Съпругът ми пуши марихуана

• 11 976
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
Изчетох наистина много тъпи коментари. От типа на: “време е да изкара книжка, за да не шофира той”. Значи тук не става въпрос дали шофирам аз или не. Аз имам книжка, но не шофирам поради други причини. Това не смятам, че е на дневен ред в темата, която съм задала. Ставаше въпрос за това някой да ми даде съвет, който е бил в подобна ситуация или същата такава. За щастие някои от вас се включиха като 1ви лица сблъсквали се наистина с проблема, а други.... просто размахват пръст и си казват “това на мен няма как да се случи”, което е повече от смешно да вярваш, че си застрахован от нещо в тоя живот. За сравненията алкохол и наркотици, изобщо не искам да коментирам. За мен и двете са зле. И мъж пияница и мъж наркоман а.к.а тревоман. Не мога да ги слагам на везната кой е по по-най. За мен и двете не са ОК. Не иска да употрвбява нито едното, нито другото. Имаме собствен бизнес, ежедневието му е доста натоварено. Отговаря за много хора и за много претенции, но заради това не мога да го оправдавам и да му казвам “ами пуши си, за да ти е по-леко” та да не би само той да има натоварен ден? Всички ние имаме своите тревоги и преживяваме различни неща, от различен характер. Както и да е. Много се отплеснах. Вече 3-ти ден не е палил, осъзнава и говорим много по въпроса. Гледам да го подкрепям, а не да го хойкам “ти няма да издържиш и пак ще запалиш” да видим до къде ще я докараме Simple Smile))))

# 166
  • София
Въпреки всичко, бих те посъветвала да потърсиш някой по- свестен специалист, защото при мъжа ти пристрастяването е видно и не е на физическо ниво.
Трябва да успее да го преодолее на психическо ниво, за да остане зад гърба му.

# 167
  • Sofia
За мен нещата са прости - не пия алкохол и не пафкам треволяци. Не поради законови причини, а защото личното ми схващане е такова. Защо да си вкарвам в организма нещо, което ми размътва мозъка и ме прави неадекватна и невладееща собственото си тяло?! На всичко отгоре ме и докарва до зависимост. Не, благодаря.

Това е ясно, всеки има право да направи избор сам за себе си.
Само че темата не е "За или против марихуаната". Респективно, мнения като: "Всички, пушещи трева, са пропадняци и имбецили.", по никакъв начин не са полезни на авторката, нито пък допринасят за градивността на дискусията.
Авторката определя съпруга си като страхотен мъж, въпреки навика му да употребява канабис. Бас държа, че ѝ е адски неприятно да чете всевъзможните гнусни епитети, които бяха отправени по адрес на мъжа ѝ.

# 168

Бас държа, че ѝ е адски неприятно да чете всевъзможните гнусни епитети, които бяха отправени по адрес на мъжа ѝ.

Доста. Но с публикуването на темата, бях подготвена за всичко. Както и да е де. Все пак получих и супер подкрепа и адекватни отговори!

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 19:13 от Tatti

# 169
  • Най-красивата страна
Авторке,говориш ли му за детето?
Че не е добър пример за него.
Това дете ще порасне и ще започне да разбира,да говори,да задава въпрос.Децата си разказват много неща в градината и в училище..
Той би ли искал да види утре детето си да пуши марихуана?

Като майка на голямо дете ще кажа,че не бих пуснала дъщеря си на гости на дете за чиито родители знам,че са тревомани.

# 170
  • София
Авторке, от сърце ти пожелавам успех!

# 171
Не познавам отказал се наркоман.За съжаление след тревата преминават на друго и става страшно.

# 172
Колко да е прекрасен един мъж, който пуши марихуана? Прекрасен е в мечтите на авторката.

# 173
Не познавам отказал се наркоман.За съжаление след тревата преминават на друго и става страшно.
Аз познавам. Стига сте драматизирали. "Няма да си пусна детето", сякаш е сериен убиец. Уж сме много модерни, а сме си дърти бабички в съзнанието.

# 174
  • Mediterraneo
Нищо модерно не виждам аз в закостенелите виждания на жени, сипващи ракии всяка вечер, но неможещи да погледнат по- далеч от носовете си.

# 175
  • София
Нищо модерно не виждам аз в закостенелите виждания на жени, сипващи ракии всяка вечер, но неможещи да погледнат по- далеч от носовете си.

Е, такова пристрастно виждане, показва точно същото в което обвиняваш опонентите.
Разлика в двете вещества, начина на употреба и резултат има, а защо трябва да се отрича и зорлем да се приравняват?

И честно казано, когато ми заговорят за изостаналост, затова че не проявявам симпатия към някой нов за действителността и порядките ни, порок, го приемам като крайна фаза на натиск поради липса на аргументи.

# 176
Боже, ако ги видите тук как въртят хлапета марихуана по парковете... Лятото ги гледам от прозореца всяка вечер. То голям зор да ги осъдим. Щото ние сме безгрешни.

# 177
  • София
Е, какво- защото не сме безгрешни, дай да ги похвалим?

Съжалявам, ама на мен ми пука за тези деца и не мога да отмина с безразличие факта, че хем си вредят, хем родителите им идея нямат какво може да ги застигне.

По времето на хероиновия бум- по времето на мутрите, приятелка погреба детето си.
И той с трева е почнал.

# 178
Детето ми е най-голямото оръжие в борбата с това да спре. Нон стоп поставям него, като пример ЗАЩО ТРЯБВА ДА СПРЕ. И да, аз също познавам много отказали се от тревата-завинаги! И още нещо за всички, които нон стоп питат “колко ли пък добър баща и съпруг да е” отговорът: МНОГО. Дори не можете да си представите колко. Никога не е бил ленив, нахилен, апатичен или сдухан след употреба. Колкото и странно да прозвучи на някои. Хич не преувеличавам. Храни детето, играе с него, води го на разходка. Винаги е бил 100% адекватен. На много неща го е научил именно той.

# 179
Детето ми е най-голямото оръжие в борбата с това да спре. Нон стоп поставям него, като пример ЗАЩО ТРЯБВА ДА СПРЕ. И да, аз също познавам много отказали се от тревата-завинаги!
Нали допускаш, че детето ви може да е недостатъчен стимул да спре с марихуаната?
Трябва сериозна работа със специалист, да се откаже от нея заради себе си, а не заради теб или детето ви.

Общи условия

Активация на акаунт