ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 282
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Туиг , те с а разсеяни именно заради тези допълни устройства и игри. Иначе, срам не срам, и аз като имах хлебопекарна и пусках да меси, редовно част от брашното си отиваше в реотана. И после там си остава, не можах да намеря начин да го махна цялото, но понеже не съм Ползвала да пека, а само да меси, не е било проблем, съчетано с пълната ми не заинтересованост, като стане въпрос за вещи, катастрофа. Та, и до човек си е. Когато си над нещата, си над нещата. И ако майка ти е прибрана и подредена, а ти не, ето, хвърчат глави. Е, че може човек да се постарае е друга бира. Та, не го съди строго за това, виж за оценката по немски си права да се ядосваш.
Иначе, ако детето ми, когато е на 25 и не може да си свърши работата и го освободят, мен не виждам как ще ме касае. Голям човек, да работи, каквото може. Ма като гледам как се пробива само с гъзолизене и натегачество, си е ясно, че трябва да намери начин да оцелява. Ако ли не, колкото може. Има хора, живеят и с малко. Не може да ги мислим цял живот. Аз за себе си знам, не мога да го храня да не работи. Каквото иска.

# 736

Само се чудя как децата, които преписват не се сещат, че като се върнат в училище следва да защитят знанията, които са показали по време на ДО? Не им ли хрумва, че сгромолясването ще е фрапиращо?
                   Аз пък вече се чудя дали изобщо ще има "завръщане"!
                   Сега ще правят антигенни тестове на учителите и то на всички и........като изкарат положителни резултати на повече от половината....завръщането отива в историята.В къщи ,ако не се наложи да се направи такъв тест за да се посети определено място нямаше и да разберат двама от тримата,че са носители на вируса и изобщо нямаше да разберат ,че са преболедували.Даже двамата,които преболедуваха леко имат повече антитела от третия с по-тежката форма на заболяването.Като добавим и времето на придобития имунитет / с ваксините е по-кратък от този на преболедувалите/ около 8 месеца.....точно на есен пак ще чакаме вълни и завръщане..йок.И в момента първите преболедували /март м.г/ ги викат за изследване на антителата за да видят имат ли още имунитет.Та завръщане....нещо не свети в тунела.

# 737
Моли, при класното на моя син, проблемът му е бил точно, че се губи време със снимане, препращане, прикачване. Минават няколко минути, какво да е, а през това време не можеш да минеш на следващата задача. В Moodle, платформата, която ползват нашите, не можеш да влезеш едновременно от две устройства.
Снощи го накарах да реши няколко квадратни уравнения, тъкмо са ги взели онзи ден. И не помнеше нищо от часа, защото като му споменах дискриминанта и ме погледна все едно за първи път чува тази дума. Ясно какъв час е карал. А толкова разсеян е станал... И как няма да е. Докато решава слуша музика, чати с един през компютъра, говори с друг през телефона... Ще хвана и аз тоягата. Казах му, че започваме по изпитаната процедура, всяка вечер по десет задачи.
Не знам как напредват по английски, но е взел вкъщи да плещи само на английски. Дали говори правилно не знам, защото нищо не му разбирам. Едно, че е с шини, и второ, че сумти, мърмори или говори страшно бързо.  Като говори на български също не го разбирам 🤣 Карам го да повтори бавно и спокойно, ако ми е важно да разбера какво казва.
Той не се мотае, защото също като момчето на Светлото никога няма нищо за учене, няма и домашни.
 А далииии е така... кой да ти каже

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 10:53 от ston

# 738
  • София
Ston, каква дискриминация? Joy
И аз така погледнах!

# 739
Стон, кефи ме коректора ти Simple Smile дискриминация наместо дискриминанта Simple Smile
А моят хубусник има все домашни, обаче докато ги пише се занимава с още 100 неща

# 740
  • о`майна лунна нощ е
Люба,
Скрит текст:
на всеки се случва и никой не е идеален и 100% прецизен. Но повярвай ми - наистина ми кипна като видях какво количество брашно изобщо не беше достигнало до кошницата, а стоеше на купчина на дъното, под и върху реотаните и по ръба на контейнера. За да се възпаля толкова, не е било първият, за съжаление няма и да е последният път на вършене на работа "помисли си дали пак ще ме накараш да направя нещо"

Ако вкарат тестовете като задължително условие за връщането на учителите, респ. учениците в клас, то светлината в тунела ще се окаже идващият влак.

# 741
Ами да и коректорът не знае к'вой туй нящо - дискриминанта 🤣
Явно се научи. Сега не го поправи. Е, щом коректорът се научи, значи и за детИто има надежда.

# 742
                   Аз пък вече се чудя дали изобщо ще има "завръщане"!
                   Сега ще правят антигенни тестове на учителите и то на всички и........като изкарат положителни резултати на повече от половината....завръщането отива в историята.В къщи ,ако не се наложи да се направи такъв тест за да се посети определено място нямаше и да разберат двама от тримата,че са носители на вируса и изобщо нямаше да разберат ,че са преболедували.Даже двамата,които преболедуваха леко имат повече антитела от третия с по-тежката форма на заболяването.Като добавим и времето на придобития имунитет / с ваксините е по-кратък от този на преболедувалите/ около 8 месеца.....точно на есен пак ще чакаме вълни и завръщане..йок.И в момента първите преболедували /март м.г/ ги викат за изследване на антителата за да видят имат ли още имунитет.Та завръщане....нещо не свети в тунела.
Еее, да. Медицинската диктатура в действие.
Но все пак недей така черногледо. Ще ги тестват с антигенни, а те, за разлика от PCR, не изкарват здрави хора с вирус. По-слабо чувствителни са. Няма да има драма, ще видиш.
Това тестване в един момент ще спре, няма как да продължава вечно.
Аз днес съм оптимист...Joy

# 743

ТуиГ, прочетох твоите последни постове на моичките, като илюстрация на това какви задължения имат другите деца. В сравнение с твоя, нашите направо нямат такива ! Simple Smile

# 744
  • о`майна лунна нощ е
Маскирането на диктатура под формата на вменяване на домашни задължения. Не случиха тия нашите на родители и това е.

ПП - надявам се се хваща хуморът.

ПП2 - силно се надявам да станат истински самостоятелни и да се оправят. Сблъсването със ситуации и самостоятелното решаване на проблеми, трупа много ценен опит, който няма как да им налеем главите. Но какви знания ще имат, в голяма степен зависи от тях.

# 745
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако е антигенен тест с маркер и за антитела, ще е добър вариант. Плюс това това е необходимо, ако решат да се ваксинират.

# 746
  • у дома
ston,не че защитавам детето,но ако са взели само първия урок поне при нас няма дискриминанта-решават се непълни кв. уравнения чрез разлагане.А нашите препускат из материала и са на формули на Виет.

# 747
ston,не че защитавам детето,но ако са взели само първия урок поне при нас няма дискриминанта-решават се непълни кв. уравнения чрез разлагане.А нашите препускат из материала и са на формули на Виет.

Непълните бяха миналата седмица, а може и преди Коледа още да са ги взели. От тях го бях виждала, че решава. Въпреки че по едно време сподели, че май е минал самостоятелно напред по материала. Объркал се. Може ли да си толкова завеян, че да не знаеш какво точно учиш. И затова снощи изрично гледах какво са взели във вторник, защото той пак не помнеше. Точно са на първия урок, в който се споменава за дискриминанта и са дадени формулите за решаване.

# 748
Родители обмислят протест, искат присъствено обучение

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obrazovanie/2021/01/14/roditeli-obmisliat-pr … -obuchenie.476428

# 749

Аз днес съм оптимист...Joy
                То и аз виждам чашата наполовина пълна,но....! Ей,сега след 30 минути ще съм оптимист ,защото ме чакат 25 дето хич и не осмислят ЩО е това вирус! Yum

Общи условия

Активация на акаунт