Съпругът ми пуши марихуана

• 11 467
  • 312
  •   1
Отговори
# 90
От както изобщо употрвбява, най-дългият му период без тоя боклук е 4 години. От както сме заедно-6 месеца. Спира за месец-два, после пуши месец, после пак спира и ей така.. до безкрай имам чувстово вече! Надявам се, както казах и по-назад този път да е за последно.

# 91
Като Ви чета ми става мъчно за децата в Уругвай , САЩ , Нидерландия и много други . Милите как ли ги отглеждат родители пушещи марихуана . Да не забравяме и " близкото " минало ...
За повече виното и ракията са безвредни като водата ....
Това , че някой има различен начин да разпусне , вие го изкарвате наркоман ....
А със съветите си за заплахи сте смешни !!!!
Значи казваш да си пафка на воля, а като поотрасне детето и на него да му свива по една?!?

Не виждам да съм написала това !
И да щом това му помага да се чувства добре няма нищо лошо да изпуши една цигара .
А за детето Вие на вашето цигара и вино ли давате ?!?

# 92
  • Далечният изток
В отговор на въпроса за престъпния характер на шофирането след употреба на наркотици, ето една прясна новина от в. "24 часа":

"Баpабаниcтът на оpкеcтъp "Канарите" Стоян Стоев по прякор Големия Канар, влиза зад решетките за 6 месеца, тъй като е шофирал дрогиран. Той ще бъде лишен от книжка за 2 г. и ще тpябва да плати 490 лв. глоба.

Пловдивският районен cъд е pешил мyзикантът да изтъpпи наказанието cи пpи общ pежим."

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/9388488

# 93
  • София

Само че, при теб проблемът е кого обичаш повече- детето си или него?
Защото, пряко заплашено е то- атмосферата, миризмата на джойнта, ако щеш, ще са нормалната му среда, както и напушения баща.
Нали разбираш, че това ще е нормалното за него и много по- рано от баща си ще започне с марихуаната.

[/quote]

+100

# 94
Авторке, нали разбираш че рано или късно ще хванат съпруга ти да шофира дрогиран (даже може да причини катастрофа)?
Да прекара време зад решетките, да платите глоби и после ти да караш колата?
Заради едни дръпвания на джойнта не си струва целия този стрес.
Тук ти трябва ултиматум, който ти да спазиш - да си тръгнеш с детето, ако той не спре завинаги с марихуаната.

# 95
Като Ви чета ми става мъчно за децата в Уругвай , САЩ , Нидерландия и много други . Милите как ли ги отглеждат родители пушещи марихуана . Да не забравяме и " близкото " минало ...
Значи казваш да си пафка на воля, а като поотрасне детето и на него да му свива по една?!?

Не виждам да съм написала това !
И да щом това му помага да се чувства добре няма нищо лошо да изпуши една цигара .
А за детето Вие на вашето цигара и вино ли давате ?!?
Ти с моето дете (деца) не се занимавай, не са oбект на темата! Виното не разбирам откъде го вкара изобщо, вероятно вече си си сипала едно. Наздраве тогава и се усмихвай повече!
*Авторката спомена нееднократно, че не е само по една цигарка дневно. Четенето е сравнително лесен процес, четенето с разбиране е друга бира. Или вино. Cheers.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 14:23 от G&B

# 96
Аз познавам доста хора, които пушат марихуана. Тя може да бъде проблем или изобщо да не е.
При някои от тях не е драма - пушат на парти или вечер у дома, както други пият алкохол.
При други съм виждала много сериозни проблеми, загуба на партньор, даже отклюване на психози, паранои и т.н.

Затова те и попитах с каква честота употребява - тук се размята примера с ракията, но нали всички правим разлика между човек, който пие 1-2 вечер у дома и такъв, който си сипва сутрин, обед и вечер. С марихуаната не е различно.
Така или иначе основният проблем е, че теб те дразни нещо у партньора ти, което той явно трудно ще промени. Според мен ако човек не може да спре с нещо, когато то очевидно е проблем за семейството и потенциално за работата и здравето му, си има налице зависимост, а тя се лекува.

# 97
А ти казваш да си пие на воля, че и детето да приучва навреме, все пак в законова държава расте!?

# 98
  • Sofia
От както изобщо употрвбява, най-дългият му период без тоя боклук е 4 години. От както сме заедно-6 месеца. Спира за месец-два, после пуши месец, после пак спира и ей така.. до безкрай имам чувстово вече! Надявам се, както казах и по-назад този път да е за последно.

Това е така, защото марихуаната не води до силна пристрастеност / зависимост. Аз не познавам човек, редовно консумиращ канабис, на когото да не му се е случвало временно да преустанови – например, една елементарна почивка в чужбина или командировка, за осъществяването на които е наложително да летиш със самолет, се явяват пречка. Това е трева, не е хероин  – не ти треперят ръцете, ако нямаш възможност да пушиш.
Затова и твоят човек ту се отказва, ту почва наново. Не е зависим, но му харесва, а рано или късно всички се връщаме към нещата, които ни харесват.

# 99
Скрит текст:
А ти казваш да си пие на воля, че и детето да приучва навреме, все пак в законова държава расте!?
Лейди, аз ли или Усмивка-та? Пиене не съм коментирала.

# 100
  • Sofia
Според мен, се имаше предвид аналогията с пиенето. Някои потребителки по-назад обясняваха, че ако детето вижда как баща му пафка, в някакъв момент ще започне и то. Само че какво се случва, ако детето всяка вечер е свидетел как баща му обръща по 2-3 ракии (всички сме наясно, че има много такива българи). В този случай също ли се очаква детето да стане любител на чашката?

# 101

Това е така, защото марихуаната не води до силна пристрастеност / зависимост. Аз не познавам човек, редовно консумиращ канабис, на когото да не му се е случвало временно да преустанови – например, една елементарна почивка в чужбина или командировка, за осъществяването на които е наложително да летиш със самолет, се явяват пречка. Това е трева, не е хероин  – не ти треперят ръцете, ако нямаш възможност да пушиш.
Затова и твоят човек ту се отказва, ту почва наново. Не е зависим, но му харесва, а рано или късно всички се връщаме към нещата, които ни харесват.
Глупости, ама пълни.
Да викаме ли психиатър да ти обясни кое до кое не води ?

# 102
  • Sofia
Като са глупости, дай си експертното мнение как стоят нещата. Trollface В противен случай, само пускаш празни постове, както от началото на темата, впрочем.

# 103
Като са глупости, дай си експертното мнение как стоят нещата. Trollface В противен случай, само пускаш празни постове, както от началото на темата, впрочем.
Веднага бе Душа.
Д-р Валя Георгиева ПСИХИАТЪР:

"Най-разпространеното наркотично вещество в света е марихуаната. Това е реален проблем на всяка страна.В класацията по причиняване на вреди, биологични и социални, относно наркотиците, марихуаната стои на дъното. Причинява ли значителни вреди тя, така наречената "лека дрога". Ако въобще дрогата би трябвало да се квалифицира, като лека и тежка. Вредна ли е тревата? Причинява ли зависимост? Ще стана и наркоман ако от време на време пуша трева? Това са въпросите, които най-често се задават по отношение на марихуаната. Марихуаната е наркотик, и като всеки наркотик доставя известно количество приятни усещания. Тук е мястото да се каже, че има и изключения. Става въпрос за хора, които са пробвали и това не им е харесало и до тук са били с пробването на наркотици. Но тава са много редки случаи. Именно поради това, че тревата предизвиква реакции в мозъка на човек и той след употребата й усеща приятни чувства, мнозина младежи не намират нищо лоша в това да пушат от време на време. Измамата тук е изкусно замаскирана от "безобидното удоволствие". Зависимостта при тази вид наркотик не идва така бързо и болезнено, както при хероина и кокаина и това води до фаталната заблуда, че няма нищо лошо да се пуши от време на време. Зависимостта при марихуаната настъпва по-бавно, но сигурно и не е лишена от физическа абстиненция, както се твърдеше до скоро и както някои продължават да твърдят. След откриването на "канабиноидните" рецептори В1 и В2, стана ясно, че тревата предизвиква също физическа зависимост.

За да се приеме, че едно вещество води до физическа зависимост е нужна и доказателства за това, че то е способно да въздейства по точно определен начин на определени рецептори, намиращи се в мезолимбичната система на главния мозък, онова място, което се нарича още "зона на удоволствия и подкрепа". През 1991 година е открит СВ1 – канабиноидниярецептор, а през 1993 година е открит и втория рецептор СВ2. Тези рецептори са в базалния ганглии и в молекулярния слой на малкия мозък ,а освен тава са намерени и в пирамидалната клетъчна структура на хипукампуса и в някои слоеве на мозъчното кора. Разпръснати рецептори са открити и в мозъчния ствол и в мазолестото тяло. Изследвани са промените, които настъпват при тези рецептори при повтаряща се употреба на канабиноиди-марихуана. Те дават неоспорими доказателства за развиването на толеранс - физическа зависимост, в резултат на която има физически абстинентни синдроми. Това се обяснява с клетъчните промени, които настъпват в рецепторите. Оказва се, че и при марихуаната, както при хероина има физическа зависимост. Но физическата зависимост не е толкава страшна в сравнение с психическата, която е причината за рецидиви след ремисия. При 99% от зависимите, които са в ремисия(спряли) причината да започнат отново е на психическа ниво. Затова може да се твърди, че психическата зависимост е много по опасно и завладяваща от физическата. А при марихуаната именно психическата зависимост е най-силно изразена. Тя не се усеща в началото и точно това е проблемът, защото тя се забелязва едва, когато е вече оформена и е много трудно да бъде овладяна. Тя става начин на живот. Пушенето на трева става задължително, за да може зависимият човек да се чувства добре. В противен случай настъпва депресия, параноя, страх от всичко и навсякъде, неспокойство и силно разконцентрация. Демотивация, апатия, липса на апетит, липса на интереси, липса на комуникации с други хора са симптомите, в които се изразява психичната абстиненция. Тя става ключът към всяко удоволствие. Настъпва момент, в който без трева не може да се предизвика приятно усещане. Удоволствията доставяни по естествен начин губят своята ефективност. В марихуаната се съдържат огромен брой вещества. Веществото тетрахидроканабинол (ТХК), е със силно въздействие върху психиката

Днес след специална обработка и селекция марихуаната съдържа 10 пъти повече ТХК от времето на седемдесетте години Алкохолът, като водоразтворим напуска тялото след около час, а ТХК, като мастно разтворим се задържа около месец в мастните тъкани, мозък, бели дробове, полови органи."

Край на цитата.
Така как е ?

# 104
Лошото е, че много от джанките с времето минават и на по твърдо. Иначе знам хора, употребявали дълго трева, при които нямаше някаква зависимост, ама  за някои също знам че са пробвали и други материали. А бе кофти неща са тва, лесно се тръгва по пързалката.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:12 от rf22

Общи условия

Активация на акаунт