Азиатска козметика и грим 20

• 44 493
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
tiriti, над 150 евро се плаща мито.
На кантар си с около едни около 10 лева и зависи как ще те превалутират. У нас превалутират долар-лев-евро, а не директно долар-евро.
Трудно е да се даде съвет, зависи от продуктите и цените, които си ги взела.
Ако помолиш да ти разделят на 2 пратки имаш 2 пъти представителство и трябва да се види дали си струва спрямо митото евентуално.

Dalindrah, никога не казвам никога, не се знае кога на човек какъв акъл ще му дойде. Не съм очаквала, че след като толкова години си пазарувам от Корея безпроблемно, баш един от най-известния им ритейлъри ще се държи като некоректен търговец от най-лошата порода, то и  нас вече поизчезнаха.

misha_misha, вече не работи този вариант с цепенето на поръчките, правеше се преди да почнат масово да спират, така и да не плащаш ДДС, таксите си ги плащаш и много се оскъпява, а иначе таксата се дели на 3-5-7 и т.н. продукта плюс 20% ДДС и на продукт идва по-малко оскъпяването.
Може да го правиш, като си наясно, че може и да мине, може и да не мине, въпрос на късмет.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 17:49 от zari65

# 151
Благодаря, Зари.

Наистина ДДС, представителство, евентуално мито и тези 11 долара, дето ще ми ги удържат - златна ще ми излезе поръчката. Май е по-добре да ми върнат като кредит за магазина и отново да поръчвам - така само 6 долара ще съм назад.

Единствено съжалявам за 1 продукт вътре, че никъде вече го няма по сайтовете, а много исках да го опитам - Keep Cool Soothe Bamboo Essence 50+ P++++ - не знам защо свърши навсякъде и като знам, че има един брой в кашончето ми... Simple Smile Само него не мога да прежаля, дано го пуснат пак.

В този ред на мисли, някой пробвал ли е тонера им и дали е хубав?

https://www.yesstyle.com/en/keep-cool-soothe-bamboo-toner-350ml/ … ml/pid.1071847205

# 152
tiriti, Новата поръчка пак ще цъфне там, Англия отпадна, другите варианти още са неизследвани и тепърва ще се търсят.
Митото е малка сума за козметиката незнам, но обикновено съм плащала нещо около 5% за други неща.
На тези пари имаш грубо оскъпяване около 100лв  мито и ДДС, 16.80 бг пост и 11 долара на yesstyle.
Виж върху продуктите как ти се връзват нещата и дали още се намират.

А после ще си искаш 100 лв да ти зачислят като кредит вече в yestyle засега все още работи системата с връщането на мита и такси под формата на кредит.

Не искам да бъда разбрана погрешно, че давам съвет да я пренасочиш, тези неща човек си ги усеща дали вече си иска нещата или е загубил интерес.

# 153
  • София
При доставка до България с Дхл съм освобождавала и съм доволна от тях. Искаха ми само пълномощно да ме представляват пред митница. От там нататък беше лесно. При положение, че отпада Англия, защо не си ги пускате до адрес тук? Митниците не са приятни за работа като цяло, но аз не мисля, че хората, които са фенове на чужда козметика, ще се откажат.

# 154
Разбирам какво имаш предвид, Зари, да ти кажа не се бях замислила, че ДДс-то ще ми излезе 100 лв - направо ми се обезсмисля цялата поръчка с тези такси. Със сигурност ще се откажа тогава, поне с рефънда като кредит в магазина ще мога да си купя нови неща, които искам, ще отиде на митница пак с 20%, но пък имам и някакви кодове за 5-10 долара, ако попадна и на код за още 15% примерно... май все ще е по-изгодно...

# 155
На 300лв ти е 60лв ДДС и мито съм сложила на око 40 лв, ако 10 % на козметика ще е 30 лв, ако е 5% ще е 15 лв., не съм го проверявала колко е точно.

# 156
  • софия
Айде сега, отпада Англия! Rage
Аз  писах на yes да  решипнат до там! Да тестваме! Все ще има курс някога GGBG. Grinning Има и други, които чакат, нали?
Не мога да го играя това тото тук, а БП направо ме влудяват!!!
А на DHL плаща ли се за митническо освобождаване?

# 157
tiriti, ако пренасочиш към БГ, после от сайта щи ти възстановят платените ДДС,мита и такси като кредит.
Според мен това е по-добрия вариант, защото като ти възстановят сега 180долара пак ще трябва при следваща поръчка да плащаш ддс и такси и все ще имаш да взимаш едни пари.

Acquadigioia, yesstyle доставят с пощите. Колкото до ДЧЛ- понякога е лесно, понякога не е; понякога не отива на митница, понякога отива и после ти пилят нервите със седмици с простотии и накрая ти излиза по-скъпо от колкото с пощите. Знам че напоследък Jolse минават между капките, но това е последните месеци и не се знае до кога. Лятото и есента ги спираха и тях. Аз имам две пратки и двете с платена доставка по $19, и двете бяха на митница и бяха с усложнения, допълнителни документи и такси

Не мисля, че нещата с Англия са приключили. Ще има оскъпване и усложняване на услугата, но ще има вариант да се поръчва пак през UK в някакво бъдеще

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 19:50 от Viola Tarakanova

# 158
  • Варна
Здравейте Simple Smile
След като Jolse ми съдействаха за промяна на адреса, днес FedEx доставиха пратката ми на адреса в Англия. Получих мейл от GGBG, че e получена и обработена, трябва да тръгне на 17.01 към България.

# 159
  • Русе
Наистина ми е много трудно да разбера,защо въпреки всички усложнения и неясноти,поскъпването на продуктите в Yesstyle с 20 % до UK,има такова желание да се поръчва до там.
В бг,където и да отиде пратката,всички такси(включително за представителство) се възстановяват от сайта на 100% и това е проверено лично и многократно!
До сега беше изгодно и удобно до UK,вече не!

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 21:57 от Sissi 81

# 160
roxyn, браво! Една добра новина Simple Smile

Моята с Федекс се развява нейде из Английските простори... Вече 7 дена е in transit с pending delivery и няколко мейла, че " ей, сега ще я доставим. Днес до края на деня" Вече съм я отписала. Писах на Jolse, да съм си била писала с куриера. Пиша на Fedex и ми отговарят някакви стандартни глупости колко е натоварено заради корона и Брекзит. Писах им да ми сменят адреса в Англия нито потвърдиха, нито отказаха. Само написаха да очаквам доставка до края на деня ама това беше преди 4 дни.
За заседналата на инчонското летище от ноември поне най-накрая Jolse признаха, че явно няма да си я получа и ще ми възстановят сумата.

# 161
Keep Cool, Purito и още няколко марки слънцезащита изчезнаха, защото откриха, че лабораторията, която ги е правила някакси се е измъкнала и тотално не спазва стандарта за слънцезащита. Факторът, който пише на опаковката въобще не е този, много по-нисък е и то ясно се вижда на опаковката, че филтрите въобще не са след първите съставки, което само това е супер съмнително. Не си струва да се поръчват изобщо. Keep Cool точно ако не се лъжа започнаха да заплашват и разни блогъри, защото се осмеляват да говорят за проблема.

Колежката беше събрала доста информация на куп за този скандал.
https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/kiy5yi/megathread_ … ;utm_source=share

# 162
Това че има скандал и то със замесена официална инстанция е факт. Това, че има повод за съмнения е вярно, но до момента освен двата теста на Purito, няма други обявени продукти, които са с нисък spf. Повечето информация, която циркулира из нета е  чиста спекулация от блогъри, яхнали "spf вълната", за да трупат трафик. Дори и това, че дадена фирма изтегля продукцията си до излизане на резултатите от последващи тестове не означава, че признават автоматично вина. Това е стратегия, за да запазят някаква позиция на пазара. Забележете обаче, че Klairs абявиха, че изтеглят продажбите само на продукцията извън корейския пазар.  Шефката на корейския институт тепърва ще публикува коментар по въпроса кой, дали и колко по-нисък е фактора. Изключително е съмнително и това, че един и същи продукт на Purito дава такава голяма разлика в резултата в двете лаборатории. Напълно е вероятно да има различен начин на тестване в Корея. Все пак това са продукти, които се разработват за население, което не си показва носа на слънце без спф+шапка+дъръг ръкав+ козирка, а най-добре и на сянка... Най-вероятно при тестовете lotion и essence тип слънцезащити няма да покажат фактор 50, но това не означава, че не са 35 или 40, което е напълно достатъчно, особено за градски условия. Все пак да не забравяме, че с Purito има проблеми от години, толкова много постове и коментари на реални потребители, че са изгоряли с него. Но за Klairs и за Keep cool до колкото знам няма такива коментари, напротив само суперлативи. Същите скандали през годините е имало с много и американски и европейски компании пък още си съществуват и са лидери в производството на слънцезащита (като ла рош позе, например)

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 23:16 от Viola Tarakanova

# 163
Най-вероятно при тестовете lotion и essence тип слънцезащити няма да покажат фактор 50, но това не означава, че не са 35 или 40, което е напълно достатъчно, особено за градски условия.
За това не се бях замисляла и щях да си изхвърля слънцезащитите ,които в момента ползвам за градски условия и ми опъват лицето.Сега ми светна, че на морето тенът ми стана неравномерен,където съм слагала си личи и няма никакви поражения.Даже ще поръчам още от тях за плажа.Благодаря за коментара!

# 164
Виола и Зари, благодаря ви за информацията, ще помисля какво да правя на базата на това, което казахте.

Само да питам, ако имам 180 долара кредит и направя поръчка за 90, останалите мога да ползвам при следваща поръчка, нали?

За Пюрито знам, не знаех, че и Keep Cool поради тази причина са ги спрели. Исках да го тествам, понеже четох, че е много приятен и лек като консистенция и състава му е супер, ако го пуснат пак все пак бих го пробвала за не много слънчеви дни.

Общи условия

Активация на акаунт