Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 697
  • 904
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Просто недоумявам как 10 други доктори не го видяха това или пък са си замълчали, за да ми взимат парички за неуспешни опити..

Е хайде де... И мен колко лекари са ме гледали, нито дума не е ставало за това. Само една лекарка си спомням, че ми каза, че матката ми е обърната (което е различно) и можело да ми е по-трудно да забременея. Явно или масово не го забелязват, или не го смятат за проблем.

# 346
Всъщност една част от лекарите не забелязват проблемите във формата на матката, други забелязват, но не считат за нужно да го споменават, защото не го считат задължително за сериозен проблем. Има жени, които забременяват и раждат и с матки, които са двуроги, еднороги, т-образни и т.н, защото матката се разтяга все пак, но много често такива бременности са съпроводени със сериозни проблеми, преждевременни раждания. Като се комбинира с някакви сраствания и бебето се захване точно на някаква такава тъкан, която не е добре кръвоснабдена добре никоя терапия не може да го спаси. На запад първото, ако съдя по публикации на инвитро клиники, което гледат при загуби или неуспешни инвитро опити  е  именно матката.
На мен след 2 аборта първи Сигридов ми каза за проблема с матката. Тя освен т-образна бе и цялата в сраствания, а цикълът ми бе станал супер оскъден. Направих хистеро при Калчев още в Адела (от записа се виждаше, че буквално всичко е пълно със сраствания и много неща изряза). Цикълът ми стана много обилен, което сочеше, че се развива добре лигавицата и на прегледи се виждаше.
Забременях и за първи път успях да прескоча критичната при мен 8 гс, но бебето пак изоставаше. За жалост доктор Сигридов не работеше тогава и стигнах до края на 13 гс и спря развитие. Всички други лекари нито обръщаха внимание на това, че изостава, нито изследвания искаха, дори и за витамини като ги питах бяха доста неадекватни. Според доктора е ужасна грешка това, че не сме били насочени за детайлни изследвания на плода (имах само за основните тризомии) при толкова загуби и на база документи от непълна първа фетална при друг “специалист” каза, че бебето е с аномалии, но сме в тъмното без изследвания на какво се дължи. 
Едва след третия аборт и друг лекар видя и ми каза за матката, че е крива, макар тя сега да е много по-добре от преди и се вижда дори от мен, ако ме преглеждат с подходяща техника.

Наскоро правих втора хистеро при Калчев вече в центъра на Сигридов - без упойка. В случая нямах нужда от много корекции. Махна само малко сраствания в началото около шийката и огледа как е ендометриума. За мен бе болезнено, но не е нетърпимо и много бързо става. Буквално минута след инервенцията нито ме болеше нещо, нито се сещах за усещанията, повече ми бе страха, защото виждаш всичко на монитора. Ако имаш много за коригиране, ще те оперира в Щерев с упойка, това го преценява Калчев на база преглед. Със сигурност мисля, ме ди струва хистерото.
За мен след при такива проблеми след всеки аборт си трябва хистеро дори само за диагностика. Като ходи човек на инвитро съвсем.

# 347
Аз имам едно офис хистеро при Стаменов и  и е търпимо, но неприятно. Не мога да си представя и да ми коригират нещо така - сигурно поне има местна упойка? Иначе не виждам , защо човек трябва да си го причинява .

# 348
Преди процедурата се приемат малко обезболяващи. Реално усещането по вкарване на катетъра е най-неприятната част и корекциите, ако не са твърде много, не са по-болезнени от това. Знам обаче, че ако има нужда от съществени намеси, доктора прави процедурите в Щерев - той преценява дали е нужно. Причините са, че не се натоварва организма с упойка, насрочват ги и минават бързо. За такава с упойка се чака график за Щерев, задължителните консултации преди упойка, прави се с епидурална май и от там и цена и възстановяване са напълно различни. Реално човек се възстановява от упойката, а не от интервенцията. А това се случва буквално в рамките на 15-20 Мин и забравяш за него. Излизаш и отиваш на работа или да пазаруваш и т.н. Аз. Все пак  аз си взех почивка, защото си имаше емоции стрес и чисто психически се чувствах твърде изморена, за да се съсредоточа и да работя.

# 349
не е с епидурална , обща анастезия е за 15-20 минути

# 350
Деси, това е много интересно, което казваш  за цикъла...Не съм предполагала, че може заради сраствания и т.н да е слаб...Моя също е слаб и само около 3 дни, но си мислех, че е заради възрастта и намаления резерв, както и евентуално наближаваща менопауза! Лигавицата също не става повече от 8мм. Тъпото е, че Стаменов ми е правил офис-хистеро и нищо не каза, само че има някакво възпаление...

# 351
моя винаги е бил обилен , и с срастванията и с кривите 3 стени на матката обачееее , преди 2 рия аборт имах ужасни ужасни ужасни контракции ( някой ще каже че не са ) ама да не ги е изпитал той , Всеки божи месец от 14 г когато ми дойде цикл за първи път . След 2 та аборта тва намаля , а след хистероскопия изобщо не усещам нищо при цикл

# 352
Здравейте, коя гестационна седмица е подходяща за първичен преглед при д-р Сигридов?

# 353
kalestia, аз се обадих веднага след положителния тест и ми дадоха час след месец. Другата седмица ще ми бъде часа в 8гс +5, в сайта е описано като ембрионална морфология и се прави между 4гс и 10гс.

# 354
Здравейте, коя гестационна седмица е подходяща за първичен преглед при д-р Сигридов?

Аз ще съм в 12-та седмица, преди това бях при Калчев и той направо ме насочи

# 355
Здравейте, днес говорих с регистратурата на доктор Сигридов за записване на час за коментар на изследвания назначени от него и ми съобщиха, че вече било решено вторични прегледи и коментар на  изследванията ще се извършват не от д-р Сигридов, а от д-р Ковачев.  Това важало за небременни и бременни. Вие знаете ли нещо повече?

# 356
Да,от началото на месеца май е така. И аз имах час за Сигридов и останах супер разочарована,че не се видях с него. На мен не ми казаха,че часа ми ще бъде с друг доктор, въпреки,че ми звъняха предния ден да потвърдят часа. Имах въпроси на които не получих отговор.
Аз съм небременна, но това за вторични прегледи за бременни да се пренасочват към друг не ми звучи добре.

Здравейте, днес говорих с регистратурата на доктор Сигридов за записване на час за коментар на изследвания назначени от него и ми съобщиха, че вече било решено вторични прегледи и коментар на  изследванията ще се извършват не от д-р Сигридов, а от д-р Ковачев.  Това важало за небременни и бременни. Вие знаете ли нещо повече?

# 357
MaDu, часът Ви за коментар на изследвания ли е бил?
Това вторичните часове да са при друг доктор ми се виждат крано несериозно, аз не искам да давам 200 лева за среща с друг доктор.... хайде, за разчитане на изследвания само и коментари, ок... но за ултразвуков преглед... нали точно за това ходим при него, заради неговия поглед над нещата....

# 358
В страницата на Сигридов има информация, че доктор Чучумишев вече е  част от колектива им. Какви са отзивите за него, май са добри?

# 359
Чучумишев има страхотни отзиви като лекар . Много хубаво е че е в екипа на Сигридов

Общи условия

Активация на акаунт