Любители на кучета - 112

• 27 129
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Леглото на нашия още не съм го сменила, защото дойде заедно с него и си казах тогава, да не го пипам, че си е неговото вкъщи; а е парцал направо.
И аз бяха така, оказа се, че като сложихме новото на същото място, пак си го знае като нейното safe place.

Смяната на дома се отразява, поне при нас. Буба стана доста различно куче, но и ние сменихме апартамент с къща. Сега освен лай по животните навън, е лай по всяка кола или човек, който мине по улицата и като Капоне и тя седи нащрек известно време след като обектът се скрие от погледа й (преди изобщо не беше такава аларма). Беше й странно, отне си й време да свикне напълно и да не се притеснява от всяко отваряне на врата или друг звук. С разходките обаче (разбираемо) нямахме никакви проблеми. Според мен си иска повече внимание и старание от човека - да го накараш милото да осъзнае, че е на сигурно място, че няма да остане само на новото, че "тук е хубаво". Примерно, Буба винаги е считала дивана за нейна любима територия, затова й зачислихме и новия - на него спи често, на него най-много играем, завивка задължително има да си "изкопае" в нея местенце за лягане... беше първото, което й показахме и, естествено, я заиграхме както на предишния (плюс много радостни възклицания и смях).
Ние бяхме предвидили седмица отпуск да вземем, то пък местенето ни съвпадна с началото на извънредното положение и от тогава все сме си вкъщи. Аз се притеснявам как ще свиква някой ден като трябва да ходим пак в офиса. Ама поне ще знае, че си е вкъщи,  та 1:0 за нас Simple Smile

# 571
  • Варна
Стелче, прави ти напук, сигурна съм.
Мисли си, че я изоставяш, когато излизаш, не знам дали ще мине. Моите имат достъп до спалнята само, когато сме вкъщи.

# 572
  • под тепетата
Нарцисчева, колко пъти прихнах да се смея на гарата, та станах обект на погледи от хората заради първата снимка Sweat Smile Все едно ти казва" Ти , сериозно ли?"  Аз пък не вярвам да имаш проблем с преместването в нов дом за кучо, по-скоро котето ще е притеснено.
 Не сме имали проблеми с пишкането по легла, та не мога да дам адекватен съвет. Но май е добре за начало да се ограничи достъпът, та поне да се разбере дали е здравословен проблем.

# 573
  • UK
Когато се преместихме миналата година, Джинкс няколко седмици беше неспокоен и лаеше, даже се бях оплаквала в темата. После му мина.

# 574
  • тук-там
Ох, момичета да ви се оплача! Маги е при мен от 13.12 и в началото като я оставях сама й оставях достъп до хола/дивана/ и кухнята/там е нейното легло/ - всичко беше наред, никакви бели от нейна страна като е сама. Успокоих се и може би 10тина дни след това започнах да й оставям достъп до моята спалня, понеже нощем спи при мен и уж да й е по-спокойно. Вече втори път се прибирам и намирам пишкано на леглото, но не малко, а доста стабилно количество. Първият път беше преди 2дни и днес пак... първото го простих, реших че е инцидент и само й натиках мицуната в завивката и казах строго “не!”. Днес обаче й се скарах за пръв път по-стабилно, даже я шляпнах средно силно 2-3 пъти по дупето. Още стои горкото свито под масата и явно се чувства виновна или се уплаши... много ми е жал, но не я поглеждам вече 15минути...
Поизпрах/изтърках матрака с препарат и четка, останалото по леглото е ясно че вече се пере... ама как да секна в зародиш този й навик(защото явно се превръща в такъв)? Някакви идеи или предположения защо го прави? За протокола сутринта е разходена, свърши си всичко навън, нямаше ме около 7часа, че работя все пак... А и е куче на около 5годинки (да беше бебе нямаше да се впечатля толкова). Не разбирам как цял месец няма никакви изцепки и изведнъж реши да пикае върху леглото...
Протестира, че е сама. Ограничете периметъра, когато не сте вкъщи! Освен това не наказвайте отложено. Кучето нито помни, нито знае за какво е наказано.

# 575
По темата с напишканото легло-Тайра като малка 2 пъти пикна малко на леглото.Изчистих го с много търкане и после наръсих със сода, оставям го около 30 мин и после минавам с прахосмукачката. Става като нов. Аз така и през 2-3 месеца си го почиствам.
Тя има достъп до спалнята, само като сме вкъщи, иначе си обикаля хола и коридора. Веднъж я оставих да броди навсякъде, и ми разкъса оликотената завивка 😁..
Вече не прави бели никъде, да чукна на дърво, след изкъртените ъгли в коридора, сме наредили навсякъде ей такива "възпитателки" и вече няма бели 😁..
Скрит текст:
[spoiler/]

# 576
  • тук-там
Поздрав от снежната ни разходка днес:

# 577
  • под тепетата
Уау! Прекрасна, прекрасни!

# 578
mtz, разкошни са!!!

# 579
  • Sofia
Mtz,незнам какво работиш,но ако не е фотография-сбъркала си си професията Blush

Merry, много се смях с "възпитателките"

Приключенията с пишкането явно могат да станат добри истории в стил "Николай Крумов" Joy

# 580
Марго, на мене не ми се връзват с интериора и ме дразнят така наредени във всеки ъгъл, ама от малка е възпитавана с тях и като ги види и бяга.. Знае как удрят по гъзягата 😂

# 581
  • тук-там
Всеки е форограф с такива модели. Много съм доволна, че успях да ги “възпитам” да ми позират:

# 582
mtz и Макс знае команда "снимка" 😀 Разкошотия са тия двамата.
Стела за момента ограничи достъпа. Куче не прави на пук. Това е само човешка черта. Може причината да е превъзбуда, че е имала достъп до спалнята. Може на сън да се е изпуснала. Вивата периодично има такива моменти, в които пишка докато спи. Даже не се усеща. При кастрирани женски се получава понякога. На приятелка кучето пак така. Като и дойде в повече емоцията и на сън се изпуска. На Вивата и взех един сироп по препоръка на вет и спря с изпусканията, ама дали сиропа е помогнал не мога дас ъм сигурна. В момента не и давам сироп, но и няма изпускания.

# 583
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз, когато искам Ерос да погледне към мен и да вирне уши за снимка, казвам "пспспс, къде е котката". Joy

Снощи, ако бяхме послушали нашето момченце, щяхме да спасим на комшиите стаичката между етажите... Посреднощ Ерос застана до вратата и започна да ръмжи тихо, сновеше неспокойно напред-назад, после и аз чух това, което чуваше той. Блъскане на врата, тичане по стълбите. Продължи дълго, но не знам защо не бутнах ММ или не станах аз, някакъв страх изпитах, после си помислих, че си е някаква семейна драма. Е, да, ама не. Разбили са вратата, не разбрах дали са откраднали нещо, но очевидно това е било целта. И тази стаичка е точно над нас, между втория и третия етаж, съвсем близо. Ужасно е, че докато спиш спокойно, се случват такива неща. Вече със сигурност ще се доверявам на Ерко, той вечер си спи, не е неспокоен и току-така няма да се разлае или разръмжи.

# 584
  • София
А дали някой може да се включи с препоръка с какво да почистя още или напръскам матрака, за да се неутрализира миризмата на урина? Струва ми се, че усещам още миризмата, а щом на мен ми се струва значи на нея със сигурност ще й мирише..
Сода бикарбонат ,сипваш малко оцет да шупне и слагаш на напишканото петно,оставяш хубаво да изсъхне и после обираш содата с прахосмукачка. Много добре обезмирисява. Не се карай на кучето постфактум,то не прави причинно-следствена връзка,ефект има само ако си я хванала в момента на белята.  Поведението й ми прилича на протест ,че е сама ,а вероятно и страх от изоставяне. Ограничи достъпа до спалнята,оставяй й твоя дреха за успокоение. Може и да тренирате излизаш от външната врата ,изчакваш малко ,влизаш и ако няма бели и скимтене даваш награда,постепенно увеличавай времето да те няма.

Общи условия

Активация на акаунт