Любители на кучета - 112

• 27 131
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
Не можах да намеря смешни снимки на Арчи. Той нали си е манекенче и все позира. Smile
Тези стават, горе-долу:

# 556
  • о`майна лунна нощ е
Нарцисчева - първата снимка с маската и погледът е убиец просто! Разхълцах се от смях!

# 557
mariat, Maria Mitsova 625188, дано всичко е наред и си останете само с притесненията... пишете после какво е станало!

Нарцисчева, първата и втората снимка са уникални Simple Smile Heart

Бела явно се възстановява супер бързо след кастрацията - от сутринта бяга, скача, закача Кари да си играят...все едно нищо не ѝ се е случило вчера, чак не мога да повярвам като знам с Кари какво изживяхме. Иначе ги наблюдавам в игрите да са по-нежни и ги спирам като прекалят с боричканията. Чудя се дали е добра идея да я изведа на разходка още днес, какво е вашето мнение?

# 558
  • София
Билянка, мисля че е Незабравка, да, затова пуснах името без превод Simple Smile
Това с имунитета... Не знам как да посъветвам. Тя е голяма и няма всички ваксини, нали? В момента не е ли на антибиотици заради кастрацията?

# 559
Ох, момичета да ви се оплача! Маги е при мен от 13.12 и в началото като я оставях сама й оставях достъп до хола/дивана/ и кухнята/там е нейното легло/ - всичко беше наред, никакви бели от нейна страна като е сама. Успокоих се и може би 10тина дни след това започнах да й оставям достъп до моята спалня, понеже нощем спи при мен и уж да й е по-спокойно. Вече втори път се прибирам и намирам пишкано на леглото, но не малко, а доста стабилно количество. Първият път беше преди 2дни и днес пак... първото го простих, реших че е инцидент и само й натиках мицуната в завивката и казах строго “не!”. Днес обаче й се скарах за пръв път по-стабилно, даже я шляпнах средно силно 2-3 пъти по дупето. Още стои горкото свито под масата и явно се чувства виновна или се уплаши... много ми е жал, но не я поглеждам вече 15минути...
Поизпрах/изтърках матрака с препарат и четка, останалото по леглото е ясно че вече се пере... ама как да секна в зародиш този й навик(защото явно се превръща в такъв)? Някакви идеи или предположения защо го прави? За протокола сутринта е разходена, свърши си всичко навън, нямаше ме около 7часа, че работя все пак... А и е куче на около 5годинки (да беше бебе нямаше да се впечатля толкова). Не разбирам как цял месец няма никакви изцепки и изведнъж реши да пикае върху леглото...

# 560
  • София
Може да е много неща, от поведенчески проблем до нещо здравословно. Ако й ограничиш отново достъпа до спалнята?

# 561
  • София
Стела Аз като пишман любител и собственик едва от 2 месеца на възрастно куче, бих оставила моя дреха на кучешкото легло и спряла достъп до спалнята ... При нас пък съм забелязала, че нашия куч / чихуа / си спи на неговото легло или на един диван, на който спи, когато сме вкъщи всички, а е допуснат навсякъде поне на този етап. Предполагам, че белята е вид заплюване на територията ... Опитните в темата ще кажат.
Да ви кажа смешка - от известно време наблюдавам, че Капоне нещо много се пеняви на всички двукраки и четирикраки по нашата улица, мине ли на друга пресечка - млъква и е нащрек - с други думи мисля, че нещо много се е разширил откъм собствена територия Laughing

# 562
  • о`майна лунна нощ е
И според мен за сега само ограничи неконтролирания достъп до спалнята.
"Леля му" на Швепса - Джак ръселка на близо 9 години вече, при едно от последните посещения вкъщи се изпика и върху дивана, на който седяхме, и на пода. А е куче с перфектни хигиенни навици. Нямахме обяснение за случващото се.

# 563

Това с имунитета... Не знам как да посъветвам. Тя е голяма и няма всички ваксини, нали? В момента не е ли на антибиотици заради кастрацията?

Да, има само втора ваксина и е на антибиотици. Но като се има предвид, че около 8 месеца е живяла на улицата, предполагам, че има някакъв естествен имунитет...знам ли? Не ми е удобно пак да звъня на ветеринаря, защото вече го питах дали има проблем, че е толкова активна и че се боричкат с Карито.

Стела, нещо поведенческо е вероятно, но не се чувствам достатъчно компетентна да те съветвам...момичетата са дали добри насоки.

# 564
Благодаря за бързото включване, момичета! 💐
Ами на първо време явно пак ще огранича достъпа до спалнята, когато ме няма... Ама така се ядосах като я видях каква я е свършила! Обаче идеално знаеше, че е направила беля - в момента, в който влязох в спалнята и тя се сниши на земята зад мен...
Дожаля ми вече и се “сдобрихме”с галене, че и ме целува/облизва чак маймуната.
В събота така или иначе сме на ветеринар пак и ще споделя с тях да видим дали ще търсят и такъв здравословен проблем, но някак ми се струва поведенческа цялата драма с пишкането й.
Друго не ми хрумва какво да направя....
Само дано ми изсъхне матрака до довечера, че да има къде да си легна. 😆😆

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 16:56 от Stella Docheva

# 565
  • София
По повод пишкането - при нас имаше заплюване на територия няколко дни след като дойде - на две места в апартамента. Изчистих, но миризмата си остава още / аз не я долавям/ явно, защото понякога отива точно там, където я е свършил и проверява, дали е още там. Като отидохме на вилата ни - директно си заплю едно кошче - няма да ви казвам колко демонстративно си маркира територията Bowtie, оттогава не е имало инциденти ...

Нарци Да нТЪ плаша, ама ще има маркиране Bowtie. Хубаво би било да вземете safe place /както му викам на леглото Капончево / на любимчетата. Леглото на нашия още не съм го сменила, защото дойде заедно с него и си казах тогава, да не го пипам, че си е неговото вкъщи; а е парцал направо.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 16:00 от pilito

# 566
  • У Диспансера ...♥♥♥
Моето магаре, идва си ММ(той по два, три месеца го няма) и онова се качи на спалнята и се изпика отгоре му 🤦🏻♀
Сега ми е смешно ама тогава полудях направо. Изгоних го в коридора и игнор, той се сниши наравно с гранитогреса 😄
От тогава няма пропуски. Та и аз мисля, че е поведенчески проблем.
Моя като му се скарам, когато е набарал играчка на дребния предимно и я унищожава, започва да трепери и ми става много жален.
Ние ще се местим в ново жилище след месец, как мислите моите добичета ще им се отрази ли по някакъв начин 🤔

# 567
  • София
Stella Docheva, роман мога да напиша на тема напишках леглото, дивана, другия диван. След първата случка експресно обзаведох всички легла и дивани с непромокаеми протектори. Освен да пишка, Гея и снасяше другата работа на възглавниците ни. Сега ми е смешно ама ... , колко пъти перях през ден два чаршафи не ми се мисли. Беше някакъв пуберски период, уж. Никога не я хванах на местопрестъплението и не можах да се ядосам като хората, защото няма смисъл да и се карам, те не разбират причинно следствено и няма смисъл от забележка постфактум, но ако я хванеш в действие ... ще разбере.

# 568
А дали някой може да се включи с препоръка с какво да почистя още или напръскам матрака, за да се неутрализира миризмата на урина? Струва ми се, че усещам още миризмата, а щом на мен ми се струва значи на нея със сигурност ще й мирише..

# 569
  • Sofia
И аз не давам съвети,новак съм с кучето
Нооо Бела докато бе малка веднъж месечно на дивана се изпикаваше,все на едно и също място. Сложих един протектор (че и малката тъкмо се отучваше от памперс).
Вече не ходи по мебелите,ама след последното (и единствето) напикаване на спалнята,отнесе един шамар по опашката и от тогава до спалнята няма достъп.
Когато сме в нас тя е покрай нас в кухня/хол,когато сме вън-достъп ива само до баня и коридор,отскоро и до кухнята,но само ако сме вън за малко.

Общи условия

Активация на акаунт