Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 725
  • 904
  •   1
Отговори
# 360
Имах и изследвания,но принципно трябваше да обсъдим и други неща, които ми беше казал, че ще обсъдим следващиа път и да ми даде насоки приди бреминност.
Този Чучумишев какъв е?

MaDu, часът Ви за коментар на изследвания ли е бил?
Това вторичните часове да са при друг доктор ми се виждат крано несериозно, аз не искам да давам 200 лева за среща с друг доктор.... хайде, за разчитане на изследвания само и коментари, ок... но за ултразвуков преглед... нали точно за това ходим при него, заради неговия поглед над нещата....

# 361
И на мен ми се вижда несериозно, предвид скъпите изследвания които пуска  някой друг да ги разглежда..
Ясно е, че се цели да се вредят повече хора, но все пак мисля, че повечето жени държат д-р Сигридов да разглежда и назначава.. 
Здравейте, днес говорих с регистратурата на доктор Сигридов за записване на час за коментар на изследвания назначени от него и ми съобщиха, че вече било решено вторични прегледи и коментар на  изследванията ще се извършват не от д-р Сигридов, а от д-р Ковачев.  Това важало за небременни и бременни. Вие знаете ли нещо повече?

# 362
  • София
Ковачев прави ли ехографските прегледи също?

# 363
При последната загуба ходих при Чучумишев за фетална морфология. Беше мил и отзивчив, но не предприе нищо от гледна точка на това при малък и изоставащ плод да изследвам допълнителни неща, да ме насочи към конкретни изследвания на плода при аборт, да ми спомене нещо конкретно на тема нормален ли е плода или показва аномалии. Просто ме върна за след седмица за преглед и дори бхс не пуснахме. Твърдеше, че друго освен терапията ми с аспирин и клексан няма какво да се прави. Можехме да направим много подробен пренатален, основният ми панел излезе без проблеми, но и не знаех какво ще последва. След седмица бебето бе мъртво и въпреки, че този път бях в края на 13 гс останах пак в пълно неведение за евентуалните причини и от там за възмножните стратегии при следваща бременност. Иначе ми даде снимките от прегледа на имейл и беше отзивчив. Направи ми впечатление, че гледа да не товари финансово майките, но просто в моя случай на фона на 2 предишни ранни загуби нямаше никакви стъпки в посока спасяване на бебе или търсене на причина. Не държа някой да ми щади чуствата - аз още като излязох от първия преглед плаках и усещах, че ще го загубя щом дори нормална фетална не можаха да ми направят в края на 12 г с. Защо е нужно да се премълчава в такива моменти проблема - ако знаех, щях дори на своя глава да пусна пълно генетично на бебето, а не само за основните тризомии и анеоплоиди.
При прегледа при Сигридов след това, той каза, че на тях се вижда, че бебето е с увреждания и е поприключило, беше много недоволен от липсата на бхс, както и че не съм насочена към изследвания, защото както той каза “три загуби и все още не знаем с какво се борим”. На мен ми предстои нов преглед при Сигридов за назначаване на предимплантационна терапия, която е най-важното нещо при жена с толкова много ранни загуби и не знам ако се озова при друг лекар дали ще мога да им се доверя - те не д-р Сигридов все пак. Ако знам, че се съгласува с него, може би, но иначе ....

# 364
И аз ходих при Чучумишев, мил е, но до там. Не беше моят лекар. На всеки преглед трябваше аз да го разпитвам. При всички суперлативи, които съм чувала за него очаквах много повече. След като ходих при Сигридов и ми обърна вниание на доста неща, които не ми бяха казани от Чучумишев се насочих към друг лекар.

# 365
Здравейте, на първия ми преглед при д-р Сигридов ми назначи доста изследвания в Геника и Бодимед. Още чакам резултати и ще се обадя след това за коментар и терапия. Сега прочетох,че вероятно ще е при Ковачев. Предполагам, че той ще синхронизира информацията с д-р Сигридов, преди да ми назначи нещо...Говорихме с доктора, че освен мутациите МТХФР за неусвояване на фолиева и вит.Б, сигурно имам и за вит.Д, тъй като 1 година се боря с дефицит, приемах максимални дози Вигантол, Джеймисън, Ойлсен, Бетър ю и не помръдва почти...Знаете ли каква форма на вит.Д препоръчва д-р Сигридов за по-бързо усвояване и попълване на дефицит?

# 366
С вигантол нищо няма да постигнете . вит Д се пие сутрин заедно с нещо мазно и храна ( винаги с мазно и храна ) направо сипваш витамина в лъжичка зехтин и след чдене изпиваш дето се вика след последната хапка веднага , и ако взимаш и омега заедно с вит Д най добре . Аз лично пия американски вит Д на капсули или Турси Орзакс или вел кер , на спрей . Много са ефикасни

# 367
Спрея вит. Д как се комбинира с мазните храни, след като се води, че се усвоята от кръвта?

# 368
Не ви разбрах въпроса но спрей е просто ужобна форма на консумация. Вит Д се пие с мазно . И с храна .

# 369
Спрея вит. Д как се комбинира с мазните храни, след като се води, че се усвоята от кръвта?

Като мастноразтворим витамин, му трябва мазнина , която да подпомогне разграждането и съответно усвояването му.

Който може да наблегне и на дроб от треска (за хапване)

# 370
  • София
На мен ми казаха до 8 капки Вигантол на ден, капнати върху лъжичка с кокосово масло.

# 371
Аз пих няколко месеца Вигантол,  после Джеймисън по 3-4000 единици. Но беше се вдигнал от 32 на 36. След това пих вит.Д на Natural Factors 5000 единици и за 2 месеца го вдигна от 37 на 73 единици. Пия вечер с Омега 3 на Mollers.

Здравейте, на първия ми преглед при д-р Сигридов ми назначи доста изследвания в Геника и Бодимед. Още чакам резултати и ще се обадя след това за коментар и терапия. Сега прочетох,че вероятно ще е при Ковачев. Предполагам, че той ще синхронизира информацията с д-р Сигридов, преди да ми назначи нещо...Говорихме с доктора, че освен мутациите МТХФР за неусвояване на фолиева и вит.Б, сигурно имам и за вит.Д, тъй като 1 година се боря с дефицит, приемах максимални дози Вигантол, Джеймисън, Ойлсен, Бетър ю и не помръдва почти...Знаете ли каква форма на вит.Д препоръчва д-р Сигридов за по-бързо усвояване и попълване на дефицит?

# 372
Момичета, на някоя от вас др Калчев да е препоръчвал хранителни добавки от Линда Василева?! Доктора ми Даде ми един тел и каза звънни ѝ за добавки и това е... някоя от вас има ли повече информация относно тези добавки, защото в интернет не откривам информация. Като цяло доктора иска да вдигнем нивата на Вит Д и Вит Б12.

Здравей Simple Smile
На нас ни ги изписа, от юли месец ги пием и двамата, макар че са доста скъпи. Каза ми, че много жени забременяват след прием. Също трябва да вдигнем D3, B12, B6.

На мен януари д-р Калчев ми изписа хормонални хапчета, за да изчистим маточната стена. Доколкото разбрах е твърде дебела и това не е оптимално. Трябваше двата месеца след тези хапчета да са най-плодородни и колкото и да се надявах, днес ми дойде.

Сега чакам за преглед за проходимост на тръби и ми е много кофти, защото губим втори месец тази година. Да не говорим жената от рецепцията колко беше груба по телефона, разплака ме докато се опитвах да си запиша час.. Трябвало на предния преглед да го попитам кой ден от МЦ да отида за преглед на тръбите. Сега щяла да ми запише час и той след като ме види, ще каже кога да ида за преглед на тръби... През сълзи й обясних, че съм се надявала да забременея Cry

Надявам се да не натоваря никого, трябваше да споделя с някого.

Имам и въпрос към вас - мъжът ми трябва да пусне разширена спермограма. Вашите мъже къде пускат такива? До сега сме пускали само в Щерев, но се чудя дали няма и по-удачно място?

# 373
Rising_Star пиши на Цвети на вайбър или на доктора във фейса, за да се разберете на кой ден да идеш направо за проверка на тръбите. По принцио мен ме искаха след овулация. Има и 1-2 неща, които трябва направиш преди процедурата - промивка с Бигванеле, аз слагах няколко дни свещички Бетадин и ми казаха сама да си купя пяната. Сега не знам дали има при него в кабинета пяна, но го попитай за всеки случай. Ако нямаш номера на Цвети или фейса на док, пиши ми на лично, ще ти ги дам. Успех 🍀

# 374
  • София
Ядосвам се при такива постове. Това е един от АГ кабинетите с най-скъпите прегледи в България. Би трябвало да дават предварително информация за всяко нещо - коя процедура кога да се заявява и кога да се прави, какво да се носи и т.н. И да не е нужно да подпитваш, да разпитваш в интернет или да се досещаш. Нужна е още по-стройна организация от тяхна страна. Естествено, нормално е понякога нещо да пропуснат, или някоя пациентка нещо да забрави или обърка - тогава би трябвало подходът да е много по-премерен и пациентката в никой случай да не се чувства нападана или виновна, още повече за техните неуредици. Аз съм попадала все на млади рецепционистки, може би е била една и съща де, и винаги съм получавала чудесно отношение. Но последния път, докато чаках, слушах една възрастна дама, не знам дали им е рецепционистка, как провеждаше разговори с пациентки - много неприятно се държеше, с един назидателен тон, едвам се сдържах да й направя забележка.

Общи условия

Активация на акаунт