Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 741
  • 904
  •   1
Отговори
# 375
Бях при Сигридов, много съм доволна от прегледа. Въпреки че съм на терапия, която не одобрява, не съм усетила нито за миг някакво обвинение или каквото и да е друго негативно. В началото беше малко студен, но после се поотчупи сякаш.
Харизматичен е определено, но най-вече много начетен, знае какво прави и се обосновава добре защо. Прегледа ми всички изследвания много подробно и ми пусна само няколко за следващия път.
Наистина съм много доволна и според мен си заслужава парите.

# 376
Бях при Сигридов, много съм доволна от прегледа. Въпреки че съм на терапия, която не одобрява, не съм усетила нито за миг някакво обвинение или каквото и да е друго негативно. В началото беше малко студен, но после се поотчупи сякаш.
Харизматичен е определено, но най-вече много начетен, знае какво прави и се обосновава добре защо. Прегледа ми всички изследвания много подробно и ми пусна само няколко за следващия път.

Аз съм утре при Сигридов за първи път на ранен скрининг, ще пиша как е минало...

# 377

Аз съм утре при Сигридов за първи път на ранен скрининг, ще пиша как е минало...

Успех!

Чакаме да споделите!❤

# 378
  • София
Аз също бях при него вчера, и съм много доволна от прегледа, държанието му и вниманието, което ми обърна. Това ми беше четвъртият преглед при него, та доста се е поотпуснал с мен, единствено първия път беше по-сдържан. Сега ме знае, помни историята ми и всеки път обсъждаме какво следва ако. Никога не ме е плашил с нещо, дори напротив - успокоява ме, че за всичко си има варианти. Той знае, че му се доверявам, а и не съм му говорила за други лекари - честно казано дори нямам следящ лекар в момента. Явно тези две неща са ключов момент за доброто му държание.
Наистина много се учудвам от държанието му с някои пациентки, което разбира се не е примливо.

# 379
И аз бях тези дни при него за първи път. Малко се бях стресирала от коментари за отншението му към някои пациентки. Но всичко мина нормално, доста неща ми каза и не ми е спестявал нищо за евентуалните рискове при следваща бременност. Имам загуба в 8 г.с.  Все пак затова и съм отишла. Изписа ми куп изследвания за около 2000лв , даже може и да не стигнат. Днес пуснах някои от тях в Геника, утре смятам в Майчин дом в нац.генетична лаборатория да пуснем кариотип за двамата, че разликата с Геника в цената не е малка. Имам изследвания и в Бодимед + хистероскопия  при Калчев. Та, отиваме към 3000лв.
Момичета, днес попитах и в синдиката, който членувам дали покриват изследвания. Казаха ми, че могат да ми  възстановят 80 % от сумата, да занеса фактури и да пусна молба. Казвам ви го информативно, може да е полезно за някоя от вас.

# 380
На какво основание точно синдиката ще връща пари? Никога няма да се сетя да питам там.

# 381
  • София
Момичета, изследванията за д-р Калчев задължително ли е  да се правят в Бодимед? Нямам удобна тяхна лаборатория, а най-близката им такава е с ужасна лаборантка. За сметка на това Рамус ми е на две крачки, много внимателна лаборантка и досега почти винаги там съм се изследвала.

(Назначи ми изследване на витамини, желязо и някакви неща, които каза, че са за придобира тромбофилия).

# 382
Момичета, изследванията за д-р Калчев задължително ли е  да се правят в Бодимед? Нямам удобна тяхна лаборатория, а най-близката им такава е с ужасна лаборантка. За сметка на това Рамус ми е на две крачки, много внимателна лаборантка и досега почти винаги там съм се изследвала.

(Назначи ми изследване на витамини, желязо и някакви неща, които каза, че са за придобира тромбофилия).

Не е задължително, но препоръчително... И аз направих в Рамус вместо Бодимед, не одобриха много решението ми

# 383
На какво основание точно синдиката ще връща пари? Никога няма да се сетя да питам там.
Не мога да ви кажа, какво им е точно основанието. Знаех от колеги, на които им се е налагало, че им покриват част от разходите. Обадих се, попитах и ми казаха да си взема фактури. Дали ще одобрят всичко, предстои да разбера. При нас и при раждане на дете, без значение майката или бащата членуват, дават 1000 лв. ,като помощ .

# 384

Доколкото знам, държат да са там! На мен д-р Сигридов ми даде изпринтен лист с логото на Бодимед, където беше отбелязано кои изследвания да пусна. Аз имах доста пуснати неща в Рамус, понеже и на мен ми е удобно там, но ми казаха, че не са ок и да не пускам при тях. Явно си имат някакви съображения...

# 385
  • София
Според мен не държат Бодимед, но определено не препоръчват Рамус, защото не е добра. Д-р Сигридов ми каза, че според него само Бодимед, Цибалаб и Токуда са ок и да си избера една и там винаги да пускам всичко.

# 386
  • София
Предполагам защото някои от изследванията се изпращат в Лимбах, Германия. Не зная дали Рамус имат договор с тях и изпращат ли ги там.
Явно всички минаваме през тази схема. След като излязоха резултатите, една от сестрите ми каза от къде какви хр.добавки да си купя, така че пригответе се за още.
Въпросът е обаче сега като ги пия повече от месец, ще има ли някаква контрола, т.е. ще плащаме ли отново 2000 лв. Ще видим ли какъв е ефекта от всичко това.

# 387
И аз ги пия от няколко месеца и сега ще пускам контрола на част от нещата.
Иначе към бременните дами ако някоя има желание да сподели на лични какво пие, защото се чудя дали трябва да ги пия след трансфер и при положителен тест.

# 388
И аз бях тези дни при него за първи път. Малко се бях стресирала от коментари за отншението му към някои пациентки. Но всичко мина нормално, доста неща ми каза и не ми е спестявал нищо за евентуалните рискове при следваща бременност. Имам загуба в 8 г.с.  Все пак затова и съм отишла. Изписа ми куп изследвания за около 2000лв , даже може и да не стигнат. Днес пуснах някои от тях в Геника, утре смятам в Майчин дом в нац.генетична лаборатория да пуснем кариотип за двамата, че разликата с Геника в цената не е малка. Имам изследвания и в Бодимед + хистероскопия  при Калчев. Та, отиваме към 3000лв.
Момичета, днес попитах и в синдиката, който членувам дали покриват изследвания. Казаха ми, че могат да ми  възстановят 80 % от сумата, да занеса фактури и да пусна молба. Казвам ви го информативно, може да е полезно за някоя от вас.

Здравейте ,искам да ви питам издават ли амбулаторни листове с назначените изследвания,за даден проблем да речем,аз имам допълнителна здрава осигуровка, но трябва да са описани изследванията в амбулатория лист!

# 389
Чудех се и аз дали да споделя опита си от прегледа при него. Бях веднъж на преглед при него след втората ми загуба през 2019 г., малко преди да спре практика. Първата загуба - в голяма седмица, втората загуба - в малка седмица, а от доста преди това имах успешна първа бременност, без някакви усложнения, до термин, с добро тегло бебе. Тогава д-р Сигридов ми каза, че имам Т-образна матка и това ще възпрепятства бременности занапред, затова да направя хистероскопия, знаете къде. Имах записан час при д-р Калчев, но се отмени, бил зает, и накрая след 2 месеца се измести часа. Направих хистепоскопия при обикновен лекар, само 2 полипа отстранени. Като стигнах при д-р Калчев нямаше никакви забележки и дори не се усъмни той да направи хистепоскопия отново, защото нещо не е наред. После уж нямаме репродуктивни проблеми, но тъй като бременността пак се бавеше, отидохме при репродуктивен специалист (друг). И там инсеминации правихме и хистероскопия направи - вече с корекция на стените. Тогава чак се коригира Т-формата. Обаче накрая стигнахме до инвитро и едва тогава забременях. Така сега при д-р Сигридов бях в 9 г.с. Бях направила всички изследвания - витамини, минерали, тежки метали, вирусология. Витамините ми бяха добре, абсолютно нищо не каза за другите изследвания. Не предложи да пускам други изследвания - например микробиом. Не оспори терапията, на която бях - НМХ през ден и Натаспин. Имам 3 хетерозиготни носителства в гените - с кумулативен ефект. Имам и хомозигот за MTHFR.
Бях с прокървяване от 7 г.с. и заради него НМХ терапията беше променяна, натаспинът спиран, почван и т.н. Повече Сигридов обяснява за кървенето, че не било отлепване, а се дължи на хормонален дисбаланс заради допълнителните прогестерон и естрогени, което кара лигавицата да се лющи. Естрофемът вече го бях спряла, препоръча до 12 г.с. да спра и прогестероните. Последните да ги спра, защото като се прави скрининг за прееклампсия, прогестероните замърсявали кръвоносните съдове и не се виждало добре. Питах го дали ще има нужда да пия АП и той каза, че така както ме вижда в момента при сегашното състояние на кръвоносните съдове и пулсът на сърцето, почти 100% ще трябва. Също докато ме гледа каза, че матката не била напълно оправена - била двурога! А преди само за Т-образна ми говореше. На мен ми правиха и цветна снимка (за н-ти пореден път) в инвитро клиниката последно и като си разгледах снимките след това - и през ум не може да му мине на човек да е двурога. Изключително правилни форми си има. Гледала съм и макетите на матка по кабинети на доктори - точно така ми изглежда моята. За каква цел ще имат да правят макети на двуроги матки, ако моята може да се нарече такава?!
Освен всичко друго имам и завишени НК клетки, заради които бях на Агапурин няколко месеца (за това май Сигридов въздъхна), но е спрян от 7 г.с. Имах вливане на 5 гр. Октагам преди трансфер и след това в края на 9 г.с. 2.5 гр. Привиген.
Почти до края на прегледа д-р Сигридов не се изказа лошо за клиниката, в която правихме инвитро, не каза, че не сме за инвитро. А освен, че 2019 година ходих при доц. Русев, сега реших да отида при доц. Конова и той и към нея никаква реакция нямаше. И тъкмо щеше да ми даде час за БХС и нещо се сети да попита за НК клетките. Така аз в обясненията си споменах, че така са казали от клиника Надежда. Той едва ли не не подскочи, питайки ама аз и там ли съм ходила. Обясних му, че от клиниката, в която съм, правят изследване на НК клетки, т.е. вземат кръв и изпращат в Надежда - с тях работят. Тогава той си прибра листчето с часа и каза, че нещата ми са хаос и той не желае да участва в него.
Освен проблемите с незабременяването, загуби и т.н., 2020 г. дойде и проблемът с липсата на д-р Сигридов за някаква консултация, напътствие... Но това той не го брои... Освен това преди пандемията и първия локдаун щяхме при д-р Калчев в Адела да ходим там да почваме инвитро направо. Но ни отмениха часа през м. март 2020. Аз съм намерила къде да ходя след това, някой доктор се е погрижил за мен, дали е можел да направи повече е друг въпрос (например вливане на Октагам можеше да е по време на инсеминациите), но в крайна сметка се стигна до бременност. И после нещата при мен били много объркани. В интерес на истината д-р Сигридов не викаше, говореше тихо и спокойно, но наистина реакцията му със скриване на листчето с часа беше много обидна. Аз все пак го питах дали мога да дойда за втора ФМ и той каза да заповядам. Ама все още не знам дали ще имам желание, а пък и не знам дали няма да са ми баннали името и да не ми дадат час.
Та и аз мисля, че колкото и да знае даден човек, специалист, особено ако е лекар, той преди всичко трябва да бъде човечен. Нерде-нерде, каква ми е връзката с Надежда и мен ме заклейми. Да не говорим за двурогата матка - записано в документа от прегледа. Колкото и да е добра една техника, колкото и да е добър един доктор, аз все още мисля, че не сме достигнали времето (ако то дойде някога), когато медицината може да обърне съдбата. Има толкова много неща, които докторите не могат да видят, не могат да преценят. Така че да се надяваме на един човек да знае много и да знае всичко е илюзия. По-скоро всичко е късмет. Как преди 16 години съм родила, а сега не мога да забременея или износя поради особености на матката... Но да видим тази бременност докъде ще стигне.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 18:01 от tigi_m

Общи условия

Активация на акаунт