Любители на Котки - Тема 154

• 30 333
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Както мразех и се гнусях от косми, сега всичко у нас е космясало. Чистя постоянно, но космите хвърчат из въздуха. Луда работа. Мая си хареса едно пухкаво поларено одеялце(скъпичко, но аз и го предложих), на което имам ремикс и реших да ги сменям, гледайки колко и е уютно. Просто прежалваш разни неща и се кефиш колко на животинчето му е уютно. Това е. Переш, просмукваш и си живееш блаженно в космата среда. А, мразех космаци и се гнусях доволно. Е, вече Не! Joy

# 121
  • Варна
Аз днес се учих да плета на една кука, а колежката напада и лови всичко що можа да докопа 🤣

# 122
  • Между гори и планини
Момичета, върху какво си лежат вашите котчица? Моите си харесаха едно платнено одеало. Ама голям зор от косми .... през ден трябва да чистя. Има ли някоя материя, която е по-лесно за почистване?
Моите обичат поларени и бамбукови одеала. Слагам ги върху чаршафите вместо шалтета.

Ай такива. Косми няма, пера в пералня, изсъхва за половин час.

# 123
Ахаха, Мира, приятелката ми прави мартенички и котарака и като малък и ядеше панделките. Чудо е, че изкарваше някои, които висяха от дупето му. Нищо му няма, жив и здрав е, стана огромна черна пантера, която като бебе ядеше панделки.

# 124
  • Варна
Късметка лежи където е топличко и мекичко, за зимата са родопските одеала на дивана,които всички познавате 😂
Или върху нас, в нашето легло също.
Искам да ви питам нещо: в последните дни съм спокойна, на фона на цялата минала кофти година и мисля, че и котката е различна. Кротка, гальовна и почти не ме напада, а когато не удържи котешката душа, далеч не е с яростта отпреди. Дали моето настроение влияе и на нея и тя става звяр?
При вас усещате ли такъв синхрон или промени в поведението им спрямо вашето състояние?
Аз мисля, че се влияят от нас.

# 125
Всичките ми котки,  до момента от ден 1 ги научавам да копАТ на решетката на канала в банята..на някой им отнемаше ден два на други повече, но максимума бе 10 дена на една от сиамските ми. След това бели вън НЕ. голяма-малка в банята Simple Smile пръскам с подвижния душ и воала. Няма мирис, няма хамалогия.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 21:19 от pinko

# 126
Мире, определено! Мая е абсолютен непукист, но тя усеща всяка вибрация. И не е вярно, че не можеш да възпиташ животно, в частност котка, можеш! Мая е пример за това, тя знае кой е Алфата, в нейния свят може да е тя, но в света в който живее има фактори, които и изземват преимуществото и не защото дават храната, просто е игра на налагане. Ако успееш. Аз мисля, че успях, до момента, за по натам не знам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 127
  • Между гори и планини
Кети идва и ме ближе по ръката като съм много нервна. Като беше малък сина ми и му се карах, идваше и леко ме хапеше по крака, или ръката. Чери също ме усеща. Памук и Точка живеят в друг свят. Особено той е толкова над нещата, толкова бавен и лежерен, сякаш е на наркотици 🤪

# 128
Момичета, върху какво си лежат вашите котчица? Моите си харесаха едно платнено одеало. Ама голям зор от косми .... през ден трябва да чистя. Има ли някоя материя, която е по-лесно за почистване?
Моите обичат поларени и бамбукови одеала. Слагам ги върху чаршафите вместо шалтета.

Ай такива. Косми няма, пера в пералня, изсъхва за половин час.
Поларените не се ли наелектризират?
То ми е ясно, че котките си вървят с космите, ама се чудех дали някоя материя не събира по-малко. Иначе ме устройва с това одеало, щото основно върху него си спят и концентрацията на косми е само на едно място. На другите е разредено  Simple Smile

# 129
Абе, всичко събира доволно количество косми. Моята е дългокосместа и всичко става в космак. Ми пуска си фъндъчета. Като мина с гъбката, цялата става в косми. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 130
  • Между гори и планини
Нашите се сресват с четка, ето Памук много я харесва

Всеки ден пускам акумулаторната прахосмукачка, един път седмично голямата с турбо четка и воден филтър, която може и котката да глътне.

# 131
Спят на котешкото дърво, на котешкия дънер, на спалнята, под тоалетката, на стола под масата... Нямам против. Всичко е в косми. Не ми пречи. Домашните ... посвикнаха. Но напоследък Хапли се качва върху секцията в детската. Там спи върху опакован с найлон багаж. Жал ми е. След толкова готини места за спане, тя диша прахоляци върху секцията (над моя бой е и не бържа всеки ден) и се спарва на найлона. Чудех се дали да не ѝ кача някакво котешко легълце. Joy
Обаче се катерят по стените. Sob Ей, това не мога да преживея. С тапети сме. И корнизи от боядисан стиропор. От секцията се набира с нокти направо на корнизите.
Отделно сякаш имат някакви халюцинации. Все гледат и гонят нещо по тапетите в кухнята. Аз не виждам н-и-щ-о - нито мушици, нито паячета. Какво търсят, гонят, не знам.
Сравнително скоро правихме ремонт. Пандемията и някои други неприятни непредвидени обстоятелства ни забавиха с година-две (ще станат три Wink ), иначе вече трябваше да сме с нови мебели и оправена къща. Обаче преди да се случи, моите котки ще свалят тапетите. Disappointed Relieved

# 132
  • Между гори и планини
Чакам новини от Барби , от вчера не е писала, какво е положението с Котчица и старите обира на дома.

# 133
Аз днес се учих да плета на една кука, а колежката напада и лови всичко що можа да докопа 🤣

Мира, а знаеш ли какъв цирк настава, като почна да правя мартеници? Суча вълнени конци, Мъри скача като луда и ги дърпа с ноктите. И при другите дейности при тях е голям кошмар. Е, сега ще е по-леко, защото покрай изолацията   ще сведа до мининум правенето им.

# 134
  • София
Ние все пак ходихме вчера в гората (за малко). Пътувахме с нова за Блеко кола и той беше много неспокоен и в двете посоки (направо ни побърка от мяукане и търчане). Там не остана никак очарован от снега и студа. Като се прибрахме хапна и спа до 10часа тази сутрин (от 18:00- 18:30).

Нахраних Чарли и оставих храна.

В края на миналия век и нашето първо коте ходеше в нашата тоалетна- никой не го е учил, влизаше винаги с нас просто (то тогава и котешки тоалетни нямаше откъде да купиш).
И вратите си отваряше сам. И навсякъде пътуваше с нас.
Боби беше най- умното и интелигентно животинче (мило, кротко, обичливо и много гушливо), което  е било част от живота ни (за съжаление за малко- само около 3,5 години) ❤

Общи условия

Активация на акаунт