Съпругът ми пуши марихуана

• 11 481
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
Защо се карате, то като да се спънеш и да паднеш на равно място. Има изход. Трудно е, болно е, но има. Авторката сама да прецени до къде ще и стигнат нервите. Защо се напрягате? Давате съвети и до там.

# 106
  • София
Според мен, се имаше предвид аналогията с пиенето. Някои потребителки по-назад обясняваха, че ако детето вижда как баща му пафка, в някакъв момент ще започне и то. Само че какво се случва, ако детето всяка вечер е свидетел как баща му обръща по 2-3 ракии (всички сме наясно, че има много такива българи). В този случай също ли се очаква детето да стане любител на чашката?

Нека не се цакаме с внушения, защото няма полза.
Всяка вечер родителите да сядат на масата, да пийват по чашка-две, с купа салата пред себе си, докато си приказват на кой- как му е минал деня, няма нищо общо с това, да се затвори бащата в другата стая, да умирише жилището на джойнт, че и да "черпи едно джойнтче" детето чрез пушека, а после да се донесе с отнесен поглед, да контактува неадекватно със семейството си и да не помни какво е казал и какво са му отговорили.

# 107
Като Ви чета ми става мъчно за децата в Уругвай , САЩ , Нидерландия и много други . Милите как ли ги отглеждат родители пушещи марихуана . Да не забравяме и " близкото " минало ...
За повече виното и ракията са безвредни като водата ....
Това , че някой има различен начин да разпусне , вие го изкарвате наркоман ....
А със съветите си за заплахи сте смешни !!!!
Значи казваш да си пафка на воля, а като поотрасне детето и на него да му свива по една?!?
А ти казваш да си пие на воля, че и детето да приучва навреме, все пак в законова държава расте!?
Къде в мнението ми се споменава алкохол?

# 108
  • Sofia
buttercake, аз питах за твоята лична експертна преценка по въпроса – реших, че щом с такава лекота категоризираш чуждите мнения като "глупости", си някакъв капацитет в областта. Simple Smile Ти пък все, че изпльоска някаква пристрастна статия, писана от незнайна "специалистка". Нали съзнаваш, че аз също мога да предоставя подобни изследвания (от англоезични източници), които да твърдят точно обратното?
Стигнах до това изречение и се отказах: "Става въпрос за хора, които са пробвали и това не им е харесало и до тук са били с пробването на наркотици. Но тава са много редки случаи." – това твърдение просто не е вярно. Всички са пробвали, всички сме пробвали еднократно или няколко пъти. Почти невъзможно е да намериш 20-/30-годишен човек, който никога да не е пробвал непозволена субстанция – било то от чисто любопитство. Просто повечето хора опитват, за да усетят какво е, разбират, че не е "тяхното", и продължават напред. Ако всички, които са опитвали еднократно, се бяха зарибили, около нас щяха да се носят орди от наркомани. Simple Smile

Именно за това говоря и аз. Внушението, че щом бащата консумира канабис, то и детето неизменно ще стартира с употребата на даден етап, е безпредметно.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 16:51 от Blаck Cat

# 109
Защо се напрягате? Давате съвети и до там.
Да пушат заедно.

# 110
buttercake, аз питах за твоята лична експертна преценка по въпроса – реших, че щом с такава лекота категоризираш чуждите мнения като "глупости", си някакъв капацитет в областта. Simple Smile Ти пък все, че изпльоска някаква пристрастна статия, писана от незнайна "специалистка". Нали съзнаваш, че аз също мога да предоставя подобни изследвания (от англоезични източници), които да твърдят точно обратното?
Стигнах до това изречение и се отказах: "Става въпрос за хора, които са пробвали и това не им е харесало и до тук са били с пробването на наркотици. Но тава са много редки случаи." – това твърдение просто не е вярно. Всички са пробвали, всички сме пробвали еднократно или няколко пъти. Почти невъзможно е да намериш 20-/30-годишен човек, който никога да не е пробвал непозволена субстанция – било то от чисто любопитство. Просто повечето хора опитват, за да усетят какво е, разбират, че не е "тяхното" и продължават напред. Ако всички, които са опитвали еднократно, се бяха зарибили, около нас щяха да се носят орди от наркомани. Simple Smile

Именно за това говоря и аз. Внушението, че щом бащата консумира канабис, то и детето неизменно ще стартира с употребата на даден етап, е безпредметно.
Ми, хубаво излез с титлата си и експертното си мнение срещу докторката написала статията и я разбий. Цяла България теб гледа сега. Дай да те видим

# 111
Аз познавам дестки хора, които употребяват марихуана без да са пристрастени към нея.

Десетки, които са пробвали и не обичат (аз сред тях). Сравнително малко, при които това е проблем (но ги има).

Какво значение има? Авторката не я кефи това и й прави живота лош. Значи за нея е проблем.

# 112
https://uniconbg.com/post/11960-zashto-e-zabranena-marihuanata-d … li-e-vredna-.html    От къде започва всичко, всъщност. Както всичко около нас се касее за пари и лобита. Голяма част от „проучванията”, също са финансирани от определени интереси. А, по темата, няма да коментирам , защото нямам деца, Но е хубаво да се знаят някои факти. Успех на авторката с борбата и.

# 113
unicon.bg e много сериозен източник....

# 114
На мъжа явно му е скучен живота и търси тръпка, която намира другаде.  Да мисли жената да го забавлява някакси.

# 115
unicon.bg e много сериозен източник....
   https://www.independent.com/2018/12/19/reefer-madness-and-other-lies/        Нали не очаквате да го прочетете в бтв и нова, или може би блиц?

# 116
  • Mediterraneo
...Тук е мястото да се каже, че има и изключения. Става въпрос за хора, които са пробвали и това не им е харесало и до тук са били с пробването на наркотици. Но тава са много редки случаи...

Край на цитата.
Така как е ?

Дотук четох, тук просто ме загуби психиатърката.

# 117
...Тук е мястото да се каже, че има и изключения. Става въпрос за хора, които са пробвали и това не им е харесало и до тук са били с пробването на наркотици. Но тава са много редки случаи...

Край на цитата.
Така как е ?

Дотук четох, тук просто ме загуби психиатърката.
Що ? Аз познавам много хора опитвали трева, но дотам. Това е факт.
Но, продължилите системно развиват зависимости, описан е механизма.
Иначе, не се притеснявай, докторите лекуват хората и без твоето или нечие друго неодобрение.

# 118
  • Mediterraneo
Аз не съм притеснена ни най- малко.
Огледани ли са случаите, в които са пробвали, харесало им е, но не пушат редовно? Пушат, да речем, веднъж седмично/ месечно, или запалват вечер. Или не пушат с години, после пушат един месец и пак спрат.
Разбирам авторката защо е притеснена. И аз бих била притеснена на нейно място. Но не защото ще смятам мъжа си за наркоман, а от негативите, които би донесло това за семейството ми.

# 119
Аз пък не разбирам защо авторката е притеснена, човекът може да си пуши по съвсем отговорен начин без в резултат да има някакви негативи. Това да седиш да си измисляш трагедии също е болест.

Общи условия

Активация на акаунт