Плюсове и минуси на човек

• 5 229
  • 83
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ако трябва да преценявам дали го искам, значи не го искам, а се самозаблуждавам.

Приключвай.

# 16
Въпросът сега не е да се връщаш назад и да се обвиняваш или пък да допускаш някой друг да те обвинява за минали решения. Тогава си направила най-доброто според ситуацията и обстоятелствата.

Сега трябва да си преразгледаш решението и да прецниш дали към днешна дата тази връзка те устройва. Гледате ли в една посока, щастлива ли си.

Към тревомани и наркомани аз имам нулева толерантност. С такъв изобщо няма шанс да започна отношения. Но за теб това може да е приемливо, ако се случва рядко например. Трябва да си прецениш кое можеш да понесеш и кое не.
Да знаеш, че няма да спре да пуши, хората по мои наблюдения просто не се променят. Ще се крие, ще лъже, ще те изкарва луда, че се съмняваш и ще си продължава.
Не видях на колко сте години, но на колкото и да сте, имаш да мислиш по доста сериозни проблеми, а не знам време имаш ли да изчакваш и да се бавиш.

# 17
  • Далечният изток
Еми видяла си отношението... Видяла си колко е сериозен.
Така както си го избрала, така можеш и да го зарежеш.

# 18
  • Варна
Е плюсове и минуси, ама е различно дали минусът му е това, че гледа различен жанр филми или това, че ти удря шамар за закуска. Някои плюсове пък въобще тушират всякакви минуси, но си е индивидуално 😁

Тъкмо щях да пиша че не се сещам за плюс, който може да тушира алкохолизъм и наркомания, и авторката писа.
Скоро имаше друга тема за връзка с тревоман, почти съм сигурна, че става въпрос за същите хора, но жената сега пише от нов профил.
Да, тревата е наркотик и системното ѝ употребяване е наркомания. Наркомани не са само тия, дето се бодат. С такъв кафе не бих пила, какво остава да живея с него или да му раждам деца. Как пък не ще се моля на възрастен човек да се държи отговорно...
Освен това е и мазен лъжец. Първо е крил, че има репродуктивни проблеми. После е пушил тайно.
Пасването във всяко битово отношение е достатъчно за съквартиранти. За семейство се иска мноооого повече!

# 19
Предвид историята - разкарвай го. Не знам защо изобщо се колебаеш.

# 20
Един път в живота си имах такава дилема, направих си таблица с плюсовете и минусите му и го оставих. Иначе бяхме от един един сой, колеги и сродни души. И досега не знам дали това беше правилното решение. С годините се убедих това, което винаги съм знаела инстинктивно, брак и връзка става само с взаимна любов.

# 21
Въпросът сега не е да се връщаш назад и да се обвиняваш или пък да допускаш някой друг да те обвинява за минали решения. Тогава си направила най-доброто според ситуацията и обстоятелствата.

Сега трябва да си преразгледаш решението и да прецниш дали към днешна дата тази връзка те устройва. Гледате ли в една посока, щастлива ли си.

Към тревомани и наркомани аз имам нулева толерантност. С такъв изобщо няма шанс да започна отношения. Но за теб това може да е приемливо, ако се случва рядко например. Трябва да си прецениш кое можеш да понесеш и кое не.
Да знаеш, че няма да спре да пуши, хората по мои наблюдения просто не се променят. Ще се крие, ще лъже, ще те изкарва луда, че се съмняваш и ще си продължава.
Не видях на колко сте години, но на колкото и да сте, имаш да мислиш по доста сериозни проблеми, а не знам време имаш ли да изчакваш и да се бавиш.

Дори и аз както повечето хора в днешно време (поне по мое наблюдение) като тийнейджър съм пушила не кратко време, но някак според мен това е период, който отминава. Но явно не при всички. Аз съм на почти 32, а той е на 40г.
Един път в живота си имах такава дилема, направих си таблица с плюсовете и минусите му и го оставих. Иначе бяхме от един един сой, колеги и сродни души. И досега не знам дали това беше правилното решение. С годините се убедих това, което винаги съм знаела инстинктивно, брак и връзка става само с взаимна любов.
Точно за тази "таблица" питам как да я сътворя 🙂

# 22
  • София
А, чакай да се осафери. Късно е.
После как ще му оставяш бебето?

# 23
Е плюсове и минуси, ама е различно дали минусът му е това, че гледа различен жанр филми или това, че ти удря шамар за закуска. Някои плюсове пък въобще тушират всякакви минуси, но си е индивидуално 😁

Тъкмо щях да пиша че не се сещам за плюс, който може да тушира алкохолизъм и наркомания, и авторката писа.
Скоро имаше друга тема за връзка с тревоман, почти съм сигурна, че става въпрос за същите хора, но жената сега пише от нов профил.
Да, тревата е наркотик и системното ѝ употребяване е наркомания. Наркомани не са само тия, дето се бодат. С такъв кафе не бих пила, какво остава да живея с него или да му раждам деца. Как пък не ще се моля на възрастен човек да се държи отговорно...
Освен това е и мазен лъжец. Първо е крил, че има репродуктивни проблеми. После е пушил тайно.
Пасването във всяко битово отношение е достатъчно за съквартиранти. За семейство се иска мноооого повече!
Ммм за първи път пиша изобщо в бгмамма, досега само съм чела по теми, които ме вълнуват, но ще потърся темата за която говорите представлява интерес за мен да видя други хора в моето "положение" 🙂

# 24
Да знаех, но според моите виждания и усещния когато става въпрос за нещо сериозно нещата трябва да са безкомпромисно и да се подходи с отношение и желание.
И защо не следваш собствените си виждания и усещания?

# 25
Малко вероятно е 40-годишният да се промени - хората много трудно се променят, ако въобще. Конкретно по въпроса, както казва една мъдра приятелка, перфектни хора няма, но разковничето на щастливата връзка е дали можеш да направиш компромис и да живееш с най-големите му недостатъци и лоши качества. Това е главният въпрос.

Пушенето на трева съвсем не е безобидно, вид зависимост представлява с последици за физическото и психическото здраве. На мен лично това би било no-no. С цигари също компромис не правя.

# 26
  • София
Чичко напушеняк... Няма да има промяна. Ин витрото е толкова сериозен процес, на когото ти си се подложила заради неговите проблеми. И той едно нищо насреща. Но факт, че ти си решила това. Според мен може би ти се е разминало, че не се е получило. Ти знаеш за себе си, аз на твое място щях да съм скъсала отдавна.

# 27
Ако трябваше да избирам щях да преживея да има репродуктивни проблеми. Да не ми каже - също. Това е голям човешки комплекс ( мъжки женски, смята се за нещо важно, а невъзможността за срамно, сякаш човекът е второ качество. ..) затова е възможно в начален етап на отношенията партньорът  да не събере смелост.

Но към този букет приемливи минуси трвоманията никак не се връзва. Както е странно и мисленето ви че "повечето хора в днешно време "  са преминали през пушене на трева. АМи не, не са. Много от хората не само не са пушили трева, а не са пушили въобще. Това е някаква ваша среда, в която сте израснали и може би живеете в момента и тя допълнително изкривява вашите виждания. Може би затова сте и в тази ситуация - да приемате че в някаква ситуация пушенето на трева е нормално, но вече като опре до деца - не е.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 02:18 от _re_ge

# 28
40 годишен да се промени? Аз съм на 26, а не мога, каквато такава, който ме харесва ок, който не - свободен е. За проблемите, може да е премълчал, за да не те загуби, но това с тревата е безотговорно не само към теб, а и към бъдещото ви дете. Ти би ли го оставила сам да гледа детето, без да си сигурна, че няма да се напуши? Аз на такъв, не бих оставила и котката си. Имаш време, не го губи със зависими хора, които не могат да поемат отговорност, да това да те лъже, за толкова важно нещо, е НЕпоемане на отговорност.

# 29
Абсолютно не е вярно, че всички са пушили трева или цигари. Зависи от средата. На една моя приятелка гаджето й пушеше, а тя абсолютно против, голяма hard line й е. Той я лъжеше, че е спрял, не много умело. Страшни скандали ставаха. Впоследствие, обаче, отказа цигарите до някоя друга, когато е много стресиран само. В противен случай аз не ги виждах да продължат заедно - едно, че сигурно е отвратително да целуваш "пепелник", второ, да гледаш човека, когото обичаш, да се трови умишлено. С трева пък съвсем.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 06:47 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт