ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 27 330
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Нашето училище е на 200м от нас и няма фактор транспорт. Сега, ако ги питам, не знам какво ще кажат. Младежът искаше присъствено, когато минаха ДО, после пък реши, че така му е добре, после пак присъствено. Май зависи каква муха го е ухапала в момента. Признава си обаче, че в момента учи по-малко.

# 121
  • София
На практика е по-добре да завършат срока на ДО, защото иначе ще им скъсат шортите за 2 седмици. Като са учили до сега на ДО, така да си го завършат. Bowtie

# 122
Абсолютно си права, Слънчева. Ако ги върнат на 18-ти, моята ще трябва да прави класните по МАТ и БЕЛ присъствено в два поредни дни - 20 и 21-ви. Дупе да и е яко. Joy
Но няма лошо, нека има малко гърч и предизвикателства.

# 123
  • Между гори и планини
Не знам защо стоенето в къщи се приема за мързел. Моя си става в 7ч, закусва, прави си тоалета, облича се и в 8 включва компютъра. В 8.15 почват, има няколко минути да се настрои, да се чуе с приятели. Става с междучасията да се разтъпче, яде плод, пие вода. След като приключи обяда, разхожда кучето, гледа 30мин телевизия и сяда да учи. Надвечер или гледа филм, или играем дама, шах, карти Уно, микадо, преди сън чете и заспива около 9.30. Смятам, че е напълно нормален режим.

# 124
  • софия
Мрън става в 7.40-7.50, прави си нещо за закуска, закусва, мие си лицето, преоблича се и в 8.15 сяда пред компа. Около 13 идва да обядва, после сяда "да си почине" на дивана, после има 2 часа до към 16. После идва в хола да си почине на дивана и сяда да поучи (не съм я виждала да го прави дълго време или всеки ден), понапише домашни.
Излиза петък следобяд или събота и се мотае из центъра.
Ако това не е мързел, здраве му кажи!
Като е на училище полага доста повече усилия Simple Smile

# 125
Категорично са повече усилията.
И бая по-качествена проверката за резултатите от тях.

На практика е по-добре да завършат срока на ДО, защото иначе ще им скъсат шортите за 2 седмици. Като са учили до сега на ДО, така да си го завършат. Bowtie
Моят е оформен по всичко, класна, контролни - всичко мина. Това не ми е гайле. Но реално не виждам смисъл за няколко дни да си играят на еди си- ела си. Да почват втория срок директно присъствено и да си играят пак на училище от къщи само при доказана нужда от това - наличие на достатъчен брой болни за обявяване на епидемия за клас/училище.
Иначе винаги съм била за правото на индивидуален избор за който не ще да ходи на училище, да си учи където му е по-удобно. Само проверката следва да е като при всички - присъствена и индивидуална. И това няма нищо общо с изпълненията от последната година. Просто винаги съм мислила така.
Но личният му избор да не касае останалия свят.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 11:57 от Judy

# 126
  • софия
А и в този режим пълноценното общуване липсва. Общува си само с децата, с които ѝ е лесно и приятно. Другите все едно не съществуват.
Това хич не е добре.

# 127
А и в този режим пълноценното общуване липсва. Общува си само с децата, с които ѝ е лесно и приятно. Другите все едно не съществуват.
Това хич не е добре.

За мен точно реалните житейски ситуации и насилственото и продължително лишаване на децата от такива е най-сериозният проблем.
Лично нас образованието дори не ни е толкова проблемно - аз работя с детето, то си ходи и на частни учители. Отделно от това - не е малко и вече се оправя само. /За малките това посегателство е и върху образованието директно и много по-сериозно./ Ние с образованието ще наваксаме и го правим. /Но отчитам факта, че имаме и тази лична възможност, а не всеки разполага с такава. Второто също го отчитам./
Другото е опасното - и за нас, и за останалите.

# 128
Така е, социалните умения са много важни. После животът също няма да ги щади и да им предлага единствено контакти с приятни за тях хора. Особено пък като започнат да работят в колектив..Rolling Eyes Weary
Реално тази школовка е не по-малко важна от знанията.

# 129
  • Между гори и планини
Аз бих искала да имаме право на избор. От моята камбанария, онлайн е добре за моето дете. То харесва точно няколко съученици, другите го дразнят. Винаги е имал по един близък приятел и тук, и във Варна . Концентриран е когато е сам и на тихо. Всеки шум му пречи.
Но това не значи, че на по социалните хора, тоя принудителен затвор не пречи. Различни сме, за това светът е пъстър. И стимула за учене е различен при всеки. Аз не разбирам например, как ходенето присъствено стимулира повече. Но това съм аз. За това трябва да има избор.

# 130
  • София
Всеки има различни доводи за или против ДО, но да ви кажа аз, когато се върна в моите гимназиални години, еми не бих си ги сменили за нищо на света с ДО. Пътувах около 1ч. в едната посока, без метро, возене от родител и т.н. В подгответо не беше никак лесно, нито имахме сегашните им информационни удобства. НО - това са годините на първите любовни вълнения, нови приятели, нови емоции, разходки след училище. Ами съжалявам, ама не мисля, че децата трябва да се превръщат в роботи, стават , учат, ядат, учат, TV или телефон за разнообразие......и колко било хубаво. И всичко това съпроводено и с присъствието на родител в часа( в някои случаи).
Извинете ме за резкия тон, но нещо се напрегнах. Relieved

# 131
Моят в момента започва часове в 7:30. Става около 7:10, хапва набързо, тоалет набързо, мята си тениска и къси панталони и се просва на стола пред компютъра. От там не мърда докато не му свършат часове. Евентуално тоалетна, вода. Няма такова нещо да стане да се разтъпче. Той е способен да откара там, пред компютъра, и денонощно. При хубаво време излиза следобед навън по фитнес площадките, при лошо си прави тренировка вкъщи.
Малкият е по същия начин. Не мърда от компа. Беше се срастнал със стола и слушалките, добре че разрешиха тренировките за спортистите.

# 132
Правото на избор за ДО ще си го има, дори и да тръгнат присъствено. Който иска може да се възползва. Поне засега, докато сме в пандемия, ще е така.
За после - не знам. Може би ще се премахне, за да няма двойни стандарти. А и това после изглежда много отдалечено във времето.

# 133
Според мен по-свенливите деца така или иначе си общуват доста капсулирано. Аз започнах да откривам някои съученици като хора едва в последната година в гимназията. Преди това се вълнувах само от няколко приятелки.
В студентските години настъпи пълен обрат. Тогава общувах с всички и по много. Не се спрях от ходения по извънучебни мероприятия.

# 134
  • София
Правото на избор за ДО ще си го има, дори и да тръгнат присъствено. Който иска може да се възползва. Поне засега, докато сме в пандемия, ще е така.
За после - не знам. Може би ще се премахне, за да няма двойни стандарти. А и това после изглежда много отдалечено във времето.
Чудно ми е защо преди тази пандемия, масово нямаше желание за преминаване на деца в неприсъствена форма на обучение(за да се чувстват по-добре и да им е удобно)?Такава възможност и преди е имало. Може би сега стана модерно, всяко дете да е с различни потребности от форма на обучение?

Общи условия

Активация на акаунт