Любители на кучета - 112

• 26 561
  • 772
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за препоръките, поръсих със сода бикарбонат и след малко ще я изпрахосмуча, за да си легна. Със сигурност се връщаме на етап “затворена спалня” в мое отсъствие, дано да помогне. Иначе тя няма проблем като излизам, сутрин редовно си спи вече на ново, когато аз излизам за работа. Когато съм дежурна и излизам в следобедните часове също е спокойна, не дава зор на вратата или нещо друго като индикация за стрес. Ще се наблюдаваме следващите седмици да видим какво ще стане...
Прави сте - сбърках, че й се скарах и я шляпнах, чела съм го това, че не правят връзката, ако не е на момента. Ще знам за друг път, дано няма друг път, но... 😆

# 586
  • София
Stella, вече си взела правилното решение. Може Маги да страда, че я оставяш сама и затова да си "отмъщава". Поне нашия хубостник така правеше, но откакто си знае, че остава в коридора и антрето, като му местим легълцето, нямаме проблеми.
Ние чистим с този препарат:

Да кажа, че е много икономичен! Две години го ползваме и е малко под половината. Ухае превъзходно и след него кучето не разбира къде е свършило белята.

# 587
  • Sofia
Момичета,Бела вече направи седмица от както й спря кървенето при разгонването. Не забелязвам промяна в поведение,хранене или отношение.
Обаче,сега като я извеждах на разходка и й миех лапичките ми направи впечатление,че последните две гърдички на корема са твърди. На пипане са като топчета (все едно има бобено зърно под кожата,ако мога така да се изразя). Не са червени,не е топла,не я болят при пипане.
Възможно ли е да е реакция след разгонването или прави фалшива бременност?
Утре ще отскоча до клиниката,ама сега ме притесни и аз нали съм паника Flushed

# 588
  • София
Маргаритка, на Бека и бяха така гърдите след първото разгонваме. Аз също се паникьосаха, защото първото ни куче Лола имаше 2 фалшиви бременности. Заведох я на лекар и той каза, че ако няма изтичане на мляко, зачервяване или температура, всичко е наред. На Бека си и останаха твърди "цицките" Joy

Много ви благодаря за снимките и веселите истории! Минавам през тежък момент и много ми помагате Heart

# 589
Mtz, като рисувани са!
Сиви, на Вивата пропалин ли и давате? Тара е вече втора година на него. Опитахме да намалим дозата и да го спрем, но отново започна да се изпуска, с тя е с много добри хигиенни навици и много го изживява, буди се, трепери, ходи и се крие, в никога не сме и се карали за това. Неволно е при нея, след кастрацията, но със стабилна ежедневна доза пропалин няма пропуски, аз главно заради психиката и я държа на лекарството, милата не си го иска..
Какво е това напук? Има страх от изоставяне, напук не знае що е кучето. При излизане/прибиране от вкъщи как се държите? Ако е много бурна радост, коригирай и никога не наказвай постфактум, особено с натиряне на напикано в муцуна. И мен да ми го направиш и аз ще съм гузна/уплашена, нищо не е разбрала освен, че като се прибираш има шанс да я попляпаш и още повече да я тресе. Намали емоциите ори прибиране и излизане и ограничи за момента стаята.
Пишкано от матрак аз съм чистила с много обезмаслител, оставям за 20-на мин, после пръскам с пулверизатор оцет, после само чиста вода и попивам с кърпи. Ако содата работи, евала! Ама е трудно да се изкара от матрак..

# 590
  • София
Стискам палци на Маги да преодолее страха от оставането сама. И на мен на такова ми прилича, но и аз бих я завела при вет, за всеки случай.

mtz, предпоследната снимка на двойната комбина е покъртително добра!

Момичета, усети ли кучето нещо нередно, никакъв страх - просто се обаждате в полицията. И не давате на половинките да ходят да се правят на страшни.
Нас като ни изнесоха цяла къща уреди, на комшията жена му чула кучето, ама не събудила мъж си, нито се обадила в полицията. А то, милото, се сцепило да лае. Разбирам я жената, страх си е, особено като не си в блок. Ама едно обаждане в полицията щеше много да помогне, защото нашите възпитани крадци бавно и спокойно са размонтирали разни неща и са товарили в МПС-то; ако ги бяха секнали полицаи, доста по-малко можеше да се охарчим Simple Smile

# 591
A ние какви срещи си правим на балкона Grinning

A в колата е така, независимо дали е на задната седалка или в багажника. Само че вече задължително с нагръдник Simple Smile

Когато излизаме тя остава в клетка, за съжаление. Проверено е във времето, че колкото и да е изморена, не прощава на мебелите. В момента е прибрана, защото всички сме вкъщи, но пак ще й дойде времето. Ако знаем, че няма да сме вкъщи за по-голяма част от дена - ходи на кучешка градина.

Скрит текст:
Абсолютен офтопик. Хубискус, ако е удобно да попитам с какъв диван сте? Grinning

# 592
Здравей, Галски,
Може ли да се поръча препарата от някъде? Постоянно чистя след Кая, но имам чувството, че няма отърване от миризмата на напишано. Тя все още не излиза, пък и е малка, и през деня като е сама вкъщи, съответно имам изненадки не на 1-2 места из коридора и банята.

Stella, вече си взела правилното решение. Може Маги да страда, че я оставяш сама и затова да си "отмъщава". Поне нашия хубостник така правеше, но откакто си знае, че остава в коридора и антрето, като му местим легълцето, нямаме проблеми.
Ние чистим с този препарат:

Да кажа, че е много икономичен! Две години го ползваме и е малко под половината. Ухае превъзходно и след него кучето не разбира къде е свършило белята.

# 593
Моята е пишкала на леглото като малка, но аз си го обяснявам като опит за доминиране. Тя като цяло си е доста мъжкарана - навъм препишква като момче Joy Та няколко пъти се беше пробвала да си заплюе спалнята, бяхме й спрели достъпа, но постепенно нещата се нормализираха. Заради олекотената завивка и покривката на леглото не е достигало до матрака, но на вилата съм прала чисто нов матрак. Добре, че беше лято и успя да изсъхне на двора. Grinning

# 594
  • Пловдив
Шошо се изпика само веднъж върху моя матрак, защото неговият човек пропусна да го изведе. Гьол. Изхвърлих матрака. После една седмица спах на дивана.
Мокка, Нъки, страхотни. Аз не мога тъй да строя Шошо за снимка.
Ето нашите мъки с дърпането и възпитанието.
https://www.youtube.com/watch?v=MRfT5BXqkIk

# 595
  • под тепетата
Имам охлаждащо килимче, но самозатоплящо се  не бях виждала. На мен няма да ми свърши работа предвид размерите му, но на някой малчо може да е полезно 
https://shopche.com/други/домашни-любимци/самозатоплящото-се-легло-за-домашни-любимци-self-heating-pet-bed

# 596
  • о`майна лунна нощ е
Я, какво ми е послушно цигането! Браво на Шошко!

# 597
иланг - иланг, че защо да са мъки? Добре се справя дитето Simple Smile
И ние все още (и един бог знае до кога) сме в процес на обучение. Затова ще си позволя да дам съвет/критика, надявам се да не е проблем.
Твърде много говориш и повтаряш на кучето. Трябва да кажеш "До мен" и просто тръгвате. Ти казваш "До мен, до мен, до мен", което е излишно, може да обърка кучето, да спре да те слуша. По-малко повтаряне и повече изискване на внимание Simple Smile

# 598
# 599
  • о`майна лунна нощ е
И аз си позволявам много да повтарям и вече виждам как в един момент просто думите ми минават между ушите и не ме чува. Проблемът ми е, че казвам Браво твърде често и го обезценявам като похвалва  по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт