Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 458
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Това прилича на антични развалини. За 25 години добър пърформанс имаме. На Ефес например са му трябвали хиляди, а не 25 и пак не е стигнал до такива ефекти чак.

# 466
  • В най - голямото село
Струват ли си парите жилищата в Яворов (София) ? Защо цените са толкова високи? Благодаря.

# 467
Струват ли си парите жилищата в Яворов (София) ? Защо цените са толкова високи? Благодаря.

Защото си струват Grinning

# 468
Яворов е добър квартал, до хубавата за мен част на центъра - БНТ, СУ, НС. От едната му страна е паркът на Военна академия, от другата - Борисовата градина.
За имотите - зависи от конкретния имот.

# 469
  • София
Ако човек си търси само това, което му трябва, в район, който му трябва, вероятно цените биха съответствали на квартала.
Както Мока каза, щом струват толкова, значи достатъчно количество хора ги купуват на тия цени. И са избрали мястото.

# 470
# 471

За мен не. Единствения + ми се струва  близостта до центъра, но самия квартал ми е направо гаден.

# 472
Изнесоха се хората по чужбина, пустеят апартаментите 🤣Много ме съмнява тая статистика, по-скоро броят новопостроени и все още незаселени сгради. А това за строежите в зелените площи е голяма идея, насред Южния парк такива хубави блокчета могат да се настроят, и без това много хора тук се изказаха че не бил хубав парка. 

Сега японците като се откажат от Олимпиядата, що да не я проведем на стадион Септември, след като се осъществят инвестиционните намерения. Тамън и пазарът на наемите да се раздвижи покрай спорта. Bicyclist

cikoni, иди го разгледай Яворов, после иди в Обеля и ще откриеш съществени разлики, много е за изреждане, на живо по-личи. Wink

# 473
  • София
И на мен Яворов ми харесва. Съвсем близо до центъра и Борисова, в същото време доста спокоен квартал. Не ми е по джоба, но си ми харесва. Цената от обявата е безумна, никога не бих дал толкова пари за апартамент. Мои приятели в чужбина каква къща си купиха за такава сума... а стандартът им е доста по- висок от при нас.

Според мен е вярно, че много апартаменти пустеят. Сградата, в която живея ( кв. Оборище) е на около 20 години и от 18 апартамента има 5-6, които не се ползват в моя вход. Повече от тях дори никога не са ползвани. Наоколо забелязвам същата тенденция, особено в старите блокове около Заимов. Вечер много малко от жилищата са с пуснати лампи, а излизам в различни часове. Лично познавам хора, които живеят в чужбина и имат имоти тук, които са им наследствени. Не искат да ги продават, нито да се занимават с наеми. Така си пустеят и се ползват като си дойдат до Бг, което някой път се случва през 2-3 години. Някои вече имат сериозна нужда от освежаване и собствениците ползват airbnb и хотели като идват...

# 474
Според нси има около 610 хил апартамента в Сф, като в момента има одобрени проекти или се строят около 25хил ап.
Основно са 2ст и 3ст. Ако сметнем че средно живеят по 2 човека в ап излиза ме към момента тези апартаменти стигат за 1.2 мил човека. Но разбира се в много от случаите имаме 3 или 4 членно семейство, имаме съквартиранти, имаме многофамилни къщи в голяма част от Сф. Дори и да сложим неофициално живущите в Сф, пак не виждам да има недостиг. Колко да става София? 1.5 мил макс да е. Наистина има много празни кутийки и не виждам недостиг. Отварям обявите и виждам няколко хиляди обяви, отварям под наем и отново няколко хиляди обяви. Това малко ли е, много ли е?
Чухте ли за лудостта при акциите на game stop, от 2$ са отишли до 450$ вьрамкитецна седмица и пак са пднали до 120$. Дали пазара е такъв или има яко спекулация и надцакване? И сега хората се насочват към  бтк, злато и сребро защото видяха ме пазара на акции е манипулиран. Всичката тази мания и спекулация на който и да е пазар няма да свърши добре. А вие тук се успокоявайте, че цените са на “пазарно ниво”. Всичко е манипулирано, а овчиците си следват сляпо овчаря.

# 475

Щом има хора, които ги купуват - явно си струват. Квартала е хубав, близо до центъра е, и е сравнително спокоен. Но 420К евро не бих дал за каквото и да е в София, още по-малко за 100 квадртни метра кутийка.

# 476
  • София
Обяви винаги ще има. То половината са фалшиви, другата половина за НС. Изключително рядко има нещо адекватно и то се продава за отрицателно време. Казвам го като човек, който следи от няколко месеца и търси двустаен.

# 477
Единственото на Яворов е , че за метро ти трябва да ходиш или до моста или до стадиона или до паркхотела .  Иначе е ОК. Но цената която показахте не бих взела ако ще не Яворов да е  ами на мястото на мавзолея.
Къде е това блокче . Идея си нямам . Да не е на мястото на съборената къщичка до Яфата? Там и други къщурки събориха .
Много бързо ги настрояват.

# 478
  • София

Сградата е нова, което е хипер рядко в този квартал. Намира се на ъгъла на Петър Делян и Крали Марко.
Кварталът е чудесен, цената за ново строителство на това място ми се струва логична. Не е евтино, но ако е качествено, то просто струва толкова, защото и земята там е ужасно скъпа.

# 479
  • София
Аз също мисля, че има много празни имоти. Имам познати и то не малко, които заминаха в чужбина преди около  10 години. В началото апартаментите стояха защото не знаеха дали ще се установят в чужбина или ще им се наложи да се върнат. Не ги дават под наем, защото някой трябва да се занимава, а и някои смятат, че наемите са ниски и риска да им натрупат сметки и да си тръгнат е голям. Да продават също не искат, защото апартаментите не са поддържани и могат да им вземат по-малко пари. Така си стоят и чакат, някой ден.......

Общи условия

Активация на акаунт