Плюсове и минуси на човек

 • 4 396
 • 83
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте!Намирам се в ситуация в която трябва да взема решение за бъдещето ми с даден човек(дали да продължим заедно или по отделно) и се опитвам да сложа нещата "на кантара" и да преценя как да продължа.Моля ако някой е изпадал в такава ситуация би ли споделил насочващи въпроси които да задам на себе си за да "премеря" нещата.

# 1
 • Мнения: 6 171
Много общо е зададена темата. Разкажи поне малко (ако искаш) за връзката с човека, за да получиш евентуално повече полезни съвети.

# 2
 • Мнения: 5 194
Основното за мен би било отношението на този човек към мен и към хора и неща, които са важни за мен. Ако го одобрявам по този показател, бих дала шанс.

# 3
 • Мнения: 904
Единствения въпрос, който трябва да си зададеш е, можеш ли да го приемеш такъв и можеш ли да живееш по този начин още 20 години примерно?
Ако се напива - колко ти е важно да не пие, можеш ли да живееш с човек, който прекалява с алкохола, ти по забавленията ли си и приятно ли ти е да пиете и купонясвате заедно, или въобще не пиеш и си повече домошар, и дори половин чашка да пийне те вади от релси?
Замени пиенето с всеки негов минус, който те дразни и имаш колебания и ще решиш какво да правиш.
Житейските различия и принципи също - ако той държи да живеете на село или във вилна зона извън града, а ти не искаш, можеш ли да отстъпиш и да си щастлива, защото той ще е щастлив, или ще те човърка вовеки и ще се карате всеки ден, че райграса не е окосен и в басейна пак има листа?
Деца, брак - ако се разминавате тук сериозно се замисли.
Върху плюсовете не се фокусирай особено, мен никой плюс не може да ме накара да живея с кръшкач и женкар, примерно.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 22:00 от HoneyBee33

# 4
 • Мнения: 5 194
Разбира се, че ако има разминаване по основни житейски въпроси, връзката няма бъдеще. Колкото и да си влюбен в някого, ако има разминаване на характери и възгледи, съжителството би било трудно.

# 5
 • Мнения: 6 098
То това да не е като покупка на апартамент да броиш плюсове и минуси? Ако те кефи, допадате си физически и емоционално, значи е твоя човек. Ако не те кефи, ама примерно вади добри пари, кротък е и материално уреден- в някои случаи може и да стане, но в повечето-не

# 6
 • Мнения: 5 194
Ако не те кефи, ама примерно вади добри пари, кротък е и материално уреден- в някои случаи може и да стане, но в повечето-не
Дългосрочно - твърдо не.

# 7
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 823
Стигне ли се до там да се редят плюсове и минуси ДА или НЕ с даден човек....значи е НЕ.

# 8
 • Мнения: 1 987
Стигне ли се до там да се редят плюсове и минуси ДА или НЕ с даден човек....значи е НЕ.
Изпреварихте  ме. Точно това идвах да пиша.

# 9
 • Далечният изток
 • Мнения: 14 788
Точно. Щом си се замислила за това дали да продължиш с него или без него, значи нещо те тревожи, притеснява и нещата не са ОК. Щом не са, отговорът е ясен.

# 10
 • Мнения: 5 194
В някакъв момент човек може да има колебания, но за мен това не означава задължително край на връзката. Ако получим малко повече информация за конкретния случай, ще можем по-адекватно да коментираме.

# 11
 • Мнения: 3 171
Не помня Маяковски ли беше казал, че за някои хора дори слънцето е в папки "входящо" и "изходящо".

# 12
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 15 824
Е плюсове и минуси, ама е различно дали минусът му е това, че гледа различен жанр филми или това, че ти удря шамар за закуска. Някои плюсове пък въобще тушират всякакви минуси, но си е индивидуално 😁

# 13
 • Мнения: 3 755
Покриват ли се мненията ви по основните въпроси - жилище, деца, местоживеене и т.н.
Аз гледам дали сме от една черга така да се каже в показатели като образование, имотно състояние, бъдещи цели. Ако има разминавания по много от тези точки, за мен човекът е бита карта.

Важно е отношението му към мене - аз трябва да съм в центъра. Ако някой друг е центъра, мене ме няма там.

Изключвам физическо и вербално насилие, опити за манипулация, където бих сложила края на секундата.
Още нещо много важно - ако има в момента качества и черти, които те дразнят, като мине време, ще те дразнят още повече. Хората не се променят, по-скоро си задълбочават негативните особености с възрастта.
Успех ти желая!

# 14
 • Мнения: 7
Ще се опитам да съм кратка. Живея с човек от около 3г.Още в началото на връзката ни изясних(ако разбира се си падне) , че искам дом, семейство и деца-каза, че иска същото. В началото както всяко начало всичко беше прекрасно докато случайно не открих изследвания по които установих, че той има репродуктивни проблеми и не можем да имаме деца по друг начин освен ин витро. С безкрайно много усилия успях да ни докарам до ин витро-минахме много изследвания, инсеминации и кандидатствахме по програма и ни одобриха от ЦАР за финансиране на ин витрото. Той пуши трева, а аз исках от него да спре да я пуши поне месец преди процедурата. Е не го направи, само празни приказки и обещания.Започна да се крие и да лъже, че не пуши, но за негово нещастие го познавам прекалено добре. Питах за плюсовете и минусите от гледна точка на това, че с повечето от останалите неща в ежедневието и вижданията ни си съвпада е отлично. Но отказът му да вложи малко от себе си, да бъде отговорен ме наведе на мисълта, че ложе би този човек няма да даде на бъдещото ни евентуално поколение това, което аз бих искала или по-скоро не искам бащата на децата ми да е тревоман.Да сега вероятно някой от вас ще кажат : "ами ти си си го избрала, знаела си какъв е". Да знаех, но според моите виждания и усещния когато става въпрос за нещо сериозно нещата трябва да са безкомпромисно и да се подходи с отношение и желание.

Общи условия

Активация на акаунт