Любители на Котки - Тема 154

• 30 379
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Наистина ли е нормално да яде по 85 гр? На два пъти, но по колко пъти на ден се храни?

# 151
Прекрасно коте, обичам игриви котки, моята я мързи и да се мие, претупва процедурата за 30тина секунди. На моя позната котката по 15тина минути се почиства най-старателно.

# 152
  • София
Мади е от изключенията тогава, нали ѝ давам ограничени количества, и тя все си проси, горката. А пък си е дебелшка, и я мързи да тича.

# 153
Наистина ли е нормално да яде по 85 гр? На два пъти, но по колко пъти на ден се храни?
Честно казано нямам идея колко е нормално да се храни, има си и суха храна постоянно(единствената която яде) и от нея си похрупва. Мократа храна и давам вечер като се прибера от работа и сутрин като тръгна за офиса, т.е 2 пъти. За 10 години не е имала никакви здравословни проблеми и смятам, че тя сама си регулира количеството храна, от която има нужда. В момента е към 4.7кг и изглежда доста закръглена.

# 154
Котката, която храня по веднъж дневно яде около 300 гр мокра храна и отделно малко суха. А когато баща ми може да я храни два пъти дневно й два още повече(горе долу 800 гр за два дни плюс суха) и казва, че си го изяжда и дори му се струва малко.... не е повече от 3 кг самата тя

# 155
  • София
Котката, която храня по веднъж дневно яде около 300 гр мокра храна и отделно малко суха. А когато баща ми може да я храни два пъти дневно й два още повече(горе долу 800 гр за два дни плюс суха) и казва, че си го изяжда и дори му се струва малко.... не е повече от 3 кг самата тя
Бутни в храната и едно противопаразитно хапче. Wink Лудият, за който съм споменавала и друг път,  продължи да яде в подобни количества, но поне заглади косъма. Преди това беше само кожа и кости, а козината беше цялата опърпана. Wink Уличните винаги се презапасяват. Те не знаят кога ще има пак ядене и изяждат всичко, което им се дава.

На 9 мес. и тежи 2,640 кг., което ми се струва супер малко.
Ако мога да те успокоя, Преслава също е на 9 месеца (първата половина на април е родена), а е 2 кг. Дори според готварският кантар, който трябва да е по-точен е 1,9 кг.

# 156
На каква възраст сменяте храната от adult на senior?

# 157
Ако мога да те успокоя, Преслава също е на 9 месеца (първата половина на април е родена), а е 2 кг. Дори според готварският кантар, който трябва да е по-точен е 1,9 кг.
В групите за британки на тази възраст пишат че техните били 3 и над 3 кг., даже 4 кг.

# 158
Моите са на пюрина за кастрирани и ND. Тази втората е 98% протеин. Препоръча я ветеринаря.
Как давате двете храни? Смесени я някакво съотношение или ги редувате?
Искам и аз да променя качествено храната на моите котанки. Хапливка напоследък все се муси. Страхли омита всичко, но пък слабее и се проскуба.
Дояждат ветеринарни диети и вече имам чувство, че ще им поникнат криле от пиле, пиле, пиле ... Купих мокра храна на Брит диетична с агнешко с надеждата, че с радост ще се разнообразят. Хапливка дори не я опита, само я подуши няколко пъти. Страхливка хапна, но тя всичко хапва, а след кастрацията слабее и козината и стана проскубана. Sad Предполагам, че има недостиг на хранителни вещества и микроелементи с тези диетични храни.

# 159

Лелее, да не отглеждате куче Grinning Аз горе-долу на 4-5 седмици купувам по 1кг. суха храна(тя никога не свършва в купичката, допълвам като намалее), а мократа я давам всеки ден, но ако започне да ѝ се цупи(има и такива периоди), я давам през ден, че иначе само изсъхва и я изхвърлям. Общо взето се старая мократа храна да не ѝ стане любима, че по някога ни се налага да отсъстваме 2-3 дни и в тези случаи котката се самоотглежда. Ако е само на мокра храна, ще трябва да ангажирам някой да я храни.

# 160
  • София
В групите за британки на тази възраст пишат че техните били 3 и над 3 кг., даже 4 кг.
Преслава е "Прославска" полска превъзходна. Joy Но и сред уличните рядко се срещат толкова дребни като нея. Британките трябва да са по-едри.

# 161
Тaня67, обезпаразитена е и не е улична! Живее на двора на село, писах за нея... пътувам до там, за да я храня.
Но, забелязвам че някои храни ги обича повече от други и яде още по-лакомо

# 162
  • София
Тaня67, обезпаразитена е и не е улична! Живее на двора на село, писах за нея... пътувам до там, за да я храня.
Но, забелязвам че някои храни ги обича повече от други и яде още по-лакомо
Извинявай, сега се сетих, че това е котето, което ще става софиянче. Wink Интересно, че при толкова храна не наддава. Иначе и за нея също важи, че гледа да се наяде, защото не знае кога ще е следващия път. Трябва да минат месеци, понякога дори година с винаги пълна купичка, за да започне да оставя храна.

# 163
Здравейте и от нас във новата тема,

# 164
Моите са на пюрина за кастрирани и ND. Тази втората е 98% протеин. Препоръча я ветеринаря.
Как давате двете храни? Смесени я някакво съотношение или ги редувате?
Искам и аз да променя качествено храната на моите котанки. Хапливка напоследък все се муси. Страхли омита всичко, но пък слабее и се проскуба.
Дояждат ветеринарни диети и вече имам чувство, че ще им поникнат криле от пиле, пиле, пиле ... Купих мокра храна на Брит диетична с агнешко с надеждата, че с радост ще се разнообразят. Хапливка дори не я опита, само я подуши няколко пъти. Страхливка хапна, но тя всичко хапва, а след кастрацията слабее и козината и стана проскубана. Sad Предполагам, че има недостиг на хранителни вещества и микроелементи с тези диетични храни.
По отделно ги давам Simple Smile първо единия пакет, после другия.... чудя се как да контролирам на Марийка теглото. На 9 месеца е 4 кг. Ветеринаря каза, че от тлъстини трудно е намерила матката при кастрирането. Изглежда като бременна котка  Sad обезпаразитена, търчи на воля, катери се по дърветата ....

Общи условия

Активация на акаунт