ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 312
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Clevermary, според моя син учителката не само че не обяснява добре,а и някои деца я поправят,защото греши...той е изумен от това и до тук с респекта към учителя...
И аз гледам сега "Слава"-толкова е горчиво истински,че не знам дали искам да го гледам до края.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 07:13 от perunika77

# 691
  • София
Оооо. Този филм съм го гледала. Попаднах случайно на него. Много ми хареса, въпреки че беше покъртителен.

# 692
  • Между гори и планини
Изгледах Ага, плаках...
Отивам да гледам Слава.
Моя хубостник започна да учи страшно бавно. Дори домашното по английски му отнема повече от необходимото.
Днес седна да решава домашното по математика - горд - всичко е вярно. Поглеждам, той решил съседните задачи (емотикон който се пляска по челото). Реши и другите де, ама, къде му е главата? После писа дълго по английски, дълго чете по информатика... Като върви, дори е на бавен каданс? Викам, крякам, баща му се събуди от зимния си сън и за 8 години от както е ученик му се кара и той...
Спрете Земята, с ТуиГ слизаме, отиваме в на Мелмак, където има реки от вино и няма пубери!

# 693
  • у дома
Големият има на Кеймбридж сертификатите-С1 и С2-на по -ниски нива не се явявал,нито е ходил на школа преди тези нива-в интерес на истината не знам за какво са му,защото не иска да учи в чужбина,но като искаше и то нещо свързано с учене абсурд да откажа.Но си бяха цифра от порядъка на 300-400лв някъде.Ако не ме домързи утре ще снимам.Много се надявам поне за работа да му потрябват.Той е от децата,които много лесно учат чужди езици,но напр не харесва НЕ-оправя се,но не го учи с кеф.Много искаше да учи руски,но в неговото училище няма.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 23:15 от svetlaem

# 694
  • София
И аз изгледах “Ага”, но явно съм по-дебелокожо и не ме разчувства толкова.

# 695
"Слава" е вдъхновен от истинска история
https://bntnews.bg/bg/a/6765-kak_jivee_dnes_naj_izvestnijat_kant … a_nikola_dimitrov
Тогава наистина го награди ха с часовник, смешна история, а полицаите получили премии..

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 23:06 от скаридка

# 696
Звънче, благодаря, че сподели!
Изгледах " Снимка с Юки".
Ще гледам и "Слава".

# 697
  • софия
Изгледах Снимката и аз току-що. Ами не ми хареса особено.
Слава и Възвишение си остават мои фаворити. И двата филма на Командарев. Толкова рядко се заглеждам в нещо или имам време да седна и чета с внимание, че имам нужда да гледам подобни филми понякога.
Преди година или две изгледах мини сериал по БНТ "Денят на бащата". И той ми стана любим. Не знам защо някак между другото пускат нови бг филми и сериали или просто вече има толкова голям избор, че се размива информацията?

# 698
  • София
"Възвишение" не успя да ме грабне за съжаление нито като книга, нито като филм. И двете ги докарах някъде до средата Blush и ги зарязах.
Младежът също е много бавен. Днес пет часа учи 40 думи по немски. И не се шегувам. Аз за това време щях да см научила 100 и да съм написала по математика + да си почивам. Голямо мотане. Скъсва ми нервите. Защото влиза в една спирала с късно лягане, недоспиване,после след часовете му се спи, заспива и пак учи до късно вечер, без да смогва.

# 699
Руски съм учила както повечето от нас в училище. Помня и петъчните руски предавания по телевизията.
Разбирам когато се говори. Свекърва ми беше рускиня, съответно на ММ му е матерен. Имах желание когато децата бяха съвсем малки и са при нея да им говори на руски, но тя не пожела. По-лесно се разбираше с тях на български. Нищо. Изобщо не страдам.

Ще ви разкажа една история с руския ми да се посмеете на мой гръб Grinning
Точно в Китай бях с група рускоговорящи - Русия, Беларус, Молдова... вечерите купони. Всичко си разбирах, но като започнех аз да говоря - пълен шок от отсрещната страна.
Най-близка си станах с една мацка от Беларус, Светлана. Тя ми каза - не се притеснявай, говори както си знаеш, аз което не разбера ще ти кажа. И така се оправяхме двете, водехме що годе прилични разговори...горката Светлана, всъщност.
Аз като по-малко гнуслива относно храната първа опитвах, и ако изобщо разбера какво е, ѝ казвах. Веднъж едно лилаво неопределено нещо все пак разбрах, че е от боровинки. И казвам - боровинками! Не е така. Чудя се как да ги опиша и започвам - маленкие, круглие, растьот на храстами в планинЪй Joy
Това е. Завършен дебил.  Толкова ми е било и ученето като ученичка очевидно. Но пък наистина им разбирах Simple Smile
После ММ ми каза, че храсти са кусти, планина  - гара, а боровинки - черники.

# 700
  • у дома
Моето спи абсолютно всеки ден без почивните от 14 до 16-17ч-даже и в ДГ не е спал толкова.Иначе той не е от мотаещите се,а от тези,които никога нямат нищо за учене,за домашни пък да не говорим...

# 701
  • sofia
Момичета, я ги оставете тия деца малко да са мързеливи, няма да им се отрази толкова зле, само за няколко дни ще е😊 Установих, че поставени задачи по ФВС, ИИ и Музика разсейват малко от другото и им дават глътка въздух, излизат от рутината. Онази вечер се рисува до 23.00 часа рисунка по стихове на Джани Родари. Не му чухме гласа около час и нещо, с едно моливче така се беше задълбочил...На другата сутрин стана и седна сам да прави голямото домашно по АЕ.
      Доня, дай ми го Стиви, аз съм по-либерална, стига му се караш на това съкровище😉

# 702
"Слава" е вдъхновен от истинска история
https://bntnews.bg/bg/a/6765-kak_jivee_dnes_naj_izvestnijat_kant … a_nikola_dimitrov
Тогава наистина го награди ха с часовник, смешна история, а полицаите получили премии..
Е, в крайна сметка трябва да сме благодарни, че не са го пребили... Нали?

# 703
  • София
То да е малко, да ги оставим да мързелуват Joy . Ама това е постоянно състояние.

# 704
  • sofia
Zazu1,  аз на ДО няма да издържа повече от 10 дена. Те са с месеци, а развлечения йок🤔 Мързел, щръклица, всичко ще ме хване😊

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 09:43 от googlish

Общи условия

Активация на акаунт