ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 316
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
"Ага" е прекрасен.
Големият ще бъде с втори испански, но с два часа седмично надали ще се случат чудеса.
За малкия сме предвидили руски в програмата, защото много му харесва. А и без някой да го е учил специално, чете и пее на руски без проблем.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 21:30 от Amanda.D

# 676
  • Пловдив
Руски и аз съм учила в училище, не го знам много, но разбирам. Като бяхме в Русия беше кеф хората с нас, все разни англоговорящи, да ни гледат със зяпнала уста как пеем руски песни с руснаците, даже ни питаха руснаци ли сме, а хахаха. Явно им е непонятно, че човек, без да е руснак, знае руски песни, не само английски. Разбирам, ма не говоря. Английския повече съм забравила, но говоря. Малката ми дъщеря обаче е абсолютен русофил. Гледа само руски влогъри, руски филми, всичко руско. Знае повече руски от български, иска да живее и учи в Русия, в частност в МАсква. Иска и да я записвам на уроци, тя е 2 клас, не можах да намеря в Пловдив рускиня за уроци, защото искам някой да я потопи в културата, не толкова в езика, тя се справя много добре с езика. Ще я записваме по-натам, само едно училище има, което да учат руски до 7 клас, ама няма да я заспивам да учи там. Казала съм, да заляга над учебниците, за да я приемат в руската гимназия. За неин ужас, най-желана тук, и съответно много трябва да учи за това. Може би ще я заведем и в Русия, за да види дали наистина чак толкова ще я влече и на живо.
Набора втори език е английския, а трети порттугалски. Жалко, че няма да научи нищо от него с толквоа малко часове, Португалия ми е любима и смятам, че е готино да понаучи езика. Но той с френския надали ще се справи... Със сигурност, поне при него, ДО му намали драстично това, което е научил. Много, много загуби. Признава. Учи, но не е каквото трявба. Уроци обаче няма да поемам. Каквото такова.

# 677
  • о`майна лунна нощ е
Само бързата реакция и светкавично събиране и доброволно предаване на кабели, мишки, микрофони и слушалки, спаси  набора от ликвидиране. Някак бях склонна да го накажа за кратък период. Но влизайки вкъщи установих, че: нито кучето е разходено, нито миялната разтоварена, а за капак - наборът с учудване установи, че вечерният час за даване на храна на четирикракия хайван е 19 часа. Нищо, че на кучето му даваме за яде по това време вече 2 години и половина. Той сега бил разбрал. Като на квартира живее в къщи. Рязко наказанието му се увеличи до края на първия срок. Да съм в синхрон с противоепидемичните мерки и дивотии.

# 678
Нашата клечка с учителката по испански става все по-къса. Мойта казва,че не обяснява добре, обърква се. Утре имат класно. Каза ми, че нищо не разбира от пряко и непряко допълнение. И еди кое си го разбира горе-долу, а еди кое си и то така. Ама седна да си почине. Чак заговорихме за уроци. Мноооого ме е яд.

# 679
  • гр.София
И аз изгледах "Слава".  Мислех да вместя още един филм,но по-добре да спра,да ми отлежи този. Хубав е.

# 680
  • София
Къде го гледате този филм?

# 681
  • София
Звънче пусна линк по- горе. Благодаря! Ето го https://neterra.tv/plus

# 682
Мисля, че след това ДО на ММ трябва паметник да му бъде издигнат. Joy
Снове като совалка от едното дете до другото и обяснява на когото каквото му е необходимо.

И аз изгледах "Слава".  Мислех да вместя още един филм,но по-добре да спра,да ми отлежи този. Хубав е.
Аз мисля и "Посоки" да изгледам, че не съм го гледала. Обаче не знам как ще ми понесе толкова много реализъм за една вечер... То на нашите режисьори въображение им не трябва - действителността ни е богата на идеи.

# 683
  • София
Имам чувството, че се шегувате като харесвате един от споменатите тук филми. 😁
Но няма да продължавам нататък, току що гледах чудна немска филмова версия на "Името" и се оттеглям, за да не споря повече днес.
ПП: Много завиждам на владеещите френски, че биха могли да четат такива великолепно-забавни неща в оригинал. И за Шарли Ебдо много ме е яд, че не го разбирам. Но сигурно ми е късно да уча френски.

# 684
  • гр.София
Трябва да остъпя устройството на ученолюбивото. 
"Ага" бил по-съзерцателен и много красив филм. Майка ми забрани да го гледам на малък екран-)
А и едното око така ми е кръвясало,че спирам да гледам. Да бяха ни зарадвали в почивен ден...

# 685
Определение " жесток буквално" и " разстъсващ" за филм, определено ми сочат, че не трябва да го гледам.  Не виждам смисъл да се натоварвам във времето за развлечения Simple Smile

# 686
  • у дома...
Нашата клечка с учителката по испански става все по-къса. Мойта казва,че не обяснява добре, обърква се. Утре имат класно. Каза ми, че нищо не разбира от пряко и непряко допълнение. И еди кое си го разбира горе-долу, а еди кое си и то така. Ама седна да си почине. Чак заговорихме за уроци. Мноооого ме е яд.
Мойта кипра днес правиха преговор на минало време. 4 учебни часа преговор за сега. Иначе около 10 учебни часа им е преподавано минало време. За пряко и не пряко допълнение още не са учили.

# 687
И аз така - чета си приятни книжки с хепи енд и гледаме филми най-разнообразни, но не и тежки драми.
Животът е толкова напрегнат последната година - вкъщи, навън, в офиса, училище - определено нямам нужда от екзестенциални и драматични нотки.
Като стане розово навън - тогава може за разнообразие да погледам драми и ужаси Simple Smile

# 688
  • о`майна лунна нощ е
Случвало да се мятам цяла вечер, защото съм прочела преди да легна нещо тежко за насилие, тъжно събитие или подобно. От години категорично отказвам да гледам драми и натоварващи филми, включително такива по действителни случаи. Малко ми се пръска сърцето от болка и безсилие в някои моменти, та в т.н време за разтоварване, да си пълня емоционалната кофа с още.

# 689
  • София
И аз много внимавам какво гледам. Съвременните бг филми са сякаш изтъкани от безхитростни и силно мизантропски сюжети, но пък задължително гарнирани с претенциозност.
Последният тежък небългарски филм, който гледах, беше Чернобил. И беше прекрасен като гледна точка. Никога не бих допуснала, че от тази трагедия може да се направи филм, в който има толкова много любов към хората.

Общи условия

Активация на акаунт