Любители на Котки - Тема 154

• 30 344
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Маца си лежи където си иска, като усърдно избягва котешките легълца и подобни приспособления. Тя и с играчки не играе-предпочита топки от станиолчета или хартия, изсъхнали листенца и разни такива. Изобщо не е материалистка Grinning и напълно ме отказа да ѝ купувам специални неща. Най-много от всичко обича да спи върху мен или залепена за мен, обожава да ми седи в скута.
Иначе май единственото спасение от космите е чистенето. За съжаление много се страхува от четки, не се спогодиха даже и с фурминатора, та замина подарък за други котки. Аз съм се примирила, пък и съм с дълга и тъмна коса и понякога я надминавам по скубане Grinning Преди да изляза ползвам лепяща ролка - Маца нали е трицветна и каквото и да облека все някой от нейните цветове е в контраст Grinning

# 136
  • Между гори и планини
Еха! За първи път виждам котка да пътува така!
От моите само Памук не се страхува от пътуване и спи като пън. Чери знаеше последно че отива на лекар за помощ, а толкова го е болял крака, че не гъкна. Обаче през решетките искаше да държи пръста ми и да слага бузка на него. Кети изпада в паника и наука жално и се изпуска. Точка и тя мяука нещастно.

# 137
Пътуванията ни с Мая са меко казано кошмар. Слава Богу по празниците всичко мина кротко - измяка, изака се в клетката и кротак. Но като цяло е мили боже пътуването. Ох. Даже не ми се разправя, а и съм споделяла в темата. А като бебе хабер нямаше, че ще пътува, спеше като пън.

# 138
  • София
Блеки пътува от малък и понася добре пътуването. Понякога се чудя дали не помни, че при спасяването му мина точно по този път... (затворен в кашон и се наака от страх).
Като сме само двамата задължително е с каишка, за да мога да го хвана и да го дръпна от таблото (качва се отгоре и не виждам нищо) или от волана или от полата ми.
Обича да "седи" на предната седалка, да  подпре лапки на таблото и да гледка напред или си ляга на задното стъкло.
Не ни се катери по главите и не понася да е затворен в клетката.
Обикновено е тих и не мяука, но вчера беше много изнервящ (то и пътуването беше напрегнато в това време, може и силният снеговалеж да го стресира).

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 23:16 от AnyHr

# 139
За пътуването на котка с кола - явно зависи от котката.
Първата котка като малка в края на миналия век я подложихме на невероятно изпитание, но тя изобщо не реагира на него. Пътуване с Трабант от София през Варна (там повече от час затворена в колата, за да навестя възрастни роднини), след това до село на няколко километра от Крапец. Никакви проблеми, дори не пожела да ползва тоалетната, която беше в колата. Пътуване в едната посока - около 10 часа.
Следващата (любима) котка Лъки - от малка и редовно пътуваше от София до село (около 2 часа). Независимо дали с трабанта или фиестата, винаги имаше проблеми. Явно й ставаше лошо, мяукаше жално, на моменти дишаше учестено като че ли е в паник атака, често повръщаще, пишкаше или акаше. Мъри след един опит до село, от което беше в абсолютен шок, пътува в колата само до ветеринар, и изпада в невероятен стрес.

# 140
Да се чуди човек на кого по напред памперс:joy:

# 141
И сега кажи, че е мъжки, за да ти кажем какво му е. Simple Smile
Момче е да
Е, няма ли да го кастрираш?

# 142
  • Велико Търново
Добро утро от нас!
Танче, благодаря за темата 😊
Тази сутрин исках да прибера една кърпа, обаче Пиги си я хареса. Гледайте реакция 😁
Не ми вземай възглавницата 😬

Радвам се, че се разбрахме 🤔😁

# 143
Леле, как Пиги си брани придобивката Simple Smile Невероятна муцунка и огромни зеници на първата снимка.

# 144

Добро утро, Дами! Днес ние сме замислени за всички проблеми на Вселената! 😂😂😂

# 145
Здравейте.
Моята писана, откакто съм я взела, се храни трудно, в смисъл не яде какво да е. Основно гранули Аплаус и Concept for Life смесено 1:1. Консерви и паучове, изяжда по 1 чаена лъжичка и другото го хвърлям. Вече се чудя какво да и давам. От време на време и варя пилешко бон филе, яде го но по-малко. На 9 мес. и тежи 2,640 кг., което ми се струва супер малко.
Напоследък взе много да се скубе. Давах и Петнил, нищо. Доктора ни даде Virbac Megaderm  и от него нищо. Мисля си, че може да е от храната, нещо не и достига. Ще ми се да пробвам Оринджен, но ако и него не хареса, пари на вятъра. Приемам всякакви съвети .

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 12:10 от bisy_k

# 146
Здравейте.
Моята писана, откакто съм я взела, се храни трудно, в смисъл не яде какво да е. Основно гранули Аплаус и Concept for Life смесено 1:1. Консерви и паучове, изяжда по 1 чаена лъжичка и другото го хвърлям. Вече се чудя какво да и давам. От време на време и варя пилешко бон филе, яде го но по-малко. На 9 мес. и тежи 2,640 кг., което ми се струва супер малко.
Напоследък взе много да се скубе. Давах и Петнил, нищо. Доктора ни даде Virbac Megaderm  и от него нищо. Мисля си, че може да е от храната, нещо не и достига. Ще ми се да пробвам Оринджен, но ако и него не хареса, пари на вятъра. Приемам всякакви съвети .
Как ми се иска и Марийка да яде по-малко. Ужасна прахосмукачка е. Пък и Иванчо научи така Sad
Моите са на пюрина за кастрирани и ND. Тази втората е 98% протеин. Препоръча я ветеринаря.

# 147
Как ми се иска и Марийка да яде по-малко. Ужасна прахосмукачка е. Пък и Иванчо научи така Sad
Моите са на пюрина за кастрирани и ND. Тази втората е 98% протеин. Препоръча я ветеринаря.
Пропуснах, че все още не е кастрирана. А аз искам моята да е лакома. Колкото котки съм имала, никоя не е ядяла с апетит, нито децата, никой не прилича на мен.

# 148
Здравейте.
Според мен лакомите котки са по-скоро изключение, от колкото правило. Теглото ми се вижда съвсем нормално за възрастта, но зависи и от породата. Аз 10 години отглеждам рядко капризна на ядене котка. Освен че е капризна, яде съвсем малко(една консерва от 85гр я яде на 2 пъти и част от нея изхвърлям, купичката със суха храна не съм виждала празна до сега), но понеже е с доста масивна структура, малко по-дългокосмета и мързелива, изглежда даже леко дебела. Обикновено котките много добре си регулират количеството храна според енергията, която изразходват. Да сте виждали затлъстели животни в природата? Ако е игрива, изхожда се редовно и няма паразити, не виждам причина да се тревожите. С капризите няма оправия според мен, ще трябва да ѝ служите вярно Simple Smile Моята котка също си сменя козината и започва да се скубе в съвсем неподходящо(ама според мен) време, сега също е в период, в който започва активно да се скубе и на прахосмукачката ще ѝ се вземе акъла.

# 149
Според мен лакомите котки са по-скоро изключение, от колкото правило. Теглото ми се вижда съвсем нормално за възрастта, но зависи и от породата. Аз 10 години отглеждам рядко капризна на ядене котка. Освен че е капризна, яде съвсем малко(една консерва от 85гр я яде на 2 пъти и част от нея изхвърлям, купичката със суха храна не съм виждала празна до сега), но понеже е с доста масивна структура, малко по-дългокосмета и мързелива, изглежда даже леко дебела. Обикновено котките много добре си регулират количеството храна според енергията, която изразходват. Да сте виждали затлъстели животни в природата? Ако е игрива, изхожда се редовно и няма паразити, не виждам причина да се тревожите. С капризите няма оправия според мен, ще трябва да ѝ служите вярно Simple Smile Моята котка също си сменя козината и започва да се скубе в съвсем неподходящо(ама според мен) време, сега също е в период, в който започва активно да се скубе и на прахосмукачката ще ѝ се вземе акъла.

Ака си нормално, всеки ден, сухи, като коза ги дребни. Търчи като пършинг, много и е игрива, обича да се крие, да я гоним. От 70 гр. консерва или пауч, давам на уличните поне 50%. Почесва се често, а и давам редовно препарати.  Като я взех имаше мръсотия в ушите, под очите имаше жълто по козината. Този проблем го оправихме с 3 ваксини за микоза.

Общи условия

Активация на акаунт