Съпругът ми пуши марихуана

• 11 977
  • 312
  •   2
Отговори
# 150
Както винаги, се разделихме на две групи.
В случая- неупотребяващите  и употребяващите.
Вторите ги избива на разяснения къде и как може да се "разпуска полезно и отговорно",  и как чужденците били разрешили да се омайваме.

И това не е вярно. Simple Smile Аз лично не употребявам трева. Както съм пояснявала и преди, пробвала съм марихуана 5-6 пъти през живота си, като последният път беше в началото на 2019-та, ако не се лъжа. Опитвала съм и други неща, когато ми се е отдавала възможност, от чисто любопитство.
Просто съм много осъзнат човек, реалист до мозъка на костите си, към нищо не подхождам емоционално, и когато отстоявам дадена позиция със социална значимост, предпочитам да съм се образовала по въпроса, а не да пляскам изказвания "на ангро".
И какво значение има, че не употребяваш трева, щом като пропагндираш лъжи, че е безвредна и по-този начин вредиш на обществото ?

# 151
  • Mediterraneo

Някои идентифицират тревата с алкохола, но разликата е огромна.
Вечерното пийване по чашка е ритуал за отпускане, но на масата, с близките, с разговори и споделяния.
Докато отпускането с тревата е самотно занимание, което може да се идентифицира с уединението на алкохолика,.

Нищо подобно! За мен лично разлика няма- дали ще жулнат по 3 ракии вечерта или ще изпушат един джойнт, все тая. После лягаш и заспиваш, обаче, не отиваш на работа с колата!

# 152
  • Варна
Той и виновника за катастрофата с Милен Цветков не е бил хич на себе си. Дали не е почнал и той от тревичката, сочена тук за безобидна едва ли не...

# 153

Някои идентифицират тревата с алкохола, но разликата е огромна.
Вечерното пийване по чашка е ритуал за отпускане, но на масата, с близките, с разговори и споделяния.
Докато отпускането с тревата е самотно занимание, което може да се идентифицира с уединението на алкохолика,.

Нищо подобно! За мен лично разлика няма- дали ще жулнат по 3 ракии вечерта или ще изпушат един джойнт, все тая. После лягаш и заспиваш, обаче, не отиваш на работа с колата!
Нищо подобно. При едното си наркоман, при другото не.

# 154
Да, при другото си алкохолик..
 Барбарела, удивителен образец на реч на омразата. Колебая се дали да добавя "Браво!".

# 155
Не си алкохолик, ако от време на време пиеш по някое питие. Нищо общо няма с това да с тревоман. А и тревоманите рядко остават такива, стават обикновени наркомани. Отврат!

# 156
 Барбарела, удивителен образец на реч на омразата. Колебая се дали да добавя "Браво!".
Една ракия вечер, тц, не си алкохолик. Поредната лъжа целяща да размие понятията и да обърка хората. За да прокара номера с безвредната тревица, едничка на ден.

# 157
  • Sofia

И на мен ми е странно. Едно е да си против дадено нещо от обществено значение, съвсем друго – да се напъваш да саботираш всякакви опити за нормална дискусия по темата, и то – без да приведеш валидни аргументи. На второто май му се викаше авторитаризъм / диктатура. Или Тръмпизъм, помодерно му.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 15:49 от Blаck Cat

# 158
  • Mediterraneo
Значи една ракия вечер не те прави алкохолик, но една трева автоматично те прави наркоман?! Доообре! Laughing Laughing

Едно време бащата на моя приятел възкликна при вида на пробитото му ухо- Гоше, днес обеца, утре наркоман! Та и вие така- днес един джойнт, утре хероинозависим.

# 159
Значи една ракия вечер не те прави алкохолик, но една трева автоматично те прави наркоман?! Доообре! Laughing Laughing

Едно време бащата на моя приятел възкликна при вида на пробитото му ухо- Гоше, днес обеца, утре наркоман! Та и вие така- днес един джойнт, утре хероинозависим.
Ми, тъй ви определя закона и ви класифицира медицината. Ние кво сме виновни, че сте забранени от закона, като пушите и това ви прави наркозависими ?

# 160
  • Mediterraneo
Кексче, не се излагай повече, моля те! Темата е съвсем друга в случая.

# 161
  • Варна
За мен нещата са прости - не пия алкохол и не пафкам треволяци. Не поради законови причини, а защото личното ми схващане е такова. Защо да си вкарвам в организма нещо, което ми размътва мозъка и ме прави неадекватна и невладееща собственото си тяло?! На всичко отгоре ме и докарва до зависимост. Не, благодаря.

# 162
Кексче, не се излагай повече, моля те! Темата е съвсем друга в случая.
Такъв е закона. Като пушиш трева нарушаваш закона. Криминално деяние. Факт. К'во да направя аз ? Ако изпия една ракия няма да ме арестуват, обаче ако изпуша една цигара ще ме заключат. Нали точно ти писа, че е едно и също. Виж к'ви лъжи пишеш.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 16:10 от buttercake

# 163
  • София

Ами, аз написах подробно разликите между двете и ако човек не иска да ги види и не може да ги опровергае, диалогът се губи.

# 164
  • Най-красивата страна
Авторката явно осъзнава ,че тревата е проблем,след като е пуснала тема тук и иска съвет.
Тя не пита дали е вредно пушенето на марихуана,ами как да го накара да спре ...
Защото Мунчо се друса редовно,после шофира и вози детето си....Ужас!
Според мен той няма да се откаже,докато сам не осъзнае,че това е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт