Азиатска козметика и грим 20

• 44 513
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Точно така, от кредита ще ти се покрие сумата на поръчката, остатъка ще си остане наличен за бъдещи покупки.

Не е спрян keep cool,  като цяло не го е имало на много места. В Jolse e sold out,  но го има в stylevana, както и в нящолко английски сайта, т.е  не е изтеглен от продажби.
Аз го ползвах цялата слънчева есена, включително на планина, и нямам никакви оплаквания, а съм с пигментация и ползвам и киселини.

# 166
Аз лично марки, които обиждат клиентите си не обичам да подкрепям и затова споделих информацията за Keep Cool. Плюс, че изключително съмнително наистина как с толкова малко филтри се оказва толкова висок фактор, информацията горе/долу колко процента филтър е необходим, за да има определен SPF е лесно достъпна за всички. Въобще не смятам, че корейците правят лоша слънцезащита и всички техни лаборатории имат проблеми с контрола, защото използвам такава от години и не изгарям и лятото на плажа, но продуктите, които аз ползвам са били винаги с доста голямо количество филтри в състава. Наскоро друга марка със страхотен маркетинг мениджър се беше изцепила, че нямало нищо химично в тяхната формула и филтрите били под 1% в общия състав и да не се притесняваме от опасната химия. Няма никаква спекулация, че само с 1% Tinosorb S няма как да стане фактор 50 PPD 16.

Purito мисля, че излезе че има около 20 SPF, което не е ужасяващо чак, аз си го ползвам сега зимата като дневен крем, но с тези маски навсякъде колко и слънце виждам изобщо. Но ако разчитах на него лятото когато се излагам дълги часове на 35°C+ температура съм сигурна, че аз лично щях да изгоря леко, защото с някои слънцезащити вече ми се е случвало.

Purito поне реагираха коректно и аз смятам да им остана клиент.

# 167
Всеки си има храво на лично мнение, но общо взето не е ОК да се обвинява без факти и когато е тип: информация "една съседка, пардон блогърка, каза", някъде прочетох нещо, ама дори не го помня какво беше, и тази фирма ще я оплюем без доказателства, защото не иска са ни върне парите за купен/използван продукт, от който дори нямаме оплакване Laughing

Забележете, че няма корейски блогъри, които да участват в това анатемосване в интернет пространството. Като цяло и всички смислени блогъри с голяма аудитория отказват коментар и чакат някакви резултати, а това са продукти които те също ползват, харесват и препоръчват. Хайпа го хващат само.малки и незначителни блогъри, които искат да ги забележат. Възмутената от keep cool госпожа блогър съм я запомнила, че все е недоволна от нещо и като цяло все нещо мрънка.

# 168
Когато марка сама твърди, че има процент на филтрите по-нисък от един процент в общия състав, това за мен не е обвинение без факти, а просто споделяне на истината, че няма как продуктът да има факторът на опаковката, което пък си е лъжлив маркетинг. Честно казано, не знам какво твърдят корейските блогъри, защото не чета корейски, но аз и западни не следя особено много на този етап.

Разбира се, който иска да изчака официалните изследвания върху всеки продукт е свободен да го направи, но е очевидно, че ако марка A влага 15% от филтър х и 10% от филтър у и твърди SPF50, няма как марка Б да влага по под 1% от двата и факторът да е същият. Не мисля, че всички големи марки си правят research-а в пещери и не са открили тайният метод на няколко малки корейски марки как да влагат минимално количество филтри, да имат супер формула и супер висок фактор. За мен не е до това, дали слънцезащитата е за всеки ден и е ок да има по-малко фактор, а до това, че клиентът е излъган. Доста съм разочарована, че явно в Корея имат проблеми с контрола, за съжаление.

Продуктът на Purito на мен видимо състава не ми изглежда съмнителен дори, но продуктите където филтърът е на 10. място в състава е нормално веднага да бият на очи и да има съмнения.

# 169
Твърдиш, че не следиш блогъри, нито корейски нито западни, говориш по темата без конкретни примери и  факти,  без да цитираш конкретни продукти и защо спроред теб са с проблеми в състава. Това което си публикувала като източник на цялата ти информация по въпроса е форум не по различен от бг-мама, където всеки може да си напише каквото иска.
Има вече достатъчно видеа и статии по въпроса на козметични формулировчици и химици. Всеки, който иска може да влезе и да си потърси информация от професионалистите в сферата, а не да я получава от написано неизвестно от кого по разни форуми.

Кой е слънцезащитния продукт с под 1% филтър? Ще отбележа, че двата филтъра на keep cool (два от най- добрите, съвременни и доказано работещи филтри) са на 6то и 9то място в списъка от над 30позиции, тоест ако вярваме на правилото, че първите 10позиции в състава са над 50% от формулата би трябвало да са в достатъчна концентрация. Не мога да твърдя, че е 100% така, защото не съм нито химик, нито формулировчик, но до сега не е имало съмнения за качествата на продукта и ако не се беше оказал  на същата лаборатория надали щеше и да има. Кlairs са всичко друго, но не и "малка корейска компания", която забърква нещо за местния пазар и не просредява какво и защо.
Апропо по изтеклата и набързо махната информация от шефката на корейския институт, някои от тестваните слънцезащити наистина са били с по- нисък от посочения 50фактор, но са били с такъв от 35-39, което си е слънцезащита с висок фактор. Има ли подвеждащ маркетинг? Да. Но има ли реален проблем и опасност за здравето при използване на слънцезащита с фактор "само" 30 и спазване на правилата за предпазване от слънце? Еми, няма.

За мен темата е приключена. Освен ако някой от пишещите тук не е специалист по въпроса: козметик, дерматолог, химик или козметичен формулировчик и може да се включи с компетентно мнение по въпроса за слънцезащитите , всичко следващо е просто надговаряне.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 14:41 от Viola Tarakanova

# 170
Изключително агресивна си, Виола,все едно от това ти зависи бизнеса.

Ок, искаш конкретни примери заповядай.

B Lab твърдят в Инстаграм акаунта си, че техните филтри са под 1% в общия състав, SPF 50 от тази концентрация няма да излезе, със сигурност, не трябва да си с 30 години опит в индустрията, за да е очевидно.

https://incidecoder.com/products/b-lab-i-am-sorry-just-sun-cream-spf50-pa

Ето го и състава. Нормалните слънцезащитити където факторът е точев обикновено започват с филтър като втора или трета съставка и са в първите 5 съставки поне няколко филтъра. В случая първият им филтър е след ниацинамид, който обикновено не се влага над 5%, защото в тази концентрация е максимално ефикасен вече. Самата марка сама си твърди, че двата филтъра са под 1%, ако им вярваме, че това е така да има фактор 50 този крем е абсолютно невъзможно.

Да вземем за пример и Be Cool. Ето го и техният състав.

https://incidecoder.com/products/keep-cool-soothe-bamboo-sun-essence

Първият филтър им е на 7-мо място. Вторият е отново след ниацинамид,.който се ползва в доста ниски концентрации. Tinosorb S в 10% концентрация дава SPF от около 20 когато се използва само той. (цитат) Uvinul A, който е първият филтър е срещу UVA, което не се измерва от SPF. Даже и да приемем, че Tinosorb S е 10%, което е зверски съмнително, защото е след ниацинамида в слънцезащита (и той сигурно е 2-3%) нещо не излизат елементарните сметки от къде идва този фактор 50. Факторите не се кумулират 15+20+10 от различните филтри и е доста по-сложно, но в тази формула има само един обаче и няма откъде да изпадне фактор 50. Отново повтарям, че е нормално хората да се съмняват.

Статия, в която INCDecoder са тествали, защитата на Centella кре … сима лаборатория. Излиза SPF 15+/-3 и PA 9... Концентрацията на техните филтри е 3% Uvinul A  и 2% Uvinul Т. Отново съмнително ниска видимо. Само, че в техния състав първият филтър е на 5-то място, което определено е по-високо от този на Keep Cool.

Съставът на Purito

https://incidecoder.com/products/purito-centella-green-level-unscented-sun

Съставът на Dear Klairs

https://incidecoder.com/products/klairs-soft-airy-uv-essence-spf50-pa

Първият филтър пак е Uvinul A и се предполага, че е в концентрация като на Purito, докато вторият (първият UVB) филтър е чак на 10-то място, отново доста след ниацинамид. Отново SPF 50 няма от къде да дойде.

Да, това са форуми, абсолютно не държа някой да ми вярва, защото научните статии кой филтър в каква концентрация абсорбира максимално лъчи са достъпни за всички, но да си заравяме главата в пясъка не мога да приема.

Европейските слънцезащити с дълга история в козметичния research и особено слънцезащитата всички имат по няколко филтъра в първите 5 съставки, както и надеждни корейски марки с години опит в сферата като Étude House и Missha. В Европа, ако стане такъв скандал след съответното разследване ще има сериозни глоби, абсолютно не е нормално да има толкова голямо отклонение в измереният фактор. Purito първоначално твърдяха, че SPF-ът им е 85, ако реалният е 15 изобщо не може да се твърди за допустимо отклонение и в следствие на измервервателните уреди. Този скандал показва, че има сериозни проблеми с контрола и е нормално клиентите да се притесняват какво си купуват.

# 171
Не съм някакъв супер капацитет, обаче наличието на такъв скандал за мен е достатъчно само по себе си да игнорирам тези продукти.
По въпроса за видеата, голяма част от блогърите са спонсорират от конкретни компании. Grinning В мен съществуват няколко лица на козметичния лудак, този който от въздуха може да реши да купи нещо защото му е харесала опаковка, другия който чете, избира, чуди се, проверява, третия който има доверия на 2-3 потребителя в темата и те като напишат нещо му се доверя, четвъртия, който и при намек за скандал забутва продукта в 10 глуха, така де няма да се упражняват на скъпоценното ми лице, за което полагам толкова грижи да удържам напора на времето.Не се привързвам към конкретни продукти и брандове и съм от скептици, които рядко ще кажат, че нещо е уауууу, презадоволената ми козметична душичка трудно дава похвали.
Е, улеснена съм, защото никога не съм харесвала продуктите на споменатите брандове, този напорист маркетинг и менстрийма около тях при мен винаги е действал отблъскващо.
А и сайта на wishtrend е единствения, срещу който антивирусната ми пищи на умряло, а аз се вслушвам в тези знаци, следователно игнор на цялата им продукция.

Пурито има много фенове в тема и предполагам, че в момента им е трудно, поради разни причини, но още много "пуритовци" ни чакат да ги открием та тяхната драма ми е далечна.

# 172
Зари, в случая въобще не става въпрос за Purito, не ми е любима марка, слънцезащитата отдавна съм я отписала като ненадежна. Става въпрос за насаждане  без доказателства на негативно отношение към цяла част от козметичната корейска индустрия и то точно по отношение на тяхните нови формули и новите филтри слънцезащити. Отдавна вече не се обсъжда само Пурито.
Но някой замисля ли се, че тази индустрия удря сериозно по джоба на западните производители? Още повече, че повечето нови филтри за маст от зелените марки, които също стъжняват живота на доста големи европейски компании

# 173
Виола, да се оправят, корейците, ако искат да задържат нашия пазар сега като ни се оскъпи пазаруването или трябва да намалят цените и да се регистрират продуктите тук или да се свиват.
Свободен пазар, ние клиентите, ако получим някоя друга изгода в тяхната война, няма да се оплакваме.
Не мисля, че тук проблема е точно западните брандове - та те продават на луди цени в Азия и им вървят продуктите. Ако не беше техния пазар досега европейските и американски луксозни брандове щяха да са фалирали. Там са милиарди, а ние тук по Европа сме скромничко като пазар.
Мисля, ,че въобще не удря по джоба им, проблема е с регистрациите, за да продават в ЕС и да се върнем към причините, поради които пазаруваме от Корея освен цените.

Не си мисли, че азиатците са света вода ненапита в търговията.
Няма насаждане - за да продаваш в Европа, трябва да имаш това и това, не отговаря, баста. Същото сега става при англичаните.
На другите не им пука, за Пурито е въпрос на оцеляване на бранда и според мен имат доста грешки в ПР, но няма значение или ще оцелеят или не, а за заговор срещу корейските производители на козметика ми е невероятно.

И в това няма нищо лично и тези от пурито също го знаят, макар че се опитват да правят други внушения.

# 174
За мен тази конспиративна теория, че корейските слънцезащити точно много бъркат в джоба на европейските гиганти ми е абсурдна. Европейските гиганти като Pierre Fabre бълха ги е ухапала даже най-големите и реномирани корейски марки. Плюс, че те в очите на хората са си златния стандарт в слънцезащитата. Азиатците се избиват да купуват европейска козметика и дори нисък клас марки са супер популярни там, защото тревата винаги е по-зелена у съседа. Но в парааптеките пазаруват по няколко кошници винаги като ги видиш и си купуват от всичко по много, включително по много слънцезащита на Avène, Bioderma, LRP, Nuxe, Uriage. Европейската слънцезащита е известна като най-надеждната за UVA и при тях. Плюс, че освен корейската козметика, има доста сериозна конкуренция и от японците (Директорът на DHC на скоро имаше едно чудно расистко изказване срещу корейците). Европейците въобще не сме им и target на Корея, което си личи най-вече по липсвата на почти всякакви официални магазини при нас. От друга страна корейците точно за слънцезащита изобщо не са бръкнали в джоба на европейските гиганти. За серуми, BB кремове и други техни иновативни продукти може би повече може да се говори.

Дори и да са развита технологично държава Корея, корупцията и шуробаджанащината там също е сериозен проблем и няма да се учудя, ако проблемът идва доста от високо, защото при споменатите продукти грешката не е при производството, а още при концепцията и въпросът е кой на каква база им е дал сертификат за този фактор. За тези марки не се говори много в Корея, защото нито една от тях не е популярна в Корея и ги предлагат предимно на запад.

Аз цяла зима често и без нищо ходя, както споменах и не се притеснявам, че продуктът ще ми е опасен за здравето. Но да ни вземат клиентите за овце, не приемам. Още повече пък да се заплашват малки блогъри, които си позволяват да говорят по въпроса. Ако можеха да четат български сигурно и на нас във форума щяха да ни пратят по едно cease and desist, хаха, как смеем да ги обсъждаме.

Да не те отклоняваме от темата, ама преди години клиентите когато се оплакваха от проблеми с Benton и от зверско изприщване, от компанията им отговориха, че нищо не разбират изобщо. Докато една блогърка микробиолог, която смяташе, че има замърсяване на продукта не го тества в собствената си лаборатория и се оказа, че е права. От Benton я заплашиха веднага със съд и започнаха да я обиждат, докато не пропищяха още много клиенти и си признаха, че използват твърде слаби консерванти, и тези продукти не трябва да летят презокеанско изобщо, за да са безопасни. Та, аз клиент на Benton така и не станах след като станах свидетел на това и ми остава много лош вкус когато брандове започнат да се опитват да смачкат по-малките от тях.

# 175
https://labmuffin.com/purito-sunscreen-and-all-about-spf-testing-with-video/

За търсещите смислена информация по въпроса със слънцезащитите и за скандала с Purito, в горния линк има компетентна и научно обоснована статия (има и видео) от професионалист. Michelle не кой да е, не е анонимен драскач по форуми, а е дипломиран химик с достатъчно сериозен опит и реноме в козметичните и блогърските среди.
Докато не се излезе с окончателни резултати от тестове и официални изявления по казуса от производителите и контролните органи, това е типът информация, на базата на която аз предпочитам да си вадя изводи и да формулирам мнение по въпроса.

Предупреждавам, че има много думички, но си заслужава да се отдели време и да се прочете. Обяснява достатъчно разбираемо за новите и старите филтри, за формулирането и нивото на spf, за нужната концентрация на филтри и нужно ли е да са повече на брой, възможно ли е само по списъка със съставките да се прецени колко е факторът, коментира разликата между западните и азиатските слънцезащити и пазари, за in vivo и in vitro тестовете, UV лампите и тн.
В края на статията има добър коментар за същите скандали с нивото на Spf с много по-големи западни производители,марки и лаборатории.
Скрит текст:
"In 2016, Consumer Reports  in the US found that 23 out of the 60 sunscreens they tested tested at less than half their labelled SPF
The Neutrogena one was labeled at SPF 70 but was tested at SPF 30-39.
The La Roche-Posay one was labeled SPF 60 but tested at between 10 and 19.
....
In October this year, the Hong Kong Consumer Council found that 25 out of 30 sunscreens they tested had less than their SPF label. Some of the ones that failed include really large reputable sunscreen brands: Estée Lauder, iPSA, Anessa, Shiseido, Curél, Sofina, Laneige, Dermacept, Bio-Essence
....
In late 2015, Choice magazine tested six SPF 50+ sunscreens that were available in Australia, and they found that only two of the sunscreens in the consumer tests actually met the label claim.
.....
European sunscreens have had SPF issues as well – there was a famous case with ISDIN, and 15% of sunscreens tested fell short of their label claim in consumer tests.
....
The biggest sunscreen labelling scandal that’s ever happened is with AMA Labs, one of the biggest US-based sunscreen testing labs. According to the indictment, the lab committed fraud over 30 years between 1987 and 2017. They allegedly conducted SPF testing on far fewer people than they said they did, sent in fraudulent results and pocketed the extra difference. One of the sunscreen brands that got caught in this AMA Labs mess was Sunsense. I consider them to be one of the best sunscreen brands in Australia,This also happened with another really reputable brand, New Zealand’s Cancer Society.
"

Бонус за любознателните: Как работят слънцезащитите обяснено от научна гледна точка
https://labmuffin.com/how-do-sunscreens-work-the-science-with-video/

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 01:46 от Viola Tarakanova

# 176
  • Germany
И да не е съвсем без нищо поста ми, да похваля една маска - PureHeal's Ginseng Berry 80 Overnight. Много приятна освежаваща, спяща маска за уморена кожа. Трябва да се слага обаче малко количество, защото се получава кир ефект (разбира се от лакомия, първият път така солидно се наклепах и в леглото установих, че не е приятен резултата😆)

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 15:38 от bubanka

# 177
  • Русе
Спорът е винаги полезен,когато е обмен на мнения,идеи и никога,когато цели еднолична победа и налагане!

Аз харесвам много слънцезащитата на Purito (scented и unscented),много ще ми липсва и мога да изкажа мнение само на база личния си опит с нея!Това е един от много малкото продукти,които не ми дразнят кожата и това е мой приоритет !90% от слънцезащитите ,които съм пробвала, водят до зачервяване и усещане за парене дори и да са с безупречен състав.Purito държи пигментацията ми под контрол в градски условия,дава ми хидратация и комфорт и я използвам с кеф!Всъщност,преди пропусках ежедневната слънцезащита,защото нищо не ми понасяше!Не ходя на плаж с нея,там разчитам на Lancaster и не си правя експерименти.Изгаряла съм обаче с много кремчета на европейки брандове и никога не съм си помисляла,че биха ми възстановили парите за нанесени вреди от техен продукт!

Видях,че и за Benton сте писали...
Охлювените есенция и лосион купувам за трети път,околочният с ферменти за четвърти.Ефективни и качествени продукти,които превъзхождат други подобни,поне за мен!Есенцията избистря тена нежно,но ударно,а лосионът е с магическо,лечебно действие при раздразнения.Срокът на годност е кратък,6 месеца,но указан коректно на опаковката.
Пробвайте,дами,иначе бихте пропуснали наистина работещи и качествени продукти!

# 178
За тези, на които им липсва слънцезащитата на Purito, според мен Missha All Around Safe Block Essence има точно същата мека е хидратираща текстура. Филтрите са различни и ако е някаква непоносимост няма да свърши същата работа, но за суха кожа на мен ми е чуден и си го купувам вече 4-5 години редовно и все съм доволна. Впрочем Missha май пак ще обновяват цялата линия слънцезащита и да видим дали ще сменят формулата на всичко, ще добавят нови продукти или ще е само опаковката.

Benton си промениха формулата и сложиха по-сериозни консерванти, но наляха и доста в damage control тогава,.за да го забравят клиентите им. Пращали са ми само слънцезащитата им като ПР и е отвратителна, не знам дали не я изхвърлих половин пълна даже. Иначе за Bee Snail серията им съм чувала много положителни отзиви.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 15:39 от bubanka

# 179
Сега да споделя, че избрах за поръчката, за която ви писах, да ми върнат парите като стор кредит - просто вече май не исках същите продукти, които бяха вътре или с някои съм се сдобила и реших, че сега ще мога да си направя нова, актуална според желанията ми поръчка. Но да ги похваля, че днес са ми заредили профила с парите, мислех си, че ще чакат да получат върнатата поръчка обратно, така че + за тях.

А в предна поръчка си бях взела цялата серия на Бентън снейл бии - тонер, есенция, лосион, всичко - още не съм отворила нищо. Сега като прочетох, че и с тях имало проблем и малко се натъжих, ама имам си ги - ще ги пробвам...

ПП

Йестайл често ли пускат кодове за 15 или 20 процента? Струва ли си да чакам и дебна или ако е 2 пъти в годината, да поръчвам смело?

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 15:39 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт