Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 73 707
  • 904
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, бременна съм в пета седмица след трансфер, имам мутациите от приложената снимка и съм на аспирин протект и клексан 0.4 всеки ден. Сега ми потече леко кръв от носа. Доста се притесних, да пропусна ли аспирина тази вечер? Утре сутринта мисля да си пусна аптт, фибриноген и д димер

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 21:33 от Fallingstars

# 451
Аспирина ти е в повече ! Като пускаш изследванията трябва да не си пила вода , да не си пила Ап , да не си слагала инжекция , да не си обикаляла много .

# 452
Колко нрябва да е йод в урината при бременност, всъщност над колко не трябва да е?

# 453
Момичета, може ли съвет, това да ми резултатите от днес :

Твърде притеснително ли е съсирена кръвта? Трябва ли да издирвам за коментар док. или мога да изчакам до часа след 2 седмици?
Малко съм притеснена, в 28-ма седмица съм. На клексан 0,4 съм.
Отделно вирусологията ми излезе така:

Да изпадам ли в тих ужас..... филмът е голям....
Благодаря на всеки, който може да погледне и да коментира!

# 454
  • София
Сигридов следи покачване на ИГГ или активни ИГМ. Предполагам ви е казал да си сравнявате стойностите на ИГГ, ако имате предни такива, или да пуснете отново след 2/3 седмици за сревнение? Самите ИГГ без покачване не са притеснителни, показват, че сте карали вируса. За хемостазата не знам, предлагам да му изпратите резултатите на имейл.

# 455
Когато бях бременна трябваше да следя APTT да не пада под 24, D dimers да не е над 1.7 и Фибриногена над 6. Но ми беше казал, което и да е извън норма веднага да отида.
Сега не може да отидете ей така, но им пишете мейл и че е спешно. Надявам се да реагират.

Момичета, може ли съвет, това да ми резултатите от днес :

Твърде притеснително ли е съсирена кръвта? Трябва ли да издирвам за коментар док. или мога да изчакам до часа след 2 седмици?
Малко съм притеснена, в 28-ма седмица съм. На клексан 0,4 съм.
Отделно вирусологията ми излезе така:

Да изпадам ли в тих ужас..... филмът е голям....
Благодаря на всеки, който може да погледне и да коментира!

# 456
Здравейте, това ми е резултата. Много ли е притеснителна стойността на аптт. Имам час за преглед чак на 07.04 и то за установяване на бременостата?

Здравейте, бременна съм в пета седмица след трансфер, имам мутациите от приложената снимка и съм на аспирин протект и клексан 0.4 всеки ден. Сега ми потече леко кръв от носа. Доста се притесних, да пропусна ли аспирина тази вечер? Утре сутринта мисля да си пусна аптт, фибриноген и д димер

# 457
Момичета, аптт е най-ненадеждният маркер от коагулацията - д димер и фибриноген се гледат най-вече да са в норма. Ако само аптт не е в норма за съответния триместър, не се панирайте. И Сигридов ми го е казвал това, и други лекари - хематолози. Спокойно!

# 458
Включвам се да расскажа моята история с Аптт . 1 вия път като си пуснах всичко беше в норма , втория път само аптт излезе завишет и Русев веднага искаше да спра клексана но аз категорично казах абурд и се разбрахме да е през ден . Обаче след слещата аз имах едно съмнение и ще кажа кое е то . 1 вото изследвание е правено без прием на АП предната вечер ( понеже го пия през вечер ) , и тогава резултата е супер , второто изследване е с леко завишено аптт , тогава се падна така че аспирина е пит вечерта прези изследването . (Инжекциите винаги ги слагам след вато ми вземат кръв , така е казал Русев ) И след срещата. ми с него реших да повторя само аптт на следващия ден като пак се падаше да няма аспирин вечерта преди изследването . И аптт си беше прекрасно в норма . Така чееее изобщо няма да си спирам инжекциите през ден , по скоро като отида при сигридов ще говоря за аспирина . Така че тва аптт се влие от всичко

# 459
На мен APTT, d-dimers и фибриногин винаги са ми били в норма. Пила съм само аспирин всяка вечер в двойна доза. Споделих само при какви стойности док ми е казвал веднага да го потърся. Нямам опит с отклонения нагоре и надолу в показателите.

# 460
  • София
Здравейте момичета, за първи път ще се срещам с д-р Сигридов. Имам час за БХС. Бихте ли споделили как започва прегледа, кога се взима кръв преди или след прегледа, и въобще откакто е в новата си клиника какъв е реда. Трябва ли да се носят някакви предварителни изследвания? Благодаря!

# 461
Здравейте момичета, за първи път ще се срещам с д-р Сигридов. Имам час за БХС. Бихте ли споделили как започва прегледа, кога се взима кръв преди или след прегледа, и въобще откакто е в новата си клиника какъв е реда. Трябва ли да се носят някакви предварителни изследвания? Благодаря!

Привет, аз бях на 1ви април на БХС, първо ме прегледа и после сестрата ми взе кръв. И да си направите изследванията преди това, за доктора е най-важно какво вижда на ехографа, направи такава снимка на нашата беба, че направо е уникална, бабите много й се радват Simple Smile Взависимост какво вижда на ехографа, ще ви назнаначи изследвания, които прецени изцяло съобразени с предишни заболявания , текущи такива и терапии ако прилагате в момента. При мен беше много спокоен, всичко ми обясни, имаме проблем с едната артерия на бебето, която на моменти се затваря и иска да намерим причината за това, така че назначи доста изследвания, които си правя сега и да видим какво ще успеем да открием! Ако искате нещо по-конкретно, питайте Simple Smile

# 462
Как изпращат снимките. На мен ми каза, че ще ми изпратят по емейл, но нищо не получих, мина вече месец почти. И нищо не ми назначи.

# 463
  • София
Благодаря ти Сиси, като вляза при него той разпитва ли ме за да снеме анамнеза или първо преглежда? И прегледа през корема ли е или вагинален?

# 464
кои АГ та сега в крайна сметка препоръчва доктора дето да не прежизвикват цирк в емоциите му

Общи условия

Активация на акаунт