чуденка дали да го пия.

# 309
изобщо не разбрах 1) кога е бил трасфера 2) кой е видял някакви бактерии и кога 3) вие пихте ли антибиотик при трансфера ? и къде правите инвитрото

# 310
Не, сега, по време на бременността, на ехограф вижда бактерии в матката, което ме изненадва, това изобщо може ли да се види на ехограф? Твърди, че е масово при  трансфер вкарването на бактерии в матката. Имам изписан антибиотик за това. Все още съм в чуденка дали да го пия.

Не знам дали може да се види инфекция в матката, но ако има такава налична е опасна за бременността.
Предполагам гинекологът ви е изписал антибиотик подходящ за вашето състояние.
Аз имам ранен спонтанен аборт, като смятят, че причината може да е инфекция с уреаплазма парвум.

# 311
уреаплазмата не се вижда и усеща изобщо така че това е малко объркващо инфо , то не се вкарва след трансфер

# 312
  • София
Трансфера ми беше в Надежда, не съм пила антибиотик преди него, само преди трансфера ми взеха вл.секрет за микробиология и беше чист. В момента съм в 17с. Сигридов видя при прегледа в матката материя, която смята за бактерии, обясни ми че е масово, вкарвали се в матката при трансфера. Изписа ми антибиотик.

# 313
абе при трасфер сигурно пак си измисля защото мрази надежда . По принцип антибиотика няма да ви навреди . Но дали го има един господ знае . Бременните често получават всякакви гъби заради хормония фон . Не ви ли каза каква точно инфекция вижда ?

# 314
Майко мила, бактерии вижда на УЗ. За какво тогава се правят биобсии или има изследвания за инфекции... Не знам. Добре че не съм бременна. Нямаше да ми мине през акъла вече да ида при него. Особено както трансферът не би бил при Калчев, въпреки обещанията му.

Общи условия

Активация на акаунт