Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

• 78 149
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Взимала съм Дуфастон и Фемара. Нормални , обикновени лекарства са. Дуфастона даже се взима до 3 месец на бременността и то в голяма доза 3х1 таблетка. Сиофор не съм взимала.

# 361
  • София
Сиофор е метформин, аз приемам такъв. С ИР ли сте? ( наднормено тегло, поликстозни яйчници)?

# 362
Сиофор е метформин, аз приемам такъв. С ИР ли сте? ( наднормено тегло, поликстозни яйчници)?
С поликистозни яйчници съм Disappointed
Взимала съм Дуфастон и Фемара. Нормални , обикновени лекарства са. Дуфастона даже се взима до 3 месец на бременността и то в голяма доза 3х1 таблетка. Сиофор не съм взимала.
Дуфастона ми го изписа 2 пъти по 1 за 10 дни и след това фемара та за 5 дни. Но не успях да разбера защо точно ги пия тези лекарства. За стимулиране на овулация ли?

# 363
  • София
От това което е изписал съдя че иска да подобри качеството на яйцеклетките (сиофор), с фемара да стимулира овулация и с дуфастон да предизвика цикъл/ задържите бременност

# 364
От това което е изписал съдя че иска да подобри качеството на яйцеклетките (сиофор), с фемара да стимулира овулация и с дуфастон да предизвика цикъл/ задържите бременност
това че първо е Дуфастон а после  ми каза да пия фемара.. Има ли значение последователността или..

# 365
  • София
Най добре звънни да потвърдиш, не съм лекар все пак. Успех!

# 366
Най добре звънни да потвърдиш, не съм лекар все пак. Успех!
Благодаря за инофото! Успокоих се малко.

# 367
Вече един няма с добро мнение за болницата... 😔😔😔 Не усещат ли как си губят пациентите така...
Съжалявам за детенцето. Аз фетална и изследвания на сърцето правех във  Фемина иначе, нещо не им имах пълно доверие.
А за Билчев- не съм била при него, но се чудя как може да няма преглед в тази болница, която да не може да проведе, не е ок това.
Моя син се роди там преди седмица и аз си тръгнах от тази болница с огромна психическа травма. Благодарна съм на Др Арабаджи и екипа, който изроди моето бебе, анестезиолжката и сестрите бяха изключително мили. Но до там! В момента в който ме преместиха горе за престои след раждане, нещата коренно се промениха. Взеха сина ми за лечение на системи за 5 дни, понеже отказа да се храни, имаше инфекция. Всеки един лекар ми казваше различни причини той да е на системи, не ми даваха да го виждам като през ден ми казваха че ще ми го върнат, но това така и не се случваше. Детето беше измъчено и оставяно да плаче самичко, все още страхува и стряска. Цялото му тяло беше буквално надучено. Получи тик от страх и стрес. Отношението на повчето акушерки и особено санитарки беше меко лошо, грубо и надменно. На етажа в отделението също го оставяха да плаче самичко.  Дълбоко съжалявам, че причиних на себе си и сина си такъв стрес. От няколко дни съм у дома и все още съм под силен стрес.

# 368
Аз пък не мога да се оплача от нищо. Родих преди 23 дни, нито раждането ми бе леко, нито се възстанових бързо. Но мога да кажа, че екипa, който ме изроди и акушерки и неонтология бяха супер. Помогнаха ми за кърменето, за обслужването на бебето. Всичко беше чудесно, храната беше вкусна, всеки път като звънях по телефона, бяха много отзивчиви. Да детето ми нямаше инфекция и си беше при мен през цялото време, но аз лично бях много спокойна през престоя си в болницата.

# 369
  • София
Винаги може да има проблем с детето ( недай Боже), но да те държат над 30 часа с изтекли и води и да знаят, че това със сигурност ще навреди на бебето си е престъпление за мен.

# 370
Аз също съм много доволна от раждането ми. Буквално имах мечтаното раждане- да родих бързо и лесно. Но ми е второ раждане, през цялото време не ме е пипнал друг освен моята следяща, която не можеш и да разбереш че проверява разкритие. Не ме е насилвала за нищо, само наблюдава ше и помагаше, обясняваше ми какво и как ще се случи, даваше ми напътствия как да подпомогнат нещата сама.
Исках първи контакт и отложено клампиране, получих ги и даже неонаъоложката ме поздрави, че си ги искам.

След това има каков да се желае, част от акушерките бяха сравнително адекватни за кърменето, част не съвсем. Храната беше хубава, но преди 4 години повече ми допадна. Лекарите които правеха визитация също съм малко 50/50- Григорова не ми допадна, след това бяха все едни много мили момичета.

# 371
Леле, ще споделите ли коя е следящата Ви лекарка, която е уважила такива екстри.... че и аз ги исках на теория през
2020 г ама не се случи точно така -също бях с второ раждане.
Трето засега няма да имам, но ей така за форума да се знае.
Аз също съм много доволна от раждането ми. Буквално имах мечтаното раждане- да родих бързо и лесно. Но ми е второ раждане, през цялото време не ме е пипнал друг освен моята следяща, която не можеш и да разбереш че проверява разкритие. Не ме е насилвала за нищо, само наблюдава ше и помагаше, обясняваше ми какво и как ще се случи, даваше ми напътствия как да подпомогнат нещата сама.
Исках първи контакт и отложено клампиране, получих ги и даже неонаъоложката ме поздрави, че си ги искам.

След това има каков да се желае, част от акушерките бяха сравнително адекватни за кърменето, част не съвсем. Храната беше хубава, но преди 4 години повече ми допадна. Лекарите които правеха визитация също съм малко 50/50- Григорова не ми допадна, след това бяха все едни много мили момичета.

# 372
Др. Коновалова. Бях ѝ казала на една от последните консултации и се разбрахме да ѝ напомня на самото раждане. Докато бях в предродилна я попитах пак и тя го уважи без никакъв проблем. Буквално на последния напън когато излезе каза веднага на акушерката да ми го даде и да не пипат пъпната връв, аз гушнах бебето, те изчака ха и после клампираха и я взеха.
Разбира се всичко е с уговорката, че ако нещо не е наред, няма как да стане да уважат желанието ми. Защото аз се бях уплашила и че може да се наложи секцио и мрънка как не искам, док беше с уговорката " докато бебето е добре и не страда ще е нормално раждане".

# 373
Д-р Коновалова е страхотна, невероятен човек и специалист. Аз бях секцио при нея, но другите две момичета където бяха при нея бяха естествено и бяха много доволни. За секцио също е много добра, на следващия ден вече нямах никакви проблеми. Уникална е интересува се от пациентките си и си обича работата. Като прочетох на момичето коментара бях сигурна, че е тя.

# 374
Мнения за Д-р Иван Стаменов-педиатър в Щерев?

Общи условия

Активация на акаунт