Любители на Котки - Тема 154

• 30 327
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Демон е жив и здрав, друго по-лошо се е случило, но за съжаление това е гадния живот...
Лъки и децата, както и Демон са добре.

# 391
В темата за оплакванията е обяснено всичко.
Лъки, моите съболезнования.
Скрит текст:
Познато ми е, уви. И то на по-млада възраст.

# 392
Съболезнования, Лъки, каквото и да е станало! Щом си котешка майка, ще се справиш. Знаеш, че в живота се случва и хубаво, и лошо и пак ще оцелееш.

Преди няколко дни Феликс имаше бели малки червейчета в акото. Писах тук. На лс една котешка мама ми препоръча Празимекс С.
Отидохме оня ден до доктора да питаме. Без нея, че излизането й е стрес.
Можехме да избираме между три варианта. Ампула Бродлайн, 23 лв, убива и вътрешни и външни паразити. Прави нещо си - 4  лв хапчето и Празимекс - 1,50 лв за брой. Попитах каква е разликата. Всяко убивало различни паразити, но първото било най - доброто защото е за външни и вътрешни. Как през врата убива червеите в корема?
Взехме третото.

Страх ни беше дали и как ще се справим. Досега не беше пила хапчета. Мина бързо и безпроблемно. Тя не знаеше какво става.
Майка ми я гушна, седнала на стола. Хвана й задните крака с нейните, аз държах предните лапи. Майка ми й отвори устата като пъхна ръка между кътниците. Затвори й устата с другата и тя преглътна. После по съвет на лекарката й дадохме вода със спринцовка -  ако не е преглътнала да не се задави. Нямаше нужда от това - майка ми знае кога хапчето е глътнато от горчив опит. Пуснахме я, тръгна да си търси храната - за нея обич е равно на храна. Късно осиновено уличниче е.

После направих криза аз. Уж се държа , но ... Разплаках се защото дойдоха спомените. С дядо Бегинс четири месеца борехме оная с косата. Накрая вече се давеше защото няма сили или плюеше хапчетата. Спринцовката тогава беше или с глюкоза, или с натриев хипохлорид. Не помня дозата.
Но тя е млада и всичко й е на игра.

Нямам нови снимки  защото тя вече не изненадва. Предвидима е и аз съм спокойна. Всичко е точно!

Одеве я хвана щръклицата. Нощем понякога лудува. Направи нещо която рядко вече прави. Аз съм до тоалетна, не затварям хубаво вратата - счупена е. Отдолу са поддава една космата лапа и се опитва да ме хване. Това ни беше първата игла с петмесечното уличниче. Тогава не я исках защото предавах Бегинс.

# 393
  • Italia
Здравейте Simple Smile
Да се разпиша и аз за тоалетната - ползвам тази: http://www.zooland-varna.com/wc-love-cat-6l-%D0%B5%D0%BA%D0%BE-% … D1%81%D0%BE%D1%8F , но я взимам от ветеринарния магазин за около 10,50. Много съм доволна - абсорбира миризмата, изхвърля се директно в тоалетната и един плик 6л стига за 4-5 седмици
Мацето, с малък или голям пакет карате три месеца? Заслужава си смяната на тоалетната, ще взема да пробвам на следващата поръчка

# 394
  • София
Зуки Су, след 10 дни трябва да дадеш още една доза. Хапчето убива само паразитите, но не и яйцата им. До 10 дни трябва да са се излюпили.

Лъки, съболезнования!

# 395
Лъки,съболезнования!

И при мен идват да се галят милите душици Disappointed

# 396
  • Между гори и планини
Прочетох, съболезнования , Лъки !
Да, след 2 седмици трябва второ хапче за новоизлюпените паразити. Сега наблюдавай за мъртви.
Аз хапчета съм давала само като са малки, вече няма начин. Капките попиват в кожата и се разнасят чрез кръвта. Аз съм доволна, въпреки че за 4 котки ми идва солено.

# 397
  • София
Здравейте Simple Smile
Да се разпиша и аз за тоалетната - ползвам тази: http://www.zooland-varna.com/wc-love-cat-6l-%D0%B5%D0%BA%D0%BE-% … D1%81%D0%BE%D1%8F , но я взимам от ветеринарния магазин за около 10,50. Много съм доволна - абсорбира миризмата, изхвърля се директно в тоалетната и един плик 6л стига за 4-5 седмици
Мацето, с малък или голям пакет карате три месеца? Заслужава си смяната на тоалетната, ще взема да пробвам на следващата поръчка

Ще те излъжа, че пакета свърши, ама май беше малкия, че го взехме за проба

# 398
  • на брега на морето
Днес е Атанасов ден Simple Smile Честит имен ден на Наско Heart

Моите най-искрени  съболезнования, Лъки.

п.п.
Скрит текст:
Съжалявам, че слагам в един пост поздравления и съболезнования, но един път ме триха, защото пуснах два такива един след друг, било против правилата, бла-бла.

# 399
  • Стара Загора
Качих я в кучешката тема, но май трябваше тук. Черното петно е Чумито Blush

# 400

Преди няколко дни Феликс имаше бели малки червейчета в акото. Писах тук. На лс една котешка мама ми препоръча Празимекс С.
Отидохме оня ден до доктора да питаме. Без нея, че излизането й е стрес.
Можехме да избираме между три варианта. Ампула Бродлайн, 23 лв, убива и вътрешни и външни паразити. Прави нещо си - 4  лв хапчето и Празимекс - 1,50 лв за брой. Попитах каква е разликата. Всяко убивало различни паразити, но първото било най - доброто защото е за външни и вътрешни. Как през врата убива червеите в корема?
Взехме третото.

Страх ни беше дали и как ще се справим. Досега не беше пила хапчета. Мина бързо и безпроблемно. Тя не знаеше какво става.
Майка ми я гушна, седнала на стола. Хвана й задните крака с нейните, аз държах предните лапи. Майка ми й отвори устата като пъхна ръка между кътниците. Затвори й устата с другата и тя преглътна. После по съвет на лекарката й дадохме вода със спринцовка -  ако не е преглътнала да не се задави. Нямаше нужда от това - майка ми знае кога хапчето е глътнато от горчив опит. Пуснахме я, тръгна да си търси храната - за нея обич е равно на храна. Късно осиновено уличниче е.

После направих криза аз. Уж се държа , но ... Разплаках се защото дойдоха спомените. С дядо Бегинс четири месеца борехме оная с косата. Накрая вече се давеше защото няма сили или плюеше хапчетата.

Празимекс и всякакви хапчета са дразнещи за котките. Даже бях чела за починали котки, на които са им давани евтини хапчета.
Моето също имаше бели и то дълги червеи, наследило ги е от уличната си майка, както, и вирусът, който имаше.
Бродлайн уби всичко, защото е широкоспектърен, дори за лечение на ушна краста и няма странични реакции.
Има си бродлайн до 2.5кг. и над 2.5 кг.
Цените във вет.аптека, чието име няма да кажа, защото ще е реклама, но се намира в кв.Хаджи Димитър, близо до една борса за храни, и аксесоари на дом.животни, е между 18 и 20 лв., зависи от килограмите на котето.
Не съм богата, изобщо даже, но за котето само най-доброто. Така съм преценила, че е редно.

# 401
  • Между гори и планини
Виж как бързо са свикнали другите с Котчица и тя с тях ❤️ Душички! Тя е добре, нали?
П.п. дългите бели червеи са глисти, малките като зрънца, които мърдат са тения.
Аз капя на моите по врата два пъти годишно.

# 402
Качих я в кучешката тема, но май трябваше тук. Черното петно е Чумито Blush

Чумито ми заприлича на пантоф. Благодаря за разяснението.

# 403
  • София
Барби, много ме радва разнородната ви компания! Изглежда всички се държат добре?

Лъки, съжалявам за загубата ви!!

# 404
  • София
Благодаря, Котьо! Hug 

Тази нощ на именика му се размина голям пердах. Wink Бутна ми една орхидея. Цветоносът оцеля, но две от листата се счупиха почти от основата.

Galaxy Owl, и аз ползвам Бродлайн. Дори намерих място (близо до Зуки), където го продават по 16 и нещо лв. за над 2,5 кг, но проблемът там е, че искат да се купи цялата кутийка с 3 броя пипети. Уж бях доволна от препарата, но не изчисти ушната краста. Живях си спокойна след 2 накапвания през месец, но след това стана страшно. Sad Надявам се, че поне на глистите и тениите е повлияло. Не видях изхвърлени, но не съм намирала и живи.

Барби, каква идилия! Heart

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 13:10 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт