Съпругът ми пуши марихуана

• 11 444
  • 312
  •   1
Отговори
# 240
  • Mediterraneo
За мен ей тук е границата. Ако мъжът ми пуши за разпускане чат пат, лично аз нямам драма. Да шофираш употребил е не просто нередно, ами е престъпление. И показва безотговорен човек, на когото не му пука за живота му, здравето му, близките му и чуждите хора, които може би ще имат малшанса да са срещу него на шосето, когато е пафнал.

Толкова.

# 241
  • София

Не просто намеквам, а директно ти казвам, че както аз, така и мъжът ми, така и всички хора около мен, инцидентно сме давали рушвети на пътните полицаи. Не поради каране в нетрезво състояние, а в резултат на други нарушения. Незаконно и наказуемо е да се вземат подкупи, незаконно и наказуемо е да се предлагат / дават подкупи, не е незаконно и наказуемо да се коментира по форумите каква е действителността в България, а именно – да си признаем, давайки актуални примери, че корупцията се шири на всяко равнище в нашата родина, вместо да се правим на ощипани госпожички. Ако няма кой да взема рушвети, няма да има и кой да дава такива. Взаимовръзката е с еднопосочен характер.

А, мен това ме възмущава- да сме наясно, че ние сме корумпирани и корумпиращи в ежедневието си, а после да обвиняваме управляващите, че в страната се била ширела корупция.
Че с пълно съзнание нарушаваме законите, но сме възмутени, дето в страната имало беззаконие.

И не, точно обратното е- ако няма кой да дава рушветите, няма и кой да ги взима.
И не, двупосочно е, не е еднопосочно и реално, щом за теб са нормални тези действия, то проблема с ценностната ти система е очевиден.

# 242
  • Sofia
Че с пълно съзнание нарушаваме законите, но сме възмутени, дето в страната имало беззаконие.

Не знам защо реши, че съм възмутена – коментирам темата съвсем безпристрастно и неемоционално.
Мне, точно изискването на рушвет стои в основата на проблема. Защото, ако аз предложа "бонус" на даден пътен полицай, той може официално да ме обвини в опит за даване на подкуп и да бъда подведена под съдебна отговорност, но аз, от своя страна, няма как да реагирам, ако някой чичко-шкембелия, с фуражка на главата, мазно поиска "почерпка", освен ако не съм въоръжена със скрита камера, но и в този случай не е много ясно какво ще постигна. Защото не само редовакът е корумпиран, а всички шевчета нагоре по веригата.
И, да, разбира се, че ще предпочета да дам 20 лв., за да избегна всички последващи разправии.
Не знаех, че карането без колан и превишаването на лимита с 10-15 км. били еквивалент на упадъчна ценностна система. Flushed

# 243
  • София

Не знам защо реши, че съм възмутена – коментирам темата съвсем безпристрастно и неемоционално.
Мне, точно изискването на рушвет стои в основата на проблема. Защото, ако аз предложа "бонус" на даден пътен полицай, той може официално да ме обвини в опит за даване на подкуп и да бъда подведена под съдебна отговорност, но аз, от своя страна, няма как да реагирам, ако някой чичко-шкембелия, с фуражка на главата, мазно поиска "почерпка", освен ако не съм въоръжена със скрита камера, но и в този случай не е много ясно какво ще постигна. Защото не само редовакът е корумпиран, а всички шевчета нагоре по веригата.
И, да, разбира се, че ще предпочета да дам 20 лв., за да избегна всички последващи разправии.
Не знаех, че карането без колан и превишаването на лимита с 10-15 км. били еквивалент на упадъчна ценностна система. Flushed

Безпристрастно не е- пристрастието ти е към нарушаването на закона и корумпирането на служителите.

И да- упадъкът почва от малките неща- де нямаш топки да си понесеш наказанието за нарушаването на закона, затова и да тикаш в ръцете на "мазно искащия почерпка, шкембелия".
На мен, честно казано, ми е унизително да им служа като дойна крава и да им гледам не мазната, а ехидната усмивка, докато прибират двайсетачката.

Но, на куп народ им харесва, а после се чудят защо имало корупция.
.

# 244
  • Варна
Като не правиш нарушения няма да се поставяш сам в ситуация да ти искат рушвет. Като правиш нарушения спокойно можеш да откажеш да дадеш и после да си платиш глобата, където е редно.

# 245
Black cat
Понеже все даваш примери със САЩ и Канада, там давала ли си рушвет за "дребни" нарушения на закона ? Там как беше.....позволено ли е ? (Като тревата).
Та нали все това ни навираше, че сме много изостанали, като държава😄

# 246
  • София
Като не правиш нарушения няма да се поставяш сам в ситуация да ти искат рушвет. Като правиш нарушения спокойно можеш да откажеш да дадеш и после да си платиш глобата, където е редно.

Така е, но къде по- лесно е и законите да нарушаваш, и рушвет да дадеш, и да обвиняваш управленците в корупция.
Ти, представяш ли си, щом не можеш да устоиш да дадеш едни кирливи 20 лева, за да се измъкнеш от отговорност, как би постъпил, за да прикриеш някаква по- тежка простъпка, че и по- тежко престъпление?
И като имаш насреща си някой със същата ценностна система, работата заспива.

# 247
  • Sofia
Като не правиш нарушения няма да се поставяш сам в ситуация да ти искат рушвет.
Е, не мога да не правя нарушения чак пък никога. Не съм толкова перфектен шофьор, признавам си. Понякога не е тенденциозно поведение (например, не минавам нарочно на червено), а недоглеждане – пропуснала съм някой знак, не съм обърнала внимание, че "Гражданска"-та е изтекла...

Black cat
Понеже все даваш примери със САЩ и Канада, там давала ли си рушвет за "дребни" нарушения на закона ? Там как беше.....позволено ли е ? (Като тревата).
Даже мислих да дам точно това за пример в един от предишните си постове, но не ми се пишеше толкова пространно. Не, разбира се, че не би ми минало през ум и дума да обеля за рушвет пред американски полицай. Живяла съм там и си спазвах всички правила стриктно (но все пак, да уточня – не съм шофирала). Като тамошно ченге ми говори (случвало ми се е само веднъж), слушам, козирувам, а шортите ми треперят. Joy
А че сме изостанали, като държава и общество, за съжаление, спор няма и хич не е комично.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 00:34 от Blаck Cat

# 248
Като направя нарушение си плащам глобата, не давам подкуп. Не съм толерантна към тези неща, както и към наркоманите, към които се числят и тревоманите.

# 249
Като не правиш нарушения няма да се поставяш сам в ситуация да ти искат рушвет.
Е, не мога да не правя нарушения чак пък никога. Не съм толкова перфектен шофьор, признавам си. Понякога не е тенденциозно поведение (например, не минавам нарочно на червено), а недоглеждане – пропуснала съм някой знак, не съм обърнала внимание, че "Гражданската" е изтекла...

Black cat
Даже мислих да дам точно това за пример в един от предишните си постове, но не ми се пишеше толкова пространно. Не, разбира се, че не би ми минало през ум и дума да обеля за рушвет пред американски полицай. Живяла съм там и си спазвах всички правила стриктно (но все пак, да уточня – не съм шофирала). Като тамошно ченге ми говори (случвало ми се е само веднъж), слушам, козирувам, а гащите ми треперят. Joy
А че сме изостанали, като държава и общество, за съжаление, спор няма и хич не е комично.
Ами, като гледам не е имало файдЪ, че толкова години си живяла там.
Аз го спазвам, за разлика от теб. Нищо, че съм от изостанала страна.
Много ми е приятно да ти кажа, че аз не пуша трева, не съм изпивала индустриални количества алкохол и спазвам закона.

# 250
  • Sofia
Много ми е приятно да ти кажа, че аз не пуша трева, не съм изпивала индустриални количества алкохол и спазвам закона.

Радвам се, че ти е приятно. Simple Smile Съвсем сериозна съм.
На мъжа на авторката му е приятно да си пафка тревица, без някой да му къса нервичките.
На мен ми е най-приятно да си пия, ама понеже не се връзва с начина ми на живот и дългосрочните ми цели, съм избрала други неща да са ми приятни. Приятно ми е, също така, да си карам джипката без предпазен колан. Голям кеф ми е!
Колкото повече поводи има на всеки човек да му е приятно, в толкова по-щастливо и функционално общество ще живеем.
Приятно ми е даже да вземам участие в тази тема, макар на някои участници същото явно да не им е чак дотам приятно. Wink

# 251
Хаха точно така, това е мисленето. Не трябва да се съобразяваш с никого, да не ти дреме за чувствата на другите. Дрогираш се, колкото си искаш, ако на някой му пречи е свободен да се разкара, вместо да си късате нервичките. Свръх егоистично.
Авторке, ако така разсъждава и мъжът ти, не чакай промяна.

# 252
  • Sofia
Опитите за вменяване на вина не са най-добрата стратегия, само отбелязвам. Simple Smile

# 253
Опитите за вменяване на вина не са най-добрата стратегия, само отбелязвам. Simple Smile
Да бе, разбира се, затова е дрогата, нали така ? Тя помага да поемат по-лесно вината, която останалите им налагат. Всъщност, жестокият свят е виновен за тази тяхна зависимост. Ако не бяха жертви, нямаше да посегнат, принудени са, не се издържа тоя гаден живот пълен с правила и отговорности.

# 254
  • Sofia

Нито пък изопачаването и преиграването...

Общи условия

Активация на акаунт