Съпругът ми пуши марихуана

• 11 483
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тарти, нали знаеш, че няма бивш алкохолик и бивш наркоман?
Има непиещи алкохолици и неупотребяващи наркомани.

Нека не се заблуждаваме- не е престъпление и ако някой иска да го прави- негова си работа, но то е като да кажеш че си малко бременна.
Щом не може да спре без да изпитва нужда, значи си е пристрастен, чисто психически, не физически дори.
Човек, който не изпитва нужда, няма да запали въобще- дори няма да се сети.

Бях пушач 40 години, през които отказвах цигарите поне 20 пъти.
Седмица, месец нямаше и пак ги почвах.
Накрая ги отказах наистина и знам каква е разликата с предишните пъти- чувствам се свободна и независима от цигари, запалка, място за пушене, наличие на магазин да си ги купя и нуждата да дръпна, като съм ядосана или като си сипя питие.
Просто имам чувството, че никога не съм пушила и ако ще куп народ около мен да пуши, все ми е тая.

# 121
  • Mediterraneo
Всъщност не звучи да е съвсем отговорно. Ако пушеше вечер, вместо да жулне 2-3 ракии, както болшинството, съм съгласна. Ама да пуши сутрин и да се качва в колата, за мен не е никак отговорно.

# 122
Всъщност не звучи да е съвсем отговорно. Ако пушеше вечер, вместо да жулне 2-3 ракии, както болшинството, съм съгласна. Ама да пуши сутрин и да се качва в колата, за мен не е никак отговорно.
Именно.

# 123
  • Mediterraneo
Тарти, нали знаеш, че няма бивш алкохолик и бивш наркоман?
Има непиещи алкохолици и неупотребяващи наркомани.

Съгласна съм и не съвсем. Бивш пушач що да има по тази логика?

Не защитавам мъжа на потребителката в никакъв случай! За мен е недопустимо подобно поведение и бих била много крайна.

# 124
Аз пък не познавам тревоман, който да не е затъпял. Да, вярно, че не познавам десетки, но двама/трима са ми предостатъчно.

# 125
Затъпяват и още как. Деградацията е в кърпа вързана.

# 126
Аз пък не познавам тревоман, който да не е затъпял.
Списък с незатъпели и доста преуспели "тревомани" има тук: https://matadornetwork.com/nights/41-successful-stoners-time/

# 127
  • Далечният изток
Е, хайде де, пушенето на трева е най-прекрасното нещо на света.....
Жената има проблем, стига сте повтаряли колко е прекрасно, че човекът след употреба на марихуана се качва в колата, шофира, че вози и жена си и детето си...

# 128
  • София
Аз пък не разбирам защо авторката е притеснена, човекът може да си пуши по съвсем отговорен начин без в резултат да има някакви негативи. Това да седиш да си измисляш трагедии също е болест.

Може и да пуши отговорно (оксиморон малко, ама хайде...), но не го прави. Пуши по повече от веднъж на ден, започвайки от събуждането.
Ако четете вие някоя друга тема и коментирате някой друг наркоман, кажете, да не се морим. Ако коментирате настоящата тема, пък вземете я прочетете първо.
И да отговоря на един предишен въпрос - и на пиещ 2-3 ракии на ден, стартирайки от закуска, не бих поверила детето си, хеле пък да го вози.

# 129
  • Sofia
Аз малко изтървах нишката – щом авторката не иска да се качва в колата с детето, ако мъжът ѝ преди това е "разпуснал", защо не шофира тя, докато са заедно? Пък той, като си е сам, нека си поеме отговорността самосиндикално.
В смисъл, не разбирам как хем не щеш да се возиш при шофьор, който е под влиянието на упойващи вещества, хем го правиш, един вид – против волята си, без да търсиш алтернативно решение...

# 130
Това е нещо, с което не бих правила компромис. За мен тревоманите са пропаднали хора.

# 131
Надявам се този път да е завинаги! Ако не-ще бъда принудена да си тръгна.

Не искам да ви разочаровам, но няма да е завинаги. Временно ще е, до следващия път. Познавам в тънкости този тип поведение, личност и т.н. Знам колко ви е тежко и трудно, но нещата са такива за жалост.

Само като прочетох как се чувствате, докато пътувате в колата с него, ми стана много тъжно. Не само, защото знам и напълно ви разбирам. Сигурно не за себе си сте седнала да мислите сега, но да знаете, че така си вредите ужасно - и психически, и физически, после и тези последствия ще трябва да носите.

Пожелавам ви да се справите успешно със ситуацията.

Честно казано, не виждам разлика между една ракия или един джойнт вечер. И ако знаете, че милото обича да пие една ракия с вечерята, предполагам, че няма да е проблем да го оставите сам с детето?

Проблем е, разбира се. Всяка вечер пиене на каквото и да е, не води до нищо добро, особено при някои хора, които са податливи на зависимости и така разпускат. Те просто друг начин не знаят, не търсят, пък и агресивно си бранят лошите навици, съответно околните го отнасят и т.н.

Купете, ако трябва плейстейшън. Или правете точно тогава с него див секс!
Много хора заместват секса, със сладко. А самият секс спомага за подтискане на желанието към други зависимости.

Това трябва да е някакъв майтап? Да му купи плейстейшън?! За другото даже не знам как да го коментирам - в шок съм. Мога само да ви попитам - вие възбуждате ли се от напушен дроб, който всеки ден ежедневно ви трови живота и този на детето ви?

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 23:57 от relight

# 132
Ако пушеше 1-2 седмично, да разпусне вечер през уикенда примерно, бих разбрала. Но да почваш сутрин с цигара, вече е пристрастяване и напълно разбирам тревогите на жената. Да, в много страни марихуаната е разрешена. Но в САЩ и Канада поне знам, че трябва да имаш определено заболяване като рак, паркинсон, множествена склероза и др., за да ти я предпишат. Няма как да решиш че ти се е допушило или ти е скучно, и да отидеш да си купиш от кварталния магазин, само защото е легализирана. Да не говорим че при дълготрайна употреба на марихуана, могат да се отключат и психически заболявания. Така че не съм съгласна такъв проблем да се омаловажава. Иначе жената не би писала тук. Много бих искала да помогна със съвет, но наистина  желанието да спре трябва да дойде от самия мъж. Заплахи или подобни действия едва ли ще му повлияят дългосрочно.

# 133
  • Швейцария
Тези, които така вещо обясняват как тревата не е наркотик, явно никога не са живели с тревоман. И никога не са прочели един учебник по клинична психология, психопатология или психиатрия.  Не им пожелавам да се убедят на собствен гръб що е то зависимост от канабис. И техният мъж бодро да се качи да вози детето на детска градина, доволно напушен и усмихнат до уши. Мога да изнеса цяла лекция по темата кои рецептори как точно са засегнати и как се диагностицира и лекува зависимост, но няма смисъл. Е, аз лично съм му давала успокоително като почнат да му треперят ръцете, когато е в абстиненция от тази безобидна субстанция. И съм се крила в другата стая, че като я няма цигарката стават доста агресивни. Ама колко му е....на чужд гръб и 100 тояги са малко.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 06:33 от JennyBG

# 134
Този човек според мен се самолекува с  трева - отдолу вероятно има депресия или тревожност и тревата е начинът му да се спасява. Не ми се вярва от сутринта да палва само за кеф, палва, за да може да функционира що-годе нормално и да си понася живота. Дори и да има реално желание да спре, когато спре, другото започва да го гризка и пак започва. Познавам пушещи и при не малка част от тях е баш това причината, не могат да разпуснат иначе.

Общи условия

Активация на акаунт