Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 589
  • 904
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, някой да е имал високи нива на hs-crp? Бременна съм в 14 г.с. На мен ми излезе 7 - висок риск от сърдечно съдова болест. До сега не го бях изследвала и се стреснах. Доктора ми изписа Омега 3 и Резвератрол.

# 631
  • София
Момичета, някой да е имал високи нива на hs-crp? Бременна съм в 14 г.с. На мен ми излезе 7 - висок риск от сърдечно съдова болест. До сега не го бях изследвала и се стреснах. Доктора ми изписа Омега 3 и Резвератрол.
Защо се наложи да правиш това изследване? Това показва риск при теб или за бебето?

# 632
Защо се наложи да правиш това изследване? Това показва риск при теб или за бебето?

Доктора ми назначи списък с изследвания. Предполагам профилактични. Относно риска - не знам.

# 633
Мисля, че при бременни винаги е по-висок, четох вече няколко жени да пишат, че и при тях е така. Док щеше да реагира ако беше нещо опасно

# 634
Още един въпрос имам, за потвърждение на час звънят ли или да не се притеснявам, че може да има някаква промяна

# 635
Здравейте, въпросът ми е в медицински център Сигридов правят ли инвитро или ако се наложи инвитро те насочват към друга клиника?И ако има сред вас правили инвитро там моля да споделят.

# 636
Не правят.

# 637
Още един въпрос имам, за потвърждение на час звънят ли или да не се притеснявам, че може да има някаква промяна

Принципно звънят 🙂

# 638
  • София
Аз също имам висок hs crp - 1.5. Дано да успеем да ги свалим, аз лично се притесних.

# 639
Аз също имам висок hs crp - 1.5. Дано да успеем да ги свалим, аз лично се притесних.

И едното лекарство -  Resveratrol не е препоръчително да се пие по време на бременност, но ще трябва да го пием, за да смъкнем този показател.

# 640
  • София

И едното лекарство -  Resveratrol не е препоръчително да се пие по време на бременност, но ще трябва да го пием, за да смъкнем този показател.

Ресвератролът е хранителна добавка, антиоксидант. Защо да не трябва да се пие по време на бременност? На мен докторът ми каза да го пия още когато бях в 19 г.с. без конкретни индикации. Не съм го спирала. Когато спомена за него, му казах, че съм го приемала и преди бременността, но съм го спряла след положителния тест. Коментарът му беше, че не е имало причина.  
На  рутинни изследвания в 20 г.с. CRP ми беше 1,52. По време на боледуване от респираторен вирус в 30 г.с. скочи до 4,5. Сега (37-38 г.с.) е 0,7. Референтните стойности по време на бременност са с по-широки граници - http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/C-reactive%20protein.htm , но въпреки това оставам с впечатлението, че док го предпочита нисък.

# 641

И едното лекарство -  Resveratrol не е препоръчително да се пие по време на бременност, но ще трябва да го пием, за да смъкнем този показател.

Ресвератролът е хранителна добавка, антиоксидант. Защо да не трябва да се пие по време на бременност? На мен докторът ми каза да го пия още когато бях в 19 г.с. без конкретни индикации. Не съм го спирала. Когато спомена за него, му казах, че съм го приемала и преди бременността, но съм го спряла след положителния тест. Коментарът му беше, че не е имало причина.  
На  рутинни изследвания в 20 г.с. CRP ми беше 1,52. По време на боледуване от респираторен вирус в 30 г.с. скочи до 4,5. Сега (37-38 г.с.) е 0,7. Референтните стойности по време на бременност са с по-широки граници - http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/C-reactive%20protein.htm , но въпреки това оставам с впечатлението, че док го предпочита нисък.

В много чуждестранни статии пише, че помага на плацентата и черния дроб, но трябва много да се внимава по време на бременност и не се препоръчва да се приема, защото оказва влияние върху развитието на панкреаса на бебето.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 12:16 от Haley Scott

# 642
  • София
Има разлика обаче между CRP и hs-CRP. И аз не смятам, че ресвератрола е проблем, вярно е, че четох същите неща, но се доверявам на Сигридов.

# 643
Има разлика обаче между CRP и hs-CRP. И аз не смятам, че ресвератрола е проблем, вярно е, че четох същите неща, но се доверявам на Сигридов.

Ами предполагам, че и ако е високо може да има лоши последствия, затова се предписва.

# 644
Според мен повечето бременни, които са изследвали hs crp са с повишени стойности, поне с такива впечатления оставам. Включително и аз. Има научни доклади, че това не е определящ фактор. Моето АГ каза, че е безсмислено да го изследвам. Пусках го два пъти през месец след прием на добавки и нямаше почти разлика. То е различно от обикновено Crp. Него го следя изкъсо, защото може да покаже дали имам действаща инфекция в момента.

Същото е и за тези изследвания за херпесните вируси - абсолютно всички дами, с които съм говорила, са с високи нива на Igg. Очевидно повечето сме се срещали и сме изградили антитела отдавна, което не би следвало да е проблем, даже напротив. Док ми предписа Валтрекс за 5 дни заради високите нива на Igg, в упътването пишеше, че е абсолютно забранен за бременни. Много му се чудих, в крайна сметка го пих. След месец пак пуснах за проверка същите вируси - ами никаква разлика в стойностите. И май ми се стори абсолютно излишно, че съм го пила. АГ- то ми не го одобри тогава и каза, че аз нямам активен вирус, което би било проблем.

Относно Резвиратрола - аз си спрях крема с Резвиратрол след като забременях. Отново на базата на големи научни проучвания се казва, че не се препоръчва по време на бременност. Но...всеки трябва да си премери риск/полза.

Аз лично се информирам много подробно преди да приемам нещо и не се доверявам на никого на 100%, именно защото всеки организъм е индивидуален. Разпитвам лекарите за плюсове и минуси, чета и преценявам.

Някои от изписаните ми добавки от док на мен ми действат много зле - болки в корема и т.н. като например Пектамикс и Бетаин. Явно не са за мен. Други си ги приемам без проблем и ми действат добре.

Общи условия

Активация на акаунт