Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 442
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
С толкова малко апартаменти и с 40-50% обезщетение за собствениците, колко трябва да струват на квадрат? Че и печалба все пак да има за инвеститора, който не е благотворително дружество.

От кога печалбата е задължителна? Ако го купи някой на тази цена значи струва толкова. Иначе спокойно могат да го пуснат и с още една нула отзад, е.и?
Дай, да видим ти какво продаваш?
Предложи нещо. Може и с по-малко нули.
Семейство ИТ-та с 10к доход може да си го купи това, 4к лева му е ипотеката и да си свирка с останалите 6к.
И изобщо няма да го мисли колко се избива с под наем. Още повече, че е довършено.

Бтв, аз през цялото време съм гледал съседната обява, предполагам в същата сграда:
https://www.ues.bg/bg/offers/14079-kv.-yavorov-penthaus-s-panora … rasa-za-prodadzba
5 ти ет, 260кв м, 395к Е

Гледам, че има оферти за всеки етаж.
Включително наскоро обсъжданото, 1ет + двор:
https://www.ues.bg/bg/offers/14562-apartament-sas-sobstven-dvor- … centara-na-sofiya

Семейство ИТ с доходи от 10к не може да си позволи ипотека за подобен имот.
Ако случайно реши да се зароби със кредит от мин 600к лв моля си е техен проблем Simple Smile
А аз мога да продавам каквото си искам на каквато си искам цена. Въпроса е къде ще се срещнем с купувачите, защото договора за покупко-продажба е двустранен Wink

# 496
  • София
Семейство ИТ с никакви други интереси освен да се заробят на една банка за цял живот. Много умно. ПРедавам се.
Ти май живееш в някаква паралелна реалност, защото аз не съм чувал за държава, където да раздават ипотеки без "заробване за цял живот".
Отделно, че няма да е цял живот. Дай някакви числа от Германия, от кухнята. Там какво ще си купят ИТтата?
300кв пентхаус на последен етаж на пъпа на Мюнхен?

Ако случайно реши да се зароби със кредит от мин 600к лв моля си е техен проблем Simple Smile
Напълно нелепо твърдение. Говорим за чист месечен доход, не за годишен.
Да не говорим че ще са събрали едни 50-100к евра още преди покупката.
Сметни 10г са 120месеца по 10к колко прави? 1.2 мил.
Т.е. 600клв се събират за 5 години.
Даа, робство до живот е.

# 497
... Там какво ще си купят ИТтата?
именно това ти казвам , не.
цял живот кредит? такъв, който не можеш да върнеш за 10 г. не си струва

# 498
Апартаментът е много хубав, няма какво да си кривим душата. Но и много скъп, бих казала неразумно скъп. Ама неразумно за кого?  За мен явно, ама аз например бих дала 1000 лева за глезотия, ако ми е кеф, но някой десет пъти по-богат ще даде 10 000 за глезотия. Та и за този  апартамент бих дала до 300 000 евро, защо онзи десет пъти по-богатия от мен да не даде "само" 400 000? След като може толкова лесно да с позволи да даде 2 или 3 милиона? Ако му хареса ще си каже "кеф цена няма" и "какво пък, кефи ме" и ще купи и това изобщо няма да му напрегне финансите. Но не мисля, че ще е ИТ с ипотека от 4000 лева за десетилетия. По-скоро ще е богат човек с готови пари - футболист, чалгаджия, бизнесмен, мутра и прочее.  И ще е за живеене. А и не забравяйте, че това е офертна цена, като дойде онзи с пачките крайната цифра може да е доста надолу. А ако не се продаде 5 години ДДС-то ще отпадне.

# 499
Семейство ИТ с никакви други интереси освен да се заробят на една банка за цял живот. Много умно. ПРедавам се.
Ти май живееш в някаква паралелна реалност, защото аз не съм чувал за държава, където да раздават ипотеки без "заробване за цял живот".
Отделно, че няма да е цял живот. Дай някакви числа от Германия, от кухнята. Там какво ще си купят ИТтата?

Напълно нелепо твърдение. Говорим за чист месечен доход, не за годишен.
Да не говорим че ще са събрали едни 50-100к евра още преди покупката.
Сметни 10г са 120месеца по 10к колко прави? 1.2 мил.
Т.е. 600клв се събират за 5 години.
Даа, робство до живот е.

Доста са ти криви сметките. Ако така смяташ като теглиш кредити ще попаднеш в капана на "добрите" ЧСИ.

# 500
Къщата с ягодите ще бъде възстановена - https://gradat.bg/content/kshchata-s-yagodite-ochakva-svoeto-vzs … Q-6gS_Tos5oCXOH5s

"Сградата не се пристроява или надстроява, възстановява се жилищната й функция."

# 501
  • София
На хартия звучи чудесно. На практика, с това демонтиране на почти всичко по сградата, то ще си е почти нов строеж. И е възможно, и при най-внимателен и професионален подход, нещо да се обърка и всичко да рухне.

Дано го направят като хората. Много мои мечти е отнесла тая къща. Heart

# 502
За мен къщата е неспасяема и ако искаме да остане за 100 години напред трябва да се построи наново, като се запазят доколкото може и после се реставрират оригиналните елементи от интериора (парапети, подове, камини и каквото там).

# 503
  • София
Ами, ЧС, доколкото видях по диагонал, горе-долу това казват и експертите. За съжаление, съм склонна да им вярвам. Твърде дълго стоя необгрижен този дом. Дано спасят каквото може да се спаси и възстанови. И ще е адски скъпо.

# 504
Скъпото ще го плати Златев. Той от самото начало искаше това, но разни дървени глави не му даваха - зор да се запази автентична. Е, държа я да се руши на инат и победи. Жалко за загубените години, можеше да се спасят повече неща.

# 505
Златев не искаше да я съхрани, каквито и тра-ла-ла ПР-ски лафове да е ръсил по медиите. Парцелът му трябва на него, не къщата.

# 506
Не мисля, за какво му е парцел, цял хотел си има за печалба. Трябва му къща с имидж и локация, каквато никой друг няма. Това е то его, иначе за какво са му милионите? Но я иска удобна и с модерни екстри.

# 507
Имидж с уникална къща гонят хора с вкус.
Празният парцел ще го застрои с нещо, което много вероятно, поне по мое мнение, няма да си е на мястото в този район.

# 508
Няма да споря, защото не съм му в главата, но съм уверена в мнението си. Все пак е подавал искания за реставрация, не за строеж. Нали ако му бяха разрешили преди нямаше да е за строеж.

# 509
Той искаше само фасадата да запази. Не цялата къща.

Общи условия

Активация на акаунт