Съпругът ми пуши марихуана

• 11 482
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз малко изтървах нишката – щом авторката не иска да се качва в колата с детето, ако мъжът ѝ преди това е "разпуснал", защо не шофира тя, докато са заедно? Пък той, като си е сам, нека си поеме отговорността самосиндикално.
В смисъл, не разбирам как хем не щеш да се возиш при шофьор, който е под влиянието на упойващи вещества, хем го правиш, един вид – против волята си, без да търсиш алтернативно решение...

И аз си го помислих, но подозирам, че жената няма книжка. Аз съм активен шофьор от 15-16 години, но има и жени, които не карат кола. И в такъв случай тя няма избор

# 136
  • Sofia
Да, в много страни марихуаната е разрешена. Но в САЩ и Канада поне знам, че трябва да имаш определено заболяване като рак, паркинсон, множествена склероза и др., за да ти я предпишат. Няма как да решиш че ти се е допушило или ти е скучно, и да отидеш да си купиш от кварталния магазин, само защото е легализирана.
Грешно знаеш, много грешно. Simple Smile Тази информация не е коректна, както уточних и по-назад. Марихуаната е със статут "fully legal" (което значи, че законно можеш да я потребяваш както за медицински цели, така и за чисто удоволствие) в почти всички развити щати на САЩ, ето го пълния списък.
А Канада мисля, че няма смисъл даже да я коментираме и да разясняваме законна ли е тревата там, не е ли... Ако някой си мисли, че е достъпно да пушиш марихуана в Нидерландия, то нека отиде в Канада и да направи сравнение. Simple Smile

И аз си го помислих, но подозирам, че жената няма книжка.
Ами, да изкара.

# 137
За Нидерландия доста слухове вървят, включително официални. Предполагам,че и за другите държави е така, та приемам само инфо от първа ръка.Simple Smile

# 138
  • Най-красивата страна
Това,че в някои западни страни е разрешена марихуаната няма значение.А и това не е положителен пример за нас.Не всичко на запад е розово..
 В България притежанието и употребата на марихуана е забранено.

А и не е добре за детето да расте с такъв баща.

# 139
  • София
Скрит текст:
Да, в много страни марихуаната е разрешена. Но в САЩ и Канада поне знам, че трябва да имаш определено заболяване като рак, паркинсон, множествена склероза и др., за да ти я предпишат. Няма как да решиш че ти се е допушило или ти е скучно, и да отидеш да си купиш от кварталния магазин, само защото е легализирана.
Скрит текст:
Грешно знаеш, много грешно. Simple Smile Тази информация не е коректна, както уточних и по-назад. Марихуаната е със статут "fully legal" (което значи, че законно можеш да я потребяваш както за медицински цели, така и за чисто удоволствие) в почти всички развити щати на САЩ, ето го пълния списък.
А Канада мисля, че няма смисъл даже да я коментираме и да разясняваме законна ли е тревата там, не е ли... Ако някой си мисли, че е достъпно да пушиш марихуана в Нидерландия, то нека отиде в Канада и да направи сравнение. Simple Smile
[/spoiler]

И аз си го помислих, но подозирам, че жената няма книжка.
Ами, да изкара.

Тя, ако досега не е изкарала, съмнявам се, че ще го направи с две годишно дете. Въпреки, че точно за детето е безценно да си шофьор (извън нейната ситуация, а за нея конкретно е задължително).

# 140
А в държавите, където е разрешено да пушиш по цял ден, разрешено ли е и да караш кола??

# 141
  • Sofia
А в държавите, където е разрешено да пушиш по цял ден, разрешено ли е и да караш кола??

Не.

# 142
  • София
Както винаги, се разделихме на две групи.
В случая- неупотребяващите  и употребяващите.
Вторите ги избива на разяснения къде и как може да се "разпуска полезно и отговорно",  и как чужденците били разрешили да се омайваме.

Не мога да разбера тревоманите, честно.
Нямат топки дори да си признаят пристрастеността, която ги връща периодично към "разпускането", но са готови да бранят внушението, че по- безвредно от тревата няма на тоя свят.

# 143
  • Sofia
Както винаги, се разделихме на две групи.
В случая- неупотребяващите  и употребяващите.
Вторите ги избива на разяснения къде и как може да се "разпуска полезно и отговорно",  и как чужденците били разрешили да се омайваме.

И това не е вярно. Simple Smile Аз лично не употребявам трева. Както съм пояснявала и преди, пробвала съм марихуана 5-6 пъти през живота си, като последният път беше в началото на 2019-та, ако не се лъжа. Опитвала съм и други неща, когато ми се е отдавала възможност, от чисто любопитство.
Просто съм много осъзнат човек, реалист до мозъка на костите си, към нищо не подхождам емоционално, и когато отстоявам дадена позиция със социална значимост, предпочитам да съм се образовала по въпроса, а не да пляскам изказвания "на ангро".

# 144
Аз също не употребявам, но не съм против. Приравнявам го към алкохола - с всичките му ограничения и правила (при шофиране, по време на работа и т.н.).
Но всяка страна си има закони и трябва да се спазват. Който иска да пуши свободно, да си избере такава, в която е легално.

# 145
Ами нека си пушат, на никого не пречат, освен на близкте си. Ама не - те тръгват да шофират! А притеснените им - за финансите! - жени - пишат из бг -мама. Противна история, друго нямам какво да кажа.

# 146
  • София
В случая, жената не е притеснена на първо място за финансите, нищо че с това започна.
Обича го, /чудя се как все още й се отдава тая работа/, затова не описа подробностите в първия пост.
И се надява, горката, че ще има промяна.

Някои идентифицират тревата с алкохола, но разликата е огромна.
Вечерното пийване по чашка е ритуал за отпускане, но на масата, с близките, с разговори и споделяния.
Докато отпускането с тревата е самотно занимание, което може да се идентифицира с уединението на алкохолика,.

# 147
  • Sofia
Докато отпускането с тревата е самотно занимание, което може да се идентифицира с уединението на алкохолика.

Много по-често "заниманието" е с групов характер. Simple Smile

# 148
  • София
Да, знам.
И настъпва едно споделяне на изминалия ден, един интерес към това как е минал деня на милото, а за деня на децата, ако не дай си Боже ги има, направо може да завиди човек.

# 149
Аз пък не познавам тревоман, който да не е затъпял.
Списък с незатъпели и доста преуспели "тревомани" има тук: https://matadornetwork.com/nights/41-successful-stoners-time/
Успокоявайте се с този списък всички тревомани, че няма да затъпеете и непременно ще забогатеете и успеете.
Ама някой надрусан идиот като убие човек на пътя, тук се завъртат теми по 200 страници с възмущения.
Сега много добре знам какво ще ми кажат всички отчаяни тревомани: ма то, тревата не е като другите дроги...
Абе, вие се друсайте и си мислете, че не пречите на никого със смрадливата си трева (ако все още можете да мислите, де), но, ако може по-далече от тези, дето не са повредени.
Обаче, за огромно съжаление, нито можете да бъдете изолирани, нито децата ви могат да бъдат защитени от самите вас.

Общи условия

Активация на акаунт