Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 656
  • 904
  •   1
Отговори
# 315
уреаплазмата не се вижда и усеща изобщо така че това е малко объркващо инфо , то не се вкарва след трансфер

Кой е казал, че момичето има уреаплазма?
Аз обяснявам, че и при мен имаше инфекция с първата бременност и се смята, че е допринесла за загубата.
Плюс това, уреаплазма се усеща. При мен се изявяваше в повтарящи се уринарни инфекции останали без ясен произход с години. След лечението вече нямам проблем.

# 316
много малък % хора имат каквито и да е симптоми при уреаплазма .

# 317

Какво общо имат процентите тук?
И пак питам, кой е казал, че жената е с уреаплазма?
Малко четене с разбиране няма да е излишно.

# 318
  • София
Ако има инфекция в матката, съществуват ехографски маркери за установяване на наличието ѝ - например увеличени околоплодни води, вероятно и други.

# 319
Жената пита за инфекция вкарана след трансфер . Вие казвате че имаате уреаплазма . Това какво общо има . Процента има значение с оговора ви че уреаплазмата се усеща . Масово не се усеща и не се вижда и не се открива толкова лесно .

Какво общо имат процентите тук?
И пак питам, кой е казал, че жената е с уреаплазма?
Малко четене с разбиране няма да е излишно.

# 320
Ох, обяснявам за последен път и после се отказвам.
Жената се чуди дали да си пие антибиотика, изписан от лекар, заради инфекция в матката.
Аз и казвам, че ако има такава инфекция тя е потенциално опасна за бременността, като и давам пример с моя случай.

Който разбрал, разбрал. Simple Smile

ПС: Моят отговор, че уреаплазмата се усеща, е на вашият, че не се усеща. Сега кой е прав?

# 321
Този съвет е потенциално глупав защото ако бяше прочела нейния въпрос щеше да разбереш че доктора е видял инфекция на видеозон . В 17 седмица .
Което е пълен абсурд . И на всяка инфекция е потенциална опасност , много е тъпо да пишеш такива коментари които могат да притеснят бременно момиче напразно.

# 322
Bochinka, не знаех, че си медицинско лице!
Извинявам се за глупостта си и лека вечер! Simple Smile

# 323
  • София
Момичета, скоро съм на ФМ при друг лекар и ще разпитам. Ще пусна кръвни изследвания за микоплазма, уреяплазма  гарднерелла. Иначе кръвните изследвания, церв.секрет и влаг.секрет са в норми, нямам хламидии или бактерии.
Беше ми ингересно щом твърди, че е масово, дали някоя от другите му пациентки е с моя случай.

# 324
Момичета, скоро съм на ФМ при друг лекар и ще разпитам. Ще пусна кръвни изследвания за микоплазма, уреяплазма  гарднерелла. Иначе кръвните изследвания, церв.секрет и влаг.секрет са в норми, нямам хламидии или бактерии.
Беше ми ингересно щом твърди, че е масово, дали някоя от другите му пациентки е с моя случай.
Отиди при някой за микробиология и я пусни в Геника , ако трябва и на две места. Ако има масово бактерии не трябва ли да се усеща -  лека температура (но то при бременност си я има) ,CRP и СУЕ в кръвна картина  няма ли да са завишени  ... и все пак консултация и с др. лекар.

# 325

Да, ако така ще ти е по-спокойно, посъветвай се и с друг АГ.
Може би, момичетата от темите за Ин-Витро ще могат повече да помогнат или да кажат, дали и при тях е имало съмнение за инфекции. Simple Smile

# 326
Само за информация в влагалищен секрет излизат само някои бактерии. Например листерия ( и това е бактерия който не знае) не се изследва с влагалищен секрет или ПКК. Изследва се кръв в центъра по паразитни болести. Не е ясно каква е бактерията, ако я има, но един прост влагалищен секрет не се обхващат милиони видове бактерии.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 08:20 от krem123

# 327
Избягвам да коментирам тук, но ще се включа заради Bamboo. Не знам точно какъв е бил разговорът. Възможно е да не се е изразил много правилно и да не сте се разбрали. Но това с ехографа вече ми е прекалено. Подозирам, че това отношение е основно в следствие на факта, че си пациент на Надежда. Относно инфекции винаги е бил много предпазлив. Или поне беше до преди известно време. Сега след завръщането вече не знам... Но даваше лечение, особено пък с АБ, в изключително редки случаи. При крайна наложителност и след контрола в друга лаборатория.
Ясно е, че МБ не обхваща всичко възможно. Нито е показателна на влагалищен секрет. Има много други начини да се изследват повече неща. При бременност е малко по-тегаво, но като има сериозни опасение се прави каквото може. Това всичкото го казвам като човек, който е параноик на тема изследвания поради лошия си опит. В момента, в който имах възможност да направя такива по време на успешната ми бременност, ги направих. Защото дълго време имах зацапване поради кръвоизлив и сърце не траеше така да се каже.
Скрит текст:
И за нещастие се сблъсках първо с плазми, в последствие с клебсиела. Първото не искаше да го лекува упорито. Каза само в краен случай, ако има проблем с шийката. Второто ме кара да го повтарям в друга лаборатория, защото се съмняваше в замърсяване.

Относно трансферите пак силно преувеличено.
Скрит текст:
По тази логика ние ин витро пациентите направо да ходим да се хвърляме от някъде. Защото нали... все сме в риск да си изгубим децата. Било то, защото ще са увредени или пък ще имаме някоя инфекция от трансфер. Да, естествено, че има риск от инфекция при всяка манипулация. Колкото и да е стерилен един катетър, каквито и промивки да се правят. Много лекари неглижират изследванията преди процедура. Или пък изниква нещо, уж там се лекува, продължава се опита и се прави пункция и трансфер без контрола на изследвания. И като тръгнем да мислим така параноично, от сто реки вода ще донесем.
Хубаво, че колегата му не прави вече трансфери, че сигурно щеше да бъде изкаран като майстор. И по тази тема имам история и опит...
bamboo.ag, потърси друго мнение. Прави си редовни контроли на изследванията и се опитай да мислиш позитивно Heart

# 328
Не виждам нищо кой знае колко странно в предписанието на доктора. В редица случаи по време на време се приемат антибиотици превантивно или заради доказана инфекция. Има антибиотици, които са безопасни за бременни и не стигат до бебето. Ако вижда нещо притеснително в плацента или околоплодни води, това може да е индикация за инфекция и повод за предписване на антибиотик. При някои бременни антибиотици се пият дори по схема няколко пъти в различни етапи, за да се предотврати загуба заради инфекция. Инфекцията може да причини спукване на мехура или други сериозни проблеми, докато антибиотикът - не. Впечатленията ми са, че д-р Сигридов изписва лекарства много рядко и много много ограничено и за да изпише антибиотик, значи е било нужно според него. Стига с тия филмирания колко мразел надежда и др под, не мисля, че това е повод да изписва ненужни антибиотици и е вече чиста спекула и злословене.
Иначе назад в темата бяха питали момичетата дали след първия час пак се звъни в деня с графика - не, има си отредени часове за жените, които вече са пациенти на доктора. Това важи и за бременни, и за небременни и за пациенти на Сигридов, и на Калчев. За коментар на изследванията дават отделен час за Сигридов, без да се звъни в деня на графика. Аз съм небременна и в момента минавам през серия от прегледи и с двамата.

# 329
Аз не съм пила антибиотик нито преди, нито след трансфер. Но инвитро докторът ме изпрати при д-р Петър Игнатов може би в 7 г.с., който ми пусна изследвания за евентуална инфекция в матката (кръвни). Такава не беше открита и съответно не съм пила нищо.

Колкото до Сигридов - на мен антибиотик не ми изписа - но заради антитела на херпесни инфекции, ми даде 5 дни Валтрекс. Нямам активен вирус, само антитела и гинеколожката ми каза, че всичко е абсолютно в норма и това са само антитела, абсолютно излишно. Много се чудих дали да го пия - в крайна сметка реших да го взема и да го послушам.
От Пектамикс (по-горе видях, че е коментиран), мен ужасно също ме боли коремът и го спрях. Този Пектамикс ми го изписа като според мен въобще не обърна внимание, че диетологът Димитров също ми е изписал ВитаПектин (друг), общо взето им се препокриваха добавките и аз съответно реших кое да приемам.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 13:26 от kriziaa

Общи условия

Активация на акаунт